Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια πρωτοτυπία. Έδιωξαν τον Χάρη Θεοχάρη από το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος...


Παγκόσμια πρωτοτυπία. Ο Χάρης Θεοχάρης διεγράφη από το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος. Ο ανεξάρτητος βουλευτής μετά τη διαγραφή του από το Ποτάμι ίδρυσε την πολιτική κίνηση «Δημοκρατική Ευθύνη», στην...

οποία συμμετέχουν πολλές προσωπικότητες,μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος. Εδώ και λίγες μέρες άρχισε να βγαίνει «καπνός» από την… έδρα του κόμματος περί έντονων διαφωνιών στελεχών με τον Χάρη Θεοχάρη και τελικά όπως αποδείχτηκε υπήρχε και «φωτιά».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ευθύνης, «ο Χάρης Θεοχάρης προσπάθησε να επικαλεστεί μία ανύπαρκτη μέχρι σήμερα διαφωνία περί συνεργασιών με άλλα κόμματα, προφανώς για να ακολουθήσει τη δική του πορεία. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επόμενες αναζητήσεις του και τον ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα συμμετοχή του. Η Δημοκρατική Ευθύνη δεν θα ασχοληθεί ξανά με το θέμα Θεοχάρη».

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι «συνεχίζουμε με πίστη στις βασικές μας αρχές ως μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών, όπως ορίζεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Ευθύνης. Όσον αφορά στην αναβάθμιση του χώρου που υπηρετούμε, αυτή μπορεί να γίνει μόνο με όρους πολιτικής αξιοπιστίας και ποιότητας από ανθρώπους της εποχής και όχι από συνενώσεις παλιών μηχανισμών».

Σημειώνεται ότι μόλις προχθές, το κόμμα είχε ανακοινώσει ότι «η Δημοκρατική Ευθύνη αποσαφηνίζει ότι αποτελεί θεμελιακή αρχή από τη συγκρότησή της, η μη συμμετοχή σε “διαλόγους”, συνεργασίες ή προσχωρήσεις σε άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και πολύ περισσότερο σε σχηματισμούς της Δεξιάς ή της Αριστεράς.

Μας ενδιαφέρει αποκλειστικά η ποιοτική ενοποίηση των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης με ανθρώπους της εποχής και όχι η μηχανιστική σύμπλευση με μηχανισμούς και στελέχη άλλων εποχών. Ιδρυτές της είναι οι 1800 και πλέον πολίτες που υπέγραψαν την ιδρυτική της διακήρυξη και το καταστατικό της και γι’ αυτό είναι κόμμα συλλογικό, δεν είχε ποτέ κάποιον συγκεκριμένο ιδρυτή, ιδιοκτήτη ή αρχηγό.

Συνεπώς, οποιαδήποτε συζήτηση ή φημολογία περί συνομιλιών στελεχών της Δημοκρατικής Ευθύνης με άλλα κόμματα ή κινήσεις δεν μας αφορούν. Και όσοι ενδεχομένως το επιχειρούν αντιπροσωπεύουν μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Μας ενδιαφέρει η Ρώμη και όχι οι Συγκλητικοί» καταλήγει η ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης...

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου