Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ Μια θεατρική παράσταση ιστορικής μνήμης, ήθους και αξιοπρέπειας!

Δυναμικό το χειμερινό ξεκίνημα της Κινηματογραφικής Λέσχης Ιτέας την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου που τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο αντίστασης του Ελληνικού λαού στον φασισμό: η θεατρική ομάδα «ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ»  παρουσίασε το έργο «Ο κύκλος των «ματαίων» πράξεων»,.....
βασισμένο στην σύντομη ζωή του αγωνιστή – μικρασιάτη,  Ακροναυπλιώτη ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς με τους 200 στην Καισαριανή  το 1944.

Ο Ναπολέων Σουκατζίδης (ερμηνεία: Γιάννης Καρούνης) μας επισκέφθηκε στην Ιτέα μεταφέροντας μαζί του στη θεατρική σκηνή τη «βαλίτσα της μνήμης» και την άνοιξε μπροστά μας για να ξεπηδήσουν από μέσα της τα ευτυχισμένα παιδικά του χρόνια στη Μικρασία, ο ξεριζωμός, η προσφυγιά και η εγκατάστασή του στο Ηράκλειο Κρήτης, η στράτευσή του στους κοινωνικούς αγώνες και στο ΚΚΕ, ο έρωτάς του για την αρραβωνιαστικιά του τη Χαρά και η τελική πράξη μεγαλείου όταν αρνήθηκε να γλυτώσει τη ζωή του και να εκτελεστεί άλλος στη θέση του.

     Εξαιρετική η σκηνοθεσία-διασκευή της Αγγελικής Κασόλα (από το ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Τζόκα) και οι ερμηνείες των Γιάννη Καρούνη και Ειρήνης Μελά.
Μια παράσταση που μας γέμισε υπερηφάνεια, συγκίνηση και δύναμη.
Συνεχίζουμε τις προβολές μας την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 9μμ και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 7μμ με την ταινία «Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» μια πολυβραβευμένη ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ. (Υποψήφια για ΟΣΚΑΡ ξενόγλωσσης ταινίας 2015, Βραβείο Κοινού στις Νύκτες Πρεμιέρας της Αθήνας 2015).

Την βδομάδα που διανύουμε (Παρασκευή 4/11 και Σάββατο 5/11) δεν θα γίνει προβολή γιατί η αίθουσα είναι κατειλημμένη. Θα τα πούμε και πάλι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και Σάββατο 12 Νοεμβρίου. 


Η Πρόεδρος                                                       Η Γραμματέας

Βαγγελιώ Μπεμπή                                         Βιολέττα Παπαπολίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου