Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΛΙΕΣ ΤΡΟΪΚΕΣ {Θεσμοί!!} κτλ, με ιδιαίτερο Εθνικό ενδιαφέρον - χωρίς να παραγνωρίζεται και το δικό τους.


ΠΑΛΙΕΣ ΤΡΟΪΚΕΣ {Θεσμοί!!!!} κτλ, με ιδιαίτερο Εθνικό ενδιαφέρον - χωρίς να παραγνωρίζεται και το δικό τους.  (Εδώ η 1η ΤΡΟΪΚΑ).    [
Ναυαρίνο: Η ναυμαχία που "ανέστησε" την Επανάσταση κι ένα Έθνος.]   .....         
 
Άγγλος ναύαρχος, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με μία από τις αποφασιστικότερες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης, τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.
Γάλλος ναύαρχος και πολιτικός. Συμμετείχε ως αρχηγός της Γαλλικής μοίρας στηΝαυμαχία του Ναυαρίνου  (Οκτώβριος 1827), που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανεξαρτησία της Ελλάδας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Ρώσος ναύαρχος, ολλανδικής καταγωγής, γνωστός στη χώρας μας από τη συμμετοχή του στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου ως αρχηγός της Ρωσικής ναυτικής μοίρας.
Ο   Έντουαρντ  Κόντριγκτον 

 Ο Ερρίκος Δανιήλ Γωτιέρος, κόμης Δεριγνύ 

Ο Λογγίνος Χέυδεν 

Το 1ο Πρωτόκολλο του Λονδίνου (Φεβρ. 1830.) Η μικρή Ελλάδα ελεύθερη.

Κόντριγκτον – Δεριγνύ –Χέυδεν]


 Ο Τζωρτζ Κάνινγκ (Georges Canning, 11 Απριλίου 1770 – 8 Αυγούστου 1827) ήταν Άγγλος πολιτικός που διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και πρωθυπουργός κατά την περίοδο 10 Απριλίου-8 Αυγούστου του 1827 και φιλέλληνας.
[Ενδεχομένως αν αντί της όχι και τόσο επιβεβαιωμένης ιστορικά 25ηςΜαρτίου 1821, είχαμε ως Εθνική Επέτειο την ιστορικά καταγεγραμμένη και καθοριστική για την Ελευθερία μας Ναυμαχία στο Ναυαρίνο {08.10.1827,}να διαθέταμε διαχρονικά σαν λαός περισσότερη αυτογνωσία και ορθολογισμό από ότι σήμερα.]   
ΕΥΧΕΣ για καλή χρονιά …. με πολλές Εθνικοοικονομικές επιφυλάξεις..
Δ.Ι.Καλπύρης 12/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου