Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Το «μονοπάτι του βασιλιά» είναι μόνο για τολμηρούς [video]

Είναι γνωστό ως το «μονοπάτι του βασιλιά» (El Caminito del Rey) και ήταν...
ένας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της περιπέτειας, μέχρι που πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το διάστημα 1999-2000.
.....

Δεκατέσσερια χρόνια μετά, αφότου έκλεισε για λόγους ασφαλείας, το περίφημο μονοπάτι της Ισπανίας –ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο- πρόκειται να ανοίξει ξανά για το κοινό.

Το στενό φαράγγι βρίσκεται στην επαρχία της Μάλαγας και φτάνει σε ύψος 100 μέτρων πάνω από τον ποταμό. Είχε κατασκευαστεί για να παρέχει στους εργάτες πρόσβαση στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς Chorro Falls και Gaitanejo Falls το 1901 και 1905.

Τη «βασιλική» καταγωγή του την απέκτησε όταν το διέσχισε ο βασιλιάς Alfonso XIII, ο οποίος πήγε στην τελετή εγκαινίων του φράγματος Conde del Guadalhorce το 1921.

Όμως αφότου 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί μεταξύ του 1999 και 2000, οι αρχές αναγκάστηκαν να το κλείσουν το 2001 για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, οι παραβάτες που θα τολμούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή απειλούνταν με πρόστιμο 6.000 ευρώ. Μετά από εργασίες ανακαίνισης και αποκατάστασης, ύψους 2,8 εκατ. ευρώ το μονοπάτι άνοιξε ξανά για το κοινό πέρυσι.


tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου