Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ BLOG ΣΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ( ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ) ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.

Το Εκουαδόρ είναι μια πολύ μικρή χώρα σύμφωνα με τα πρότυπα της Νότιας Αμερικής. . Διχοτομημένο από τον Ισημερινό, το ένα κομμάτι του είναι στο νότιο ημισφαίριο και το άλλο στο βόρειο, είναι το μικρότερο από τα έθνη των Άνδεων και είναι ένα είδος μινιατούρας της Νότιας Αμερικής, ένας μικρόκοσμος από οτιδήποτε είναι εξαιρετικό και ελκυστικό από αυτή την συναρπαστική ήπειρο.......



Με πληθυσμό περίπου 13.650.000 κατοίκους, ο Ισημερινός χαρακτηρίζεται από μια ποικίλη εθνική σύνθεση. Περίπου 10% του πληθυσμού είναι λευκοί με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, που ελέγχουν απόλυτα την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της χώρας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από Ινδιάνους (50% περίπου), από μιγάδες (προέρχονται από την επιμειξία Ινδιάνων και λευκών και αγγίζουν το 35-40%) και από νέγρους (φτάνουν μόλις το 5%). Ο μισός πληθυσμός της χώρας κατοικεί στην ύπαιθρο σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας, ενώ μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει αναπτυγμένη μεσαία τάξη.
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΙΤΟ
Κτισμένο στη λεκάνη του ποταμού Goualampampa, στους πρόποδες του ηφαιστείου Pichincha (ύψους 4.794 μ.), το Κίτο είναι η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου, μετά τη Λα Παζ της Βολιβίας. Και μολονότι βρίσκεται σχεδόν πάνω στη γραμμή του Ισημερινού, χάρη στο υψόμετρό της, η πρωτεύουσα του Ισημερινού (Εκουαδόρ) έχει κλίμα δροσερό και ήπιο όλο τον χρόνο. Περίπου 2.400.000 κάτοικοι αποτελούν τον πληθυσμό του Κίτο, χωρίς να είναι όμως η πολυπληθέστερη πόλη της χώρας, αφού η κοντινή πόλη-λιμάνι Γκουαγιακίλ φιλοξενεί περίπου 4.300.000 κατοίκους.
Εάν μια πόλη έχει ψυχή, τότε, στην περίπτωση του Κίτο, αυτή βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο. Με σχεδόν ανέπαφη την αρχιτεκτονική κληρονομιά των αποικιακών χρόνων, η παλαιότερη πρωτεύουσα της Νότιας Αμερικής πολύ δύσκολα διαγράφεται από τη μνήμη του επισκέπτη. Το ιστορικό κέντρο του Κίτο θεωρείται το πιο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο πόλης στη Λατινική Αμερική και περιλαμβάνεται από το 1978 στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Στα must του Κίτο περιλαμβάνεται και μια επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν», το σημείο απ’ όπου περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0’). Εδώ, στο μνημείο Mitad del Mundo, μπορείτε να φωτογραφηθείτε με το ένα πόδι στο βόρειο και το άλλο στο νότιο ημισφαίριο! Σημαντική λεπτομέρεια: η πλατεία Plaza de la Independencia βρίσκεται 25 χλμ. νότια του Ισημερινού, ενώ το ίδιο το Κίτο εκτείνεται μέχρι 1 περίπου χλμ. μακριά από αυτόν!


Εικόνες από το ΚΙΤΟ










ΣΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝΙΑ
Στην Αμαζονία μαγευτήκαμε στην κυριολεξία. 
Πορεία μέσα στο δάσος , πυκνή βλαστηση, υψόμετρο που σε τρελαίνει αλλά η θέα σε αποζημιώνει.... 
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΟΝΕΣ











Κρυμμένο ανάμεσα στην Κολομβία βορειοανατολικά, στο Περού νότια και ανατολικά , συνορεύοντας με τον Ειρηνικό Ωκεανό στα δυτικά, το Εκουαδόρ καταφέρνει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του απέναντι σε αυτούς τους κολοσσούς, όντας αυτόνομο, με καλή υποδομή, και αρκετά μικρό ώστε να το γυρίσετε εύκολα.
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ







1 σχόλιο:

  1. Τι σου είναι οι Σβαλιώτες πάντα πρωτοπόροι,και παρόντες στα πέρατα της γής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή