Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Βασίλης Γισδάκης την Παρασκευή στο Θέατρο Κάστρου


Με μια συναυλία του τελευταίου ερμηνευτή-συνεργάτη του Μάνου Χατζιδάκι στο Θέατρο Κάστρου υπό το φως της Πανσελήνου συνεχίζεται ο κύκλος των "Φωκικών 2016"......

Ο Βασίλης Γισδάκης θα παρουσιάσει μια μουσική εκδήλωση υπό το φως της πανσελήνου, αφιέρωμα,  «Μεγάλοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες»  με τίτλο «Στον καθρέφτη τ’ ουρανού» στο Kάστρο της Άμφισσας , την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου  2016.

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τις μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι  και επισκέπτεται τους έλληνες συνθέτες που έχουν γράψει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, όπως: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο Μικρούτσικο, Γιώργο Ζαμπέτα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Δήμο Μούτση, Νίκο Ζούδιαρη, Μίμη Πλέσσα Γιώργο Καζαντζή  κ.α., με αναφορές  στο ρεμπέτικο καθώς και τραγούδια από την  παράδοσης μας.  
  
Σημείο αναφοράς η πρόσφατη  δισκογραφική δουλειά του  «ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ», σε μουσική του νέου  συνθέτη  Δαμιανού Πάντα και στίχους των Αντώνη Παπακωνσταντινίδη και της Βασιλικής Βουρνά. Τραγούδια που τα χαρακτηρίζει η Ελληνικότητα, η μελωδική τους τρυφερότητα  η δυναμική τους διάθεση και ο διεισδυτικός  και επίκαιρος στίχος. Τραγούδια που  χαράζουν τη δική τους χαρακτηριστική  πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή, και έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Ο Βασίλης Γισδάκης ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της σύγχρονης γενιάς  υπήρξε ο τελευταίος ερμηνευτής συνεργάτης του Μ. Χατζιδάκι.   
    
Με την αφηγηματική φωνή, μα πάνω από όλα παραστατική γεμάτη ευαισθησία, λυρική ζεστασιά, και την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.

Μαζί  του οι μουσικοί:

Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και το τραγούδι
Αλέξανδρος Καραμπίλας κιθάρα- μπουζούκι
Πάνος Μαμασούλας κρουστά.
Φιλική Συμμετοχή: Ελένη Ιντέρνου

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των «Φωκικών 2016» και διοργανώνεται από το Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας.

"ΦΩΚΙΚΑ 2016"

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Θέατρο Κάστρου Άμφισσας

Ώρα: 21:00


Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου