Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ για την τραγική κατάσταση της Υγείας στη Φωκίδα

Η κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια και στο Νομό Φωκίδας όπως και σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεράσει τα όρια του συναγερμού......
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πάρει κανένα αναγκαίο μέτρο για την οικονομική στήριξη και την πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και του υπόλοιπου προσωπικού. Οι αποσπάσεις, οι μετακινήσεις προσωπικού από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, από τα περιφερειακά κέντρα υγείας στα Νοσοκομεία των πόλεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε υγειονομικό προσωπικό. Η τωρινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνουν μερικές χιλιάδες προσλήψεις οι οποίες ούτε γίνονται, ούτε φυσικά φθάνουν για να καλύψουν έστω και τα κενά που δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις. Αντιθέτως οι εξαγγελίες για μερικές χιλιάδες προσλήψεις αποτελούν ομολογία ότι η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού θα συνεχιστεί.
Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει έστω και στο ελάχιστο το «χάος» στον τομέα της δημόσιας υγείας που παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κρύβουν εσκεμμένα την αλήθεια, που λέει ότι όλες οι δαπάνες του δημοσίου, ακόμα και για την υγεία μπαίνουν στο αυτόματο κόφτη σε περίπτωση που δεν πιάνονται τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό προβλέπεται και από το προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει αύξηση της φοροληστείας σε βάρος του λαού, τη μείωση σε μισθούς και συντάξεις, την αύξηση των εισφορών για την Κοινωνική Ασφάλιση, τη μείωση των δαπανών για Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία, προκειμένου να ενισχυθούν με νέα προνόμια και χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Αυτό προβλέπεται άλλωστε και από το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν πριν ένα χρόνο περίπου από κοινού όλα τα αστικά κόμματα στη Βουλή. Η πολιτική της συνεχούς υποχρηματοδότησης οδηγεί τα δημοσία ιδρύματα υγείας να λειτουργούν ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», δηλαδή νοσοκομεία που θα καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες από την «πώληση» υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς. Αυτός είναι ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων και ας βγαίνουν στα κάγκελα να διαμαρτύρονται οι της ΝΔ πολιτευτές και οι λοιποί συγγενείς σαν να μην γνώριζαν τίποτε για το έγκλημα στο οποίο είναι συνένοχοι.
Ο αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, για Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό, για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση είναι η μόνη ελπίδα για το λαό, για να υπάρχουν έστω και προσωρινές κατακτήσεις και στην Υγεία. Αυτό τον αγώνα πρέπει να διεξάγει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στην περιοχή μας. Δεν έχουν καμιά θέση στον αγώνα αυτό οι τοπικοί άρχοντες, οι βουλευτές και πολιτευτές των κομμάτων που έβαλαν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για να καταντήσουν το νοσοκομείο της Άμφισσας και τα κέντρα υγείας του νομού άδεια κουφάρια. Αυταπατάται οποίος πιστεύει και καλεί σε κοινό αγώνα αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα.
Καλούμε κάθε σωματείο εργαζομένων, κάθε λαϊκό μαζικό φορέα να κάνει δική του υπόθεση την διεκδίκηση:
·         άμεσης στελέχωσης όλων των κλινικών του Νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας
·         άμεσης κάλυψης όλων των θέσεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό
·         επαρκούς χρηματοδότησης του Νοσοκομείου και όλων των άλλων δημόσιων μονάδων Υγείας στην περιοχή
Άμφισσα, 25/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου