Μονοπάτι Παρνασσού 2018 / 28 και 29 Απριλίου ....Συνεχίζονται οι εγγραφές. Λήξη στις 20 Απριλίου. Το τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αϊ-Νικόλας ο θαλασσοδαρμένος, των θαλασσών ο άγιος, ο φιλόλαος και προστάτης των ναυτικών


ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ    ΣΕ  ΟΣΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕ 4  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ!!!

Ο Άγιος  Νικόλαος τιμάται ιδιαίτερα στο Άγιον Όρος. Πανηγυρίζουν η μονή Σταυρονικήτα, η μονή Γρηγορίου και πολλά κελιά.
Μοναχού Μωυσή Αγιορείτη
Ο Άγιος υπήρξε αρχιεπίσκοπος Μύρων στη Λυκία της Μικράς Ασίας, όπου ο τάφος του και τα ερείπια του παλαιού ναού του. Ήταν φιλάνθρωπος και φιλόπτωχος, υπερασπιστής .....

της αλήθειας και του δικαίου. Οι άγιοι έχουν προνόμιο να παρηγορούν τους πιστούς. Η μεγάλη ταραχή του κόσμου έχει ανάγκη την επίσκεψη των αγίων. Η οικονομική, πνευματική και ηθική κρίση των ημερών μας ελπίζει και αναμένει μια ανώτερη βοήθεια.

Ο Άγιος Νικόλαος στην εποχή του υπήρξε προστάτης των πενομένων και των πονεμένων συνανθρώπων του. Πολλά τα θαύματά του. Η εποχή μοιάζει με τη δική μας. Υπήρχε στέρηση, φτώχεια, ανάγκες, δυστυχίες και απογοητεύσεις, αλλά και ελεημοσύνη, παρηγοριά και πνευματική τόνωση.
Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα φωτεινό παράδειγμα. Σε μια εποχή που μπορεί να έχει κάποιες ευκολίες και ανέσεις, αλλά συγχρόνως σύγχυση και ταραχή, ο άγιος καθοδηγεί από ψηλά. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να πάρουν τη θέση του Θεού στη ζωή μας. Η πονηρία και κακία βρίσκει τρόπους να μπει στα βάθη της ψυχής μας. Ο Άγιος Νικόλαος μας ξεπαγιδεύει.Μερικοί «προτεσταντίζουν» υποτιμώντας τους αγίους και άλλοι υπερτιμούν τους αγίους υποτιμώντας τον Χριστό. Οι άγιοι, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι καλοί και έμπιστοι φίλοι, διακαείς πρεσβευτές, στοργικοί μεσίτες. Ο Άγιος Νικόλαος διαβαίνει θάλασσες και στεριές για να προστατεύει και να σώζει τους αναγκεμένους. Είναι ένας γνωστός, αγαπητός και σεβαστός άγιος. Έχει θάρρος στον Χριστό κι εκείνος τον ακούει πρόθυμα.

Γι’ αυτό είναι τόσο λαοφίλητος. Οι εικόνες του με τα ασημένια «πουκάμισα», με τα πολλά τάματα και τα καντήλια θαυματουργούν σε όσους τις ασπάζονται με θερμή πίστη.

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΜΕ  5  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  ΣΕ  ΟΣΟΥΣ  ΚΑΙ  ΟΣΕΣ  ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ.


Αναδημοσίευση από 

1 σχόλιο:

 1. Από το 1087, αφότου η Λυκία περιήλθε σε μουσουλμάνους, μεγάλο μέρος των λειψάνων του Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας, από ιταλούς ναυτικούς και ευρίσκονται στην ομόνυμη εκκλησία.
  Μικρά τμήματα από τα οστά του Αγίου ευρίσκονται στο Λίντο της Βενετίας σε επίσης ομόνυμο ναό.
  Φάλαγκα από το δεξί του χέρι ευρίσκεται στην Λωραίνη της Γαλλίας ,από το 1087.
  το 2003 η εκκλησιαστική Διοίκηση του Ρίμινι έδωσε στην Μητρόπολη Δημητριάδος(Βόλο), μετά από αίτημα που είχε υποβάλλει, μέρος του βραχιόνιου οστού του.
  όλα τα οστά έχει διαπιστωθεί ότι ανήκουν στον ίδιο σκελετό
  (πηγή Βικιπαίδεια στα ιταλικά)

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Για τους αναγνώστες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ