Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Προεδρική Φρουρά: Δείτε από κοντά πώς ντύνονται οι τσολιάδες!

Μια σπάνια εμπειρία μπορούν να έχουν τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Η Προεδρική Φρουρά επέτρεψε επισκέψεις στα άδυτα της προετοιμασίας των Ευζώνων για την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. .....


Το πρόγραμμα ξεκινά με την έπαρση της σημαίας στον Βράχο της Ακρόπολης. Τιμητικό άγημα αποτελούμενο από σώμα Ευζώνων, από Αξιωματικό και Βρακοφόρο Κρητικό με την συνοδεία μπάντας εκτελούν την έπαρση της Σημαίας. Το ίδιο συμβαίνει και το απόγευμα όπου εκτελείται η υποστολή.

Στις 09:30 αρχίζει το τελετουργικό μέσα στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς. Ένας Λόχος Ευζώνων σε παράταξη αποδίδει Τιμές στην Σημαία του Τάγματος την οποία φέρει Αξιωματικός της Φρουράς.

Έπειτα όλο το Αγημα κατευθύνεται στο Μνημείο Του Αγνώστου Στρατιώτη μέσω της οδού Β. Σοφίας. Το ένα ρεύμα της οδού κλείνει και το θέαμα με το άγημα να κατηφορίζει την οδό είναι μοναδικό.

Κόσμος σταματά και με δέος παρακολουθεί τους Εύζωνες να παρελαύνουν σε επιβλητικό σχηματισμό. Η Πλατεία Συντάγματος είναι γεμάτη από τουρίστες που παίρνουν θέση για να παρακολουθήσουν την Επίσημη Αλλαγή.

Η διαδικασία Αλλαγής είναι η ίδια με τις υπόλοιπες μέρες αλλά γίνεται πιο επιβλητική τηνΚυριακή με την παρουσία ολόκληρου λόχου Ευζώνων και με τον τρόπο που γίνονται τα Βήματα της Αλλαγής.
Με το πέρας της Αλλαγής και το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου το άγημα επιστρέφει στο στρατόπεδο με τον ίδιο τρόπο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Εύζωνες που έχουν αναλάβει την υπηρεσία στο Μνημείο, από την στιγμή που θα ανέβουν στο Μνημείο και μέχρι να αποχωρήσει το Αγημα, βρίσκεται σε στάση «παρουσιάστε».

Δηλώσεις επιθυμίας, Δευτέρα έως Τετάρτη 10:00 – 13:00 στο τηλέφωνο 210-72228300.




Το Τάγμα της Προεδρικής Φρουράς

Το τάγμα της Προεδρικής Φρουράς εδρεύει στον ίδιο χώρο από την δημιουργία της, στην Οδό Ηρώδου Αττικού στο στρατόπεδο που φέρει το όνομα του Σουλιώτη οπλαρχηγού και ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Τζαβέλα.

Το τάγμα αποτελείται από 2 λόχους Ευζώνων και ένα λόχο διοικήσεως. Ο λόχος διοικήσεως δεν στελεχώνεται από Εύζωνες αλλά από έφεδρους στρατιώτες που αναλαμβάνουν καθήκοντα του στρατοπέδου (φύλαξη, συντήρηση χώρων και οχημάτων).

Επίσης υπάρχει και ο Μεικτός Λόχος Αποδόσεων Τιμών (Μ.Λ.Α.Τ) ο οποίος αποτελείται και από τα 3 σώματα, Πεζικό, Αεροπορία, Ναυτικό. Ο λόχος αυτός εδρεύει στο ΚΕΒΟΠ και το τμήμα του Πεζικού αποτελείται κυρίως από Υποψήφιους Εύζωνες που κόπηκαν στην τελική επιλογή.

Στο Τάγμα υπάρχει και το πολιτικό προσωπικό που ασχολείται με την κατασκευή και συντήρηση των Ευζωνικών στολών.

Το Τάγμα αν και τιμητικό ’γημα αποτελεί μονάδα του Ελληνικού Στρατού και ακολουθεί κάποια βασικά προγράμματα όπως το πρωινό εγερτήριο, την πρωινή αναφορά, την βραδινή αναφορά, την επιθεώρηση της Παρασκευής. Στο υπόλοιπο της ημέρας τις κενές ώρες που οι Εύζωνες δεν έχουν υπηρεσία τις αφιερώνουν στην ξεκούραση αφού οι 4 ώρες (συνολικά 1 ώρα ανά 6 ώρες) που έχουν υπηρεσία είναι ιδιαίτερα κουραστικές.



onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου