Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: 24 Νοέμβρη απεργία στο Δημόσιο

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,             ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, μόνιμοι, αναπληρωτές,
Μη δεχτείτε τη νέα βαρβαρότητα, που αποτελειώνει ό,τι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτεί σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!.....
                     Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
·                     Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
·                     Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
·                     Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους όπως έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
·                     Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
Ο νέος γύρος επίθεσης, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, τις εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάθονται στους στημένους Κοινωνικούς Διαλόγους και υπογράφουν «κοινά πορίσματα», έχει σκοπό να καταργήσει ό,τι εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση τους έχει ξεφύγει μέχρι τώρα.  
Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο σ’ αυτούς τους τόσο δύσκολους για τους εργαζόμενους-ανέργους καιρούς, συγκεκριμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις να αρνούνται την ενιαία πάλη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ψηφίζοντας διαφορετικές μέρες για απεργιακή κινητοποίηση σε ΑΔΕΔΥ(24/11) και ΓΣΕΕ(8/12).  
Η νέα διαπραγμάτευση, είτε με βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε με την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε με τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγεί στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτατο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους, χαράτσια και πλειστηριασμούς...

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Καμία αναμονή, καμία καθυστέρηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου