Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Προσεδαφίστηκε στον Αρη το Ευρωπαϊκό ρομπότ Shiaparelli


Προσεδαφίστηκε – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - στον πλανήτη Αρη το ευρωπαϊκό ρομπότ "Shiaparelli" δίνοντας τέλος στην αγωνία που επικρατούσε για την τύχη του.....

Προσεδαφίστηκε – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - στον πλανήτη Άρη το ευρωπαϊκό ρομπότ "Shiaparelli" δίνοντας τέλος στην αγωνία που επικρατούσε για την τύχη του.

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, το σκάφος Mars Express το οποίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη, έστειλε ένα σήμα στη Γη, μια ένδειξη ότι το "Shiaparelli" είναι στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Ναζάροφ, αξιωματούχο της της Ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos που συμμετέχει στην συγκεκριμένη αποστολή, το σήμα ήταν πολύ ασθενές και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση του ρομπότ μετά την προσεδάφισή του.

Αν όλα πάνε καλά, τ όχημα επιφανείας θα δοκιμάσει νέες τεχνολογίες που έχουν να κάνουν με τις μελλοντικές αποστολές, αλλά και θα εξετάσει την ύπαρξη μεθανίου, ένα στοιχείο που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποιου είδους ζωή στον πλανήτη.


Η αποστολή ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου του 2016 από το Μπαϊκονούρ. Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή προσεδάφιση στον Άρη, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Βρετανικού Beagle 2 το 2003.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου