Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΜΠΕΚΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Τ.Κ. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Την παραίτησή της υπέβαλλε στις 29 Σεπτεμβρίου η κ. Λαμπρινή Μπέκα από τη θέση της Τοπικής Συμβούλου της Τ.Κ. Πολυδρόσου,....
εκλεγείσα με τον συνδυασμό ΄ ΄Ενωτική Πορεία Ελπίδας & Ανάπυξης ΄΄,  επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.
(Επιλαχών Τοπικός Σύμβουλος Πολυδρόσου είναι ο Ιωάννης Χ. Βαλάσκας)
Σε ερώτηση που υποβάλλαμε στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου κ. Αργύρη Μουλαρά σχετικά με την υλοποίηση των αποφάσεων της Τοπικής Κοινότητας, μας απάντησε ότι ελάχιστες έχουν προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και σχεδόν καμμία δεν έχει υλοποιηθεί!!!!!!!


Δείτε τώρα τι προβλέπετε από τον Καλλικρατικό νόμο 3852/2010 σχετικά με την νόμιμη πορεία των αποφάσεων της Τοπικής Κοινότητας.



NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852
Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης

…..Άρθρο 87
Διαδικασία υλοποίησης αποφάσεων συμβουλίου
δημοτικής και τοπικής κοινότητας
1. Οι αποφάσεις του συμβουλίου με τις οποίες διατυπώνονται οι προτάσεις για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 83 και 84 του παρόντος, διαβιβάζονται στον δήμαρχο μέσα σε προθεσμία οκτώ (8) ημερών από τη συνεδρίαση. Ο δήμαρχος φροντίζει να τεθούν αμέσως υπόψη των αρμόδιων οργάνων του δήμου τα οποία οφείλουν να τις μελετήσουν και να ενημερώσουν σχετικά για κάθε θέμα το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας μέσα σε ένα (1) μήνα.
2. Τα αρμόδια όργανα μπορούν:
α) να επιστρέψουν την απόφαση του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας με παρατηρήσεις για επανεξέταση τυχόν του θέματος,
β) να την παραπέμψουν στο δημοτικό συμβούλιο, γ) να τη διαβιβάσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.
Σε κάθε περίπτωση τα αρμόδια όργανα του δήμου οφείλουν να ενημερώνουν τον πρόεδρο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας για τα μέτρα που παίρνονται για την προώθηση των θεμάτων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας.
……………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου