Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Οδοιπορικό στον υψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης



Η Ελβετία είναι μία μαγευτική χώρα που αξίζει να δει κάποιος από κοντά έστω και για μια φορά. Πανέμορφη, γεμάτη ειδυλλιακά τοπία που σε ταξιδεύουν, μία χώρα που «δένει» τέλεια τη φύση με το αστικό τοπίο και την παράδοση με τον εκσυγχρονισμό, σαν κάποιος να βρήκε το μυστικό της ευτυχίας και να το μοιράστηκε μόνο με τους Ελβετούς......
Newsbeast.gr, αποστολή: Αθηνά Δημητρακοπούλου
Υπόδειγμα καλής οργάνωσης, αφού τα πάντα λειτουργούν σαν τα περίφημα ελβετικά ρολόγια. Έτσι, όχι μόνο οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες, μπορούν να οργανώσουν με ακρίβεια δευτερολέπτου τις περιπλανήσεις τους.
Προσγειωθήκαμε στη Ζυρίχη, έπειτα από δυόμισι ώρες μίας ξεκούραστης και άνετης πτήσης με τη Swiss.
Από το αεροδρόμιο της πόλης πήραμε το τρένο για το Ιντερλάκεν και από εκεί ξεκινήσαμε για μία από τις κορυφαίες επιλογές: Μία μονοήμερη εκδρομή στον υψηλότερο σιδηροδρομικό σταθμό της Ευρώπης, στον ορεινό όγκο του Jungfraujoch, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.454 μέτρων.
Το «Top of Europe», όπως ονομάζεται, θα χρειαστεί κάποιες αλλαγές τρένου μέχρι τον τελικό προορισμό. Ωστόσο, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελβετίας, που περνάει μέσα από απότομες πλαγιές και καταρράκτες είναι, χωρίς υπερβολή, ένα από τα πιο εύχρηστα μέσα μεταφοράς της Ευρώπης και κάνει «παιχνίδι» τη ζωή του ταξιδιώτη: Συνέπεια στα δρομολόγια, μηδενικές καθυστερήσεις και ασυναγώνιστη άνεση και εξυπηρέτηση.
Η διαδρομή προς το Jungfraujoch ξεπερνά τη φαντασία και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό. Μικρά, ανεξερεύνητα χωριά της ελβετικής επαρχίας, καταρράκτες με κρυστάλλινα νερά, χιονισμένες, απόκρημνες πλαγιές και ομίχλη που δημιουργεί ένα απόκοσμο τοπίο.
Gioungkfraou1Gioungkfraou2Gioungkfraou3
Στην ίδια διαδρομή θα συναντήσετε και το χωριό Wengen, ένα κλασικό ελβετικό θέρετρο στις Άλπεις. Σαλέ και περίφημα τοπικά εδέσματα είναι ότι λαχταρά ο επισκέπτης που θέλει να απολαύσει την υπέροχη χιονισμένη θέα.
Gioungkfraou5Gioungkfraou4
Gioungkfraou6Gioungkfraou7Gioungkfraou8Gioungkfraou9Gioungkfraou10
Gioungkfraou11Gioungkfraou12Gioungkfraou13Gioungkfraou14Gioungkfraou15Gioungkfraou16
Τα τελευταία περίπου 40 λεπτά της διαδρομής το τρένο μπαίνει στις σήραγγες που περνούν μέσα από τα βουνά των Άλπεων. Υπάρχει μόνο μία στάση όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα και να τραβήξει φωτογραφίες.
Gioungkfraou17Gioungkfraou18
Gioungkfraou19
Κι έπειτα η μαγεία: Σε υψόμετρο 3.454 μέτρων η θέα σαγηνεύει από το μπαλκόνι του Jungfraujoch και το μάτι «ταξιδεύει» ελεύθερα προς κάθε γωνιά των χιονισμένων Άλπεων.
Gioungkfraou20Gioungkfraou21Gioungkfraou22Gioungkfraou23Gioungkfraou24Gioungkfraou25
Gioungkfraou26Gioungkfraou27
Στο Ice Palace του υψηλότερου σιδηροδρομικού σταθμού στην Ευρώπη μπορείτε να περπατήσετε πάνω στον πάγο, με ιδιαίτερη προσοχή...
Gioungkfraou28Gioungkfraou29Gioungkfraou30
Τελευταία στάση της εκδρομής ήταν ο ειδικά διαμορφωμένος και αυστηρά οριοθετημένος χώρος στον οποίο μπορείς να αφήσεις το αποτύπωμά σου πάνω στο χιόνι στις Άλπεις!
Gioungkfraou31Gioungkfraou32Gioungkfraou33Gioungkfraou34b
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
Η SWISS προσφέρει ειδικές τιμές προς Ζυρίχη και Γενεύη, που ξεκινούν από € 85.- (τελική τιμή για Light εισιτήριο με επιστροφή). Πετάει με 3 καθημερινές πτήσεις από Αθήνα προς Ζυρίχη και 1 καθημερινή προς Γενεύη. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επισκεφτείτε το site της εταιρείας: www.swiss.com/gr
Δείτε βίντεο...


Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr από το Jungfraujoch των Άλπεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου