Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Νάντια Κωνσταντοπούλου

Η Νάντια Κωνσταντοπούλου, αγαπημένη ερμηνεύτρια του ελαφρού τραγουδιού, πέθανε χθες, νικημένη από το Αλτσχάιμερ, σε ηλικία 83 ετών.Είχε γεννηθεί το 1933 και υπήρξε σύζυγος του μαέστρου, συνθέτη και βιρτουόζου του βιολιού Τάκη Μωράκη με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1961 και απέκτησαν έναν γιο, τον Πρίαμο Μωράκη.....
Πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι το 1958 και τον επόμενο χρόνο δισκογράφησε το πρώτο της τραγούδι («Θα σ’ αγαπώ κάθε μέρα πιο πολύ» του Ζοζέφ Κορινθίου).
Πριν ασχοληθεί με το τραγούδι ήταν υπάλληλος στη δισκοθήκη της Ραδιοφωνίας.
Ο διευθυντής της, που την άκουσε τυχαία να τραγουδάει βάζοντας δίσκους άλλων καλλιτεχνών, εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της και της πρότεινε να ασχοληθεί με το τραγούδι. Έκανε οντισιόν με τον Μίμη Πλέσσα και ξεκίνησε.
Με προτροπή του Γιώργου Μουζάκη, εμφανίστηκε στο ελαφρό μουσικό θέατρο («Ροζ μπαλέτα», «Τριάντα κότες κι ένας κόκορας», κ.λπ.) και γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγο της , Τάκη Μωράκη.


Ερμήνευσε τραγούδια και άλλων συνθετών -μεταξύ των οποίων του Μίμη Πλέσσα, του Κώστα Χατζή, του Ανδρέα Χατζηαποστόλου.



Το 1996 έκανε εμφανίσεις στην Αμερική.


Ανάμεσα στα τραγούδια του συζύγου της που έχει ερμηνεύσει είναι τα πολύ γνωστά «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», «Ηταν κάποιο λούνα παρκ», «Πού πάτε κύριε», «Εκείνον», «Ξέρω ένα δρόμο», «Μαριλού», «Είδωλό μου», «Πες μπαλάλαϊκα», «Μια κάντιλακ γκρενά» κ.ά.
H κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.
http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου