Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ - ΠΑΝ. ΤΑΓΚΑΛΗΣ: Παραμονή του Δημοτικού καταστήματος στη σημερινή θέση, αξιοποίηση του Γυμνασίου.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στη Δ.Ε.Παρνασσού, μετά την ανακοίνωση του κατά τόπον αντιδημάρχου κ.Ν.Μολιώτη της μεταφοράς έξω από την Πολύδροσο, στο κτίριο που πριν λίγα χρόνια στέγαζε το Γυμνάσιο, των υπηρεσιών, που μέχρι σήμερα στεγάζονται στο κέντρο της πόλης στο παλαιό Δημαρχείο (πότε άραγε λήφθηκαν οι ανάλογες αποφάσεις;)........


Τρία άτομα προσωπικό στεγάζει το υφιστάμενο κτίριο συν τους υπαλλήλους της καθημερινότητας, τη στιγμή που κατά το παρελθόν ήταν άνω των τριάντα.

Η όποια νέα χωροθέτηση γίνει, πρέπει να λάβει υπ' όψιν της κριτήρια λειτουργικότητας, προσβασιμότητας και  Οικονομίας.

Κατ' αρχάς το κριτήριο της λειτουργικότητας πληρείται και από τα δύο κτίρια, αφού καλύπτουν τις μικρές, πλέον, ανάγκες του εναπομείναντος προσωπικού.

Η προσβασιμότητα είναι άμεση για τους Πολίτες της Πολυδρόσου στο υφιστάμενο κτίριο, αφού εξυπηρετεί εύκολα και χωρίς κινδύνους ηλικιωμένους και άτομα που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε μεταφορικό μέσο. Στο κτίριο του Γυμνασίου είναι απαραίτητη η χρήση μεταφορικού μέσου, λόγω μεγάλης απόστασης, έλλειψης πρόσβασης στους πεζούς, αλλά και κινδύνων εξ αιτίας της πρόσβασης διαμέσου της επαρχιακής οδού. Το υφιστάμενο κτίριο, είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα επικοινωνίας για τη λειτουργία του (syzefxis ,wi-fi κ.λ.π.). Παράλληλα είναι προκαθορισμένος χώρος για να στεγάσει τις υπηρεσίες του ΚΕΠ, όταν υπάρξει η δυνατότητα επάνδρωσης.

Το κτίριο του Γυμνασίου δεν διαθέτει τίποτα από τα παραπάνω, ενώ για να τα εξασφαλίσει απαιτεί γενναία χρηματοδότηση για τη μετατροπή του και φυσικά υψηλά πάγια έξοδα, λόγω μεγάλου μεγέθους, το οποίο αναλόγως σημαίνει υψηλό κόστος θέρμανσης-παροχών και συντήρησης.

Είναι περισσότερο από προφανές, ότι τέτοιες δύσκολες εποχές, όλος ο Δημόσιος, αλλά και ο ιδιωτικός τομέας, συρρικνώνεται, περιορίζεται χωρικά και εξορθολογίζεται Οικονομικά. Πεποίθηση δική μας είναι η ανάγκη παραμονής του Δημοτικού καταστήματος στη σημερινή θέση, με παράλληλη στέγαση της Βιβλιοθήκης, η οποία απαιτεί συνεχή εποπτεία για λόγους ασφάλειας. Παράλληλα, επιτακτική ανάγκη είναι η αξιοποίηση του Γυμνασίου, ώστε να μην απαξιωθεί ένα πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο, του οποίου η χρήση καταργήθηκε από τον παράλογο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας. Οι χώροι του επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συλλόγων, τις ανάγκες που σήμερα στεγάζει το μισθωμένο κτίριο και ίσως κάποιες Κοινωνικές Δομές, που πιθανόν να απαιτηθούν δεδομένης της Οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνει ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα συνανθρώπων μας.

Αυτά προτάσσει η δική μας λογική, συμβαδίζοντας με την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας, η οποία εκφράζει την πλειοψηφία των κατοίκων της Πολυδρόσου.


Καλές είναι οι 'κατά παραγγελία' μελέτες, όμως προτεραιότητα του Δήμου πρέπει να είναι η φιλικότερη εξυπηρέτηση του κάθε συμπολίτη μας.

ΠΑΝ. ΤΑΓΚΑΛΗΣ (Ενωτική Πορεία Ελπίδας & Ανάπτυξης)

12 σχόλια:

  1. Θετική κατά την γνώμη μου άποψη .Συγκέντρωση σε ενα χώρο γραφείων των συλλόγων,του Λαογραφικού μουσείου,αίθουσας συνεδριάσεων-εκδηλώσεων,γυμναστήριο,οργάνωση καλοκαιρινών παραστάσεων , γενικά μιας μόνιμης υποδομής για τα δρώμενα στο χωριό.Σε μια αίθουσα ακόμα θα μπορούσε να λειτουργήσει εκθεση των προσωπικών αντικειμένων του Γ. Μαρρέ ,μέχρι να βρεθεί μόνιμη (?) λύση.
    Με συγκρότηση εθελοντικής (ουσιαστικής ομως) ομάδας και την βοήθεια τοπικών τεχνιτών και χορηγών,νομίζω οτι κάτι μπορεί να γίνει .Απαραίτητη ομως η διάθεση, για πρωτοβουλίες το ξεπέρασμα των τυπικών διαδικασιών ,κυρίως ομως ομοψυχία!Η ομάδα που θα αναλάβει την υλοποίηση, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα πρέπει να είναι εκτός δημοτικών παρατάξεων ωστε να μην υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς η αντιπολίτευση στην παραπάνω ενέργεια.Φυσικά απαραίτητη η στήριξη του δήμου Δελφων και των τοπικών φορέων και συλλόγων.
    Θα μου πεί τώρα κάποιος φίλος, ,αλλά ποτέ δεν ξέρεις ,,,,
    Ν.Στύλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν μας πηραν το γυμνασιο που ηταν ο κος ταγκαλης? τον επιασε ο πονος τωρα? Σε καθε περιπτωση
    τις αναγκες του χωριου μας τις ξερουν πολυ καλυτερα οι τοπικοι μας αρχοντες προεδρος αντιδημαρχος
    τοπικοι συμβουλοι και οχι καποιοι που ειναι 50 χιλ μακρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΚΡΙΒΩΣ, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ,
      ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ,

      ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΗΣ,
      ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,
      ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ
      ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
      ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ-ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΡΑ....

      -ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ-

      Διαγραφή
  3. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟς ΤΑΓΚΑΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑς ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟ? ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ? ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολύ λογίκη η άποψη του κ.Ταγκαλή και στηρίζετε σε σωστά επιχειρήματα άσχετα αν δεν είναι αυτός Δήμαρχος,τώρα πρέπει ο Δήμαρχος κ.Παναγιώτοπουλος να συμφωνήσει και να ταυτιστεί με την άποψη αυτή και να αφήσει στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια που προσπαθούν μερικοί του συνδιασμού του να του περάσουν,κακό του κάνουν και τίποτε άλλο, γιατί έτσι θα έρθει σε ρίξει με την τοπίκη κοινωνία που δεν θέλει την μεταφορά των γραφείων.Μιλάμε για έναν χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί διαφορετικά όπως στέγαση συλλόγων,βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στην Πολύδροσο και πολλά άλλα πράγματα.Επειδή δηλαδή εχεί παραχωρηθεί απο παλία το κτίριο του σημερινού δημαρχείου σαν βιβλιοθήκη πρέπει σώνει και καλά να γίνει βιβλιοθήκη;Πρέπει να λειτουργούμε με τις ανάγκες του σήμερα και οχι με τους συναισθηματισμούς.Η ζωή προχωρά και εξελίσσεται προς τα εμπρός, με τέτοια μυαλά πάμε πολλά χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μεγαλύτερη ανάγκη της Πολυδρόσου σήμερα δεν είναι η τακτοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων. Παρατηρώντας, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια της κρίσης, τα κοινωνικά τεκταινόμενα (που προδίδουν μια κύλιση των ανθρώπινων αξιών, όπως κακοποίηση του περιβάλλοντος και των έμβιων όντων, την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και την μεγαλύτερη ίσως υποθήκη όλων για ένα χειρότερο μέλλον, την αδιαφορία για την ηθική, κοινωνική και πολιτιστική εκπαίδευση των παιδιών), την ολοένα αυξανόμενη φτωχοποίηση, την αδυναμία του Δήμου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις απέναντι στους Δημότες του και από την άλλη την αγωνιώδη προσπάθεια συλλόγων και ατόμων να διασώσουν την πολιτιστική κληρονομιά, να δημιουργήσουν υποτυπώδεις δραστηριότητες και έργα, να διατηρήσουν την κοινωνική αξιοπρέπεια του ατόμου και την λιγοστή ικανοποίηση της διαβίωσης σε ένα χώρο, όπως η Πολύδροσος του 2016 και τον ακούσιο προσανατολισμό στην "σωτηρία της αξιοπρέπειας" που μπορεί να παρέχει ο πολιτισμός, ίσως είναι πιό σίγουρο από ποτέ, ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα πολυχώρο πολιτισμού που θα συγκεντρώσει την προσπάθεια των ανθρώπων, οχι να συντηρήσουν το παρελθόν, αλλά να ανατάξουν το μέλλον τους. Στο δια ταύτα λοιπόν ο άνω χώρος του Γυμνασίου θα μπορούσε να γίνει ένα λαογραφικό και αρχαιολογικό μουσείο, ο κάτω χώρος να στεγάσει συλλόγους και διάφορα εργαστήρια για μεγάλους και παιδιά (ζωγραφική, δημιουργική απασχόληση παιδιών, αργαλειό, κ.α.), η μικρή αίθουσα εκδηλώσεων θα μπορούσε να φιλοξενεί χειμερινές πολιτιστικές δραστηριότητες ( θέατρο, μουσική, παιδικό θέατρο, παρουσιάσεις, εκθέσεις) και στο εξωτερικό χώρο με την αναζήτηση μιάς χορηγίας ή και με αυτοχρηματοδότηση, να δημιουργηθεί ένα αμφιθέατρο που θα φιλοξενήσει ανάλογες θερινές εκδηλώσεις. Έτσι η Πολύδροσος θα ξεκινήσει κατ΄αρχήν να δημιουργεί ανθρώπους μορφωμένους, προβληματισμένους και δραστηριοποιημένους, ικανούς να αντιπαρέλθουν τον κακό τους εαυτό, αλλά και το ζοφερό τους μέλλον ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βρε.. καλώς τουουους... Θαυμάσια! Νέος γύρος συνομιλιών άρχισε..Τι θα δούμε ακόμα..Να είστε καλά παντως που αρχίσατε τον διάλογο. Μπείτε και στις άλλες δημοσιεύσεις για το ίδιο θέμα που έβαλε σήμερα το εξαιρετικά ενδιαφέρον μπλόγκ του Παρνασσού και γράψτε και κεί τίποτα. Η εβδομάδα μας πρίν τα Χριστούγεννα μια χαρά ξεκίνησε. Πάρα πολύ ωραία!
    Να 'στε καλά , νά 'στε καλά.
    Βρε αλήθεια στολίσατε φέτος δενδράκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ 1.30 .ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΕΜ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ...ΤΟΣΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aγαπητέ 1,30,αν και θα ήθελα να γνωρίζω το όνομά σου ,νομίζω οτι συμφωνείς με το νόημα της πρώτης αναρτήσής μου.Ομοψυχία συνεργασία,και αξιοπρέπεια, για το καλό του τόπου.Διαβάζοντας αλλα σχόλια του blog,για τις δήθεν ενέργειες που έγιναν ,ή πρόκειται να γίνουν, δείχνουν την γύμνια του κατεστημένου των παρατάξεων της αυτοδιοίκησης .Βλέπουν κοντόφθαλμα το πολιτικό τους μέλλον και δεν τους καίγεται καρφί για το αποτέλεσμα.Κάτι που μπορεί να γίνει αμεσα και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό του τόπου ,ουτε καν τους ενδιαφέρει .Το οτι το χωριό κινείται σε ρυθμούς προβατίνας,πυροβολώντας σκύλους και διαγωνισμού κατανάλωσης ποτών , πρέπει να μας θλίβει ,Η νεολαία δεν έχει κάποιο χώρο για απασχόληση και σε λίγα χρόνια θα ακολουθήσει τα τραγικά δικά μας βήματα.Απο γραφεία, ντουλάπες ,σφραγίδες,αιτήσεις ,ανακοινώσεις, είμαστε γεμάτοι ,άλλα χρειαζόμαστε για την βελτίωση της ποιότητας της σκέψης μας.Ο μικρόκοσμός τους ομως εχει γερές βάσεις, δεν μπορούν να ξεφύγουν και να κάνουν την υπέρβαση .Φοβούνται την συνεργασία την συναίνεση ,δεν ακούνε καν την γνώμη των πολιτών,μοναδικός στόχος ολων είναι η πολιτική τους επιβίωση.
    (και για να σας προλάβω ,δεν στηρίζω καμία παράταξη,δεν ψηφίζω καν εδώ,αλλα ενδιαφέρομαι χωρίς παρωπίδες για τον τόπο της καταγωγής μου)

    Ν.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΙΚΟ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΗ ΑΡΕΣΤΕΣ, ΦΩΝΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ "ΑΡΧΟΝΤΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ. ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΓΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΠΑΡΞΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΟΛΑΚΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ, ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ, ΠΡΟΣΗΝΕΙΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΥΨΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΒΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΡΜΑΙΑ - ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΙΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ (ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ) ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΕΠΙΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΣΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΛΚΟΟΛΕΣ, ΟΤΙ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΧΘΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ, ΟΤΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΚΟΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ, ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΤΥΧΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ, ΟΤΙ, ΟΤΙ ....

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΑ ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ? ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?
    ΡΕ ΟΥΣΤ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή