Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ-«ΘΑΥΜΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒ ΑΛΑ!

Παρουσιάζει: ο Βίκτωρ Σαμπώ
Σε ηλικία 13 ετών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων μέχρι 14 ετών (2013), δύο χρόνια αργότερα πήρε το Παγκόσμιο κάτω των 16 και τώρα η Σταυρούλα Τσολακίδου ολοκλήρωσε ένα απίθανο θρι-πιτ!.....

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, το παιδί-θαύμα του ελληνικού σκακιούκατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στην κατηγορία των νεανίδων (κάτω των 18), το οποίο διεξήχθη από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2016 στην πόλη Χάντι Μανσίνσκ της Ρωσίας.
Δεδομένου ότι από πέρσι κατείχε τον παγκόσμιο τίτλο στις 16χρονες, φέτος η Σταυρούλα Τσολακίδου αγωνίσθηκε στην ανώτερη από την ηλικία της κατηγορία (με τη συμμετοχή 52 σκακιστριών από 37 χώρες), αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κατακτήσει για τρίτη φορά την κορυφή του κόσμου.
Η 16χρονη μαθήτρια της β' τάξης λυκείου πρώτευσε με εννιά βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) και βαδίζει ξεκάθαρα πια στα χνάρια της περίφημης Ουγγαρέζας Τζούντιθ Πόλγκαρ, της σπουδαιότερης σκακίστριας όλων των εποχών.
Από τον περασμένο Μάρτιο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι γκραν μετρ γυναικών και σύντομα θα διεκδικήσει, όπως όλα δείχνουν, τον παγκόσμιο τίτλο στις γυναίκες.
«Είναι μοναδική στα χρονικά η επιτυχία που σημείωσε. Ποτέ, καμία άλλη αθλήτρια, πανελλαδικά η πανευρωπαϊκά, σε τόσο νεαρή ηλικία, δεν κατέκτησε τρία συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματαΗ συνέπεια, οι πολύωρες προπονήσεις της, το αγωνιστικό πνεύμα που τη διακρίνει, η προσπάθεια και η επίμονή της, την οδήγησαν σε αυτήν τη μεγαλειώδη νίκη. Έχει τσαγανό και θέληση αυτό το κορίτσι. Έχει μία ακούραστη μαχητικότητα που παρά τις δυσκολίες πάντα καταλήγει σ' ένα εντυπωσιακό φινάλε». Δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Βασίλης Θεοδωρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου