Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ: Εγκαίνια για το symptom 07 το βράδυ του Σαββάτου

Εγκαίνια για το symptom 07 το βράδυ του Σαββάτου

Ο Δήμος Δελφών σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης μοντέρνας τέχνης “Ταυτοποιώντας την απώλεια” της πλατφόρμας The Symptom Projects σε επιμέλεια της Νίκης Παπασπύρου και του Κώστα Χριστόπουλου στα πλαίσια του symptom 07 το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στο παλαιό νοσοκομείο της Άμφισσας.....


the symptom 07

“Ταυτοποιώντας την απώλεια”
Επιμέλεια: Νίκη Παπασπύρου- Κώστας Χριστόπουλος

Παλαιό Νοσοκομείο Άμφισσας (Υπολοχαγού Γάτου 12 & Αθανασίου Δημητρά, Άμφισσα) και Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

Εγκαίνια: Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, 20.00, Παλαιό Νοσοκομείο Άμφισσας
Διάρκεια έκθεσης: 9 – 23 Οκτωβρίου, 2016

Ώρες λειτουργίας:
Παλαιό Νοσοκομείο Άμφισσας, καθημερινά 18.00 – 22.00
Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, καθημερινά 8.00 – 20.00


“Ταυτοποιώντας την απώλεια”

H έννοια της απώλειας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη διαδικασία συγκρότησής της ταυτότητας. Ο στόχος της έκθεσης είναι μέσα από την πολυμορφία και ποικιλομορφία της τέχνης να διερευνηθούν οι μετασχηματισμοί της ταυτότητας, αλλά και οι εκφράσεις της απώλειάς της.

Η έκθεση Ταυτοποιώντας την απώλεια είναι ένας ανολοκλήρωτος κατάλογος μιας σειράς προσπαθειών διαφύλαξης σημείων και ιχνών, τόπων και προσώπων από τη λήθη· μια ατελής σειρά καταφάσεων στην επιλεκτικότητα της μνήμης· μια μη πλήρης παράθεση έργων σύγχρονης τέχνης που αντιστέκονται στη φθορά και αντιμετωπίζουν την αστάθεια επισημαίνοντάς την· έργων τέχνης, τέλος, που διαβλέπουν τη συγκρότηση της ταυτότητας μέσα από την ίδια την απώλεια.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:


Ιάνθη Αγγελίογλου, Χρύσα Βαλσαμάκη, Χρήστος Βενέτης, Λυδία Δαμπασίνα, Αναστασία Δούκα, Δημήτρης Εφέογλου, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Σοφία Κανάκη, Δημήτρης Κατσούδας, Μαρία Λοϊζίδου, Δέσποινα Μεϊμάρογλου, Γιάννης Μιχαηλίδης, Βίκυ Μπέτσου, Φωτεινή Παπαχατζή, Φώτης Ραφτόπουλος, Κύριλλος Σαρρής, Σοφία Σιμάκη, Εύα Στεφανή, Νίκος Τρανός, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, Γιώργος Χατζημιχάλης, Ζωή Χούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου