Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Λαμιέων στη συνεδρίαση του Δ.Σ.





ΛΑΜΙΕΩΝ                       

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά τη συνεδρίαση του Δήμου Λαμιέων στο Θέμα:  ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ  ΤΕΛΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ....


Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι όλης της χώρας, αλλά και του Δήμου μας πληρώνουν τεράστια ποσά στο δημόσιο και τους φορείς του.
Σημαντικό ποσό των εσόδων τους πηγαίνει για έμμεσους φόρους σε κάθε αγορά τους για ΦΠΑ, για άμεσους φόρους, για υπηρεσίες που δικαιούνται, αλλά αναγκάζονται να τις πληρώσουν, επειδή θεωρούνται ανταποδοτικές.

Αντί να φορολογηθούν μια φορά και αναλογικά με το εισόδημα τους, πληρώνουν σε καθορισμένους τομείς, ένα σωρό φόρους και τέλη, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται σε βάρος τους η αναλογικότητα των φόρων με το εισόδημα.

Στην ίδια λογική εξετάζουμε τα δημοτικά τέλη που θα έπρεπε να μην υπάρχουν, αν ο Κρατικός Προϋπολογισμός επιχορηγούσε κανονικά τους Δήμους.

Δυστυχώς για το λαό, οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις είχαν άλλη αντίληψη και προσανατολισμό. Με πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο προχώρησαν στην ανταποδοτικότητα και τη δημοτική φορολογία. Στον καθορισμό διαφόρων τελών κατά περίπτωση.

Φτάσαμε, μάλιστα σήμερα, η ΚΕΔΕ να ζητάει να αναγνωρισθεί το δικαίωμα καθιέρωσης φόρων από τους Δήμους, προκειμένου να αυξήσουν τους πόρους τους.

Λέμε ξεκάθαρα ως  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ότι διαφωνούμε με αυτή την πολιτική που εντάσσει στους Δήμους στο μηχανισμό της διαχείρισης του ταξικού κράτους.

Συζητώντας σήμερα τον ανακαθορισμό των δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, στην προέκταση αυτών μας των θέσεων, συνεκτιμώντας και την πολιτική συγκυρία,

Δεν συμφωνούμε σε καμιά νέα περίπτωση καθορισμού τελών.

ΛΑΜΙΑ     21/11/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου