Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΛΑ...ΠΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ !! Η εξομολόγηση μέσω του κινητού σε "συμβεβλημένους" ιερείς βάσει μιας νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής και οι πρώτες σπαρταριστές εξομολογήσεις δυο ...."αμαρτωλών".

Μια νέα εφαρμογή στο κινητό σάς ανοίγει το δρόμο προς τη σωτηρία της ψυχής σας. Την πρωτοποριακή ιδέα είχε ένας....

καθολικός ιερωμένος, ο Ισπανός πατήρ Ρικάρδο Λατόρε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και η εφαρμογή παρουσιάσθηκε επίσημα χθές στην Ισπανία, με αφορμή τη Γιορτή της Άμωμης Σύλληψης της Παρθένου και  έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής.




Μια δοκιμαστική έκδοση (beta) της εφαρμογής, που εμφανίσθηκε τον Σεπτέμβριο, έγινε ήδη πολύ δημοφιλής και την έχουν κατεβάσει στα κινητά τους πολλές χιλιάδες χρήστες.
Η εφαρμογή Confessor GO εντοπίζει τη θέση του χρήστη και του δείχνει τις τοποθεσίες των πλησιέστερων εξομολόγων ιερέων, καθώς και την καλύτερη διαδρομή προς αυτούς.
Επιπλέον, ενημερώνει τον χρήστη με ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία για τον κάθε εξομολόγο, όπως το όνομα, την ηλικία του και την εμπειρία του (πότε χειροτονήθηκε). Με την ευκαιρία, θυμίζει στον υποψήφιο εξομολογούμενο μερικά βασικά πράγματα που μπορεί να έχει ξεχάσει, όπως τις Δέκα Εντολές (ώστε να θυμηθεί έγκαιρα κάποια αμαρτία που μπορεί να είχε φροντίσει να ξεχάσει...).



Όποιος ιερέας επιθυμεί, δηλώνει το όνομά του και μπαίνει στον κατάλογο των διαθέσιμων ιερέων της εφαρμογής, κάτι που έχουν κάνει περίπου 100 ιερείς μέχρι σήμερα.
Ο δημιουργός της εφαρμογής πατήρ Λατόρε αισιοδοξεί ότι η εφαρμογή θα έχει μεγάλη επιτυχία και στις πολλές ισπανόφωνες και καθολικές χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ήδη πολλοί ιερείς από αυτές τις χώρες, που έμαθαν για την εφαρμογή, ζητούν να ενταχθούν στον κατάλογό της.

Μένει να φανεί κατά πόσο η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει και στην αναζωπύρωση της πίστης, καθώς έξι στους δέκα Ισπανοί (59,3%) παραδέχθηκαν σε έρευνα προ ημερών ότι «σχεδόν ποτέ» δεν παρακολουθούν τη θεία λειτουργία, ενώ μόνο 15% πηγαίνουν στην εκκλησία καθημερινά. 
Αλλά ίσως ακριβώς γι αυτό, με τόσες ενοχές απιστίας, ουκ ολίγοι «πιστοί» μπορεί να νιώθουν την ανάγκη μιας εξομολόγησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ!!! ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ.


Μια γυναίκα μαθαίνει το νέο για την νέα  τηλεφωνική εφαρμογή  και  αμέσως τηλεφωνεί  σε ένα παπά να εξομολογηθεί. Του λέει:


-Παπά μου, φίλησα τον Γιώργο. -Τι;; λέει ο παπάς. Παίρνει το laptop κάνει υπολογισμούς και της λέει: 10 ημέρες νηστεία. 
Την επόμενη μέρα τηλεφωνεί ξανά η γυναίκα στον παπά να εξομολογηθεί: -Παπά μου έπιασα την π...α του Γιώργου. -Τι;; λέει ο παπάς. Παίρνει το laptop κάνει υπολογισμούς και της λέει: 50 ημέρες νηστεία. 
Την επόμενη μέρα ξανά η γυναίκα στον παπά : -Παπά μου, ο Γιώργος μου τον έχωσε λίγο. -Τι;; λέει ο παπάς. Πόσο λίγο; -Εεε, νααα ... 10 πόντους! Παίρνει το laptop ο παπάς, κάνει υπολογισμούς, ξανακάνει, ξανακάνει, οπότε γυρίζει και της λέει: -Δεν πας να σου βάλει άλλους 3 πόντους, γιατί όλο μου βγαίνει δεκαδικός;

Επίσης  ένας  φίλος μαθαίνει  για  την  νέα  εφαρμογή  και  λέει  στον κολητό του..


– Έχεις εξομολογηθεί τώρα τελευταία;
– Πού το θυμήθηκες τώρα αυτό ρε;
– Ε, πώς! Εγώ θα σου πρότεινα να πας.
– Δε θά’σαι καλά ρε! Από το δημοτικό έχω να πάω.
– Ε, νά! Σου το ζητάω σαν χάρη. Να απασχολήσεις για λίγο τον παπά, γιατί θέλω να πάω με την παπαδιά.
– Ε πες το ντε! Αν είναι έτσι, να πάω. Αλλά  γιατί  να  πάω  θα  του  τηλεφωνήσω. Τα πράγματα  εξελίχθηκαν. Μπορούμε να εξομολογούμαστε πλέον και τηλεφωνικώς. Τι λές του λέει ο άλλος. Μπράβο!
Παίρνει λοιπόν τηλέφωνο  τον παππά. Που σε βρίσκω σεβασμιότατε  του λέει. Στην  εκλησία του λέει εκείνος. Θέλω να εξομολογηθώ . Σε ακούω του λέει ο ιερέας.
Έλεγε , έλεγε εκείνος κι όλο θυμόταν και κάποια άλλη αμαρτία, κι άλλη, κι άλλη και πέρναγε η ώρα.
Αλλά κάποια στιγμή δεν άντεξε τον έπιασε το φιλότιμο:
– Παπά μου, τώρα που ξεμολογιέμαι, διαπράττω και νέα αμαρτία…
– Τι εννοείς τέκνον μου;
– Ε, νά! Κάνω πλάτες στον φίλο μου και σε καθυστερώ για να πάει αυτός με την παπαδιά σου…
Και ο παπάς ατάραχος του λέει:
– Να σου πω, εσύ είσαι παντρεμένος;
– Ναι πάτερ μου.
– Τρέξε τότε γρήγορα σπίτι σου τέκνο μου… γιατί η παπαδιά έχει πεθάνει εδώ και 2 χρόνια!

Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΣ  "ΚΟΥΣΚΟΥΣ"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου