Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Φαρισαίοι και οι εργαζόμενοι...

Περίσσεψαν τα δάκρυα των εργοδοτών στον χώρο των ΜΜΕ για την τύχη των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια. Αλήθεια, ποιοι κλαίνε και οδύρονται;

Αυτοί που...


στήριξαν από την πρώτη στιγμή τα μνημόνια. Αυτοί που αξιοποίησαν την κρίση κάνοντας σωρηδόν απολύσεις στα μέσα που διαθέτουν.

Αυτοί που είδαν την κρίση ως ευκαιρία για να διαλύσουν πλήρως τις εργασιακές σχέσεις. Που συρρίκνωσαν τους μισθούς στα όρια της εξαθλίωσης. Που κατάργησαν κάθε εργατικό δικαίωμα και τις συλλογικές συμβάσεις. Αυτοί που επέβαλαν στα ΜΜΕ εργασιακό μεσαίωνα. «Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»!

Υποτίθεται ότι με την προηγούμενη κατάσταση λειτουργούσαν στη χώρα οκτώ κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.

Επί της ουσίας στον ρόλο αυτό, με προσωπικό και πρόγραμμα, ανταποκρίνονταν έξι: ΑΝΤ1, MEGA, ΣΚΑΪ, ALPHA, STAR και «Ε». Το MEGA και το «Ε» δεν έφτασαν ποτέ στον διαγωνισμό με ευθύνη των ιδιοκτητών τους.

Αυτοί άφησαν ακάλυπτους και απροστάτευτους τους εργαζομένους τους.

Το ίδιο συνέβη και με τον ιδιοκτήτη του STAR. Ο κ. Βαρδινογιάννης θεωρείται ο ισχυρότερος οικονομικός παράγοντας στη χώρα.

Πήρε μέρος στον διαγωνισμό, αλλά από τα ποσά που διέθεσε (μόλις 13 εκατ. ευρώ -μακράν λιγότερα απ’ όσα διέθεσαν, ο καθένας ξεχωριστά, όλοι οι άλλοι) προκύπτει ξεκάθαρα πως δεν είχε καμία διάθεση να κρατήσει το κανάλι του και να διασφαλίσει τις θέσεις των εργαζομένων του.

Επί της ουσίας, η σκληρή γλώσσα των αριθμών λέει ότι ο διαγωνισμός έκλεισε μόνο ένα κανάλι (τον ALPHA) και άνοιξε άλλα δύο (των κ. Μαρινάκη και Καλογρίτσα).

Τα υπόλοιπα τα κλείνουν τα αφεντικά τους, είτε από πρόθεση είτε από αδυναμία να τα κρατήσουν.

Η σκληρή γλώσσα των αριθμών λέει και κάτι άλλο.

Οπως προκύπτει από την έρευνα και το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» στις επόμενες σελίδες, απ’ όλη αυτή τη διαδικασία της αδειοδότησης θα μείνουν μετέωροι περί τους χίλιους εργαζομένους.

Κάποιοι από αυτούς θα βρουν δουλειά στους νέους τηλεοπτικούς σταθμούς και σίγουρα αρκετοί θα μείνουν άνεργοι.

Η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο του Τύπου οφείλουν να προστατεύσουν -και απέναντι στους εργοδότες τους και στην προοπτική της επανόδου τους στην εργασία- με κάθε μέσο αυτούς τους ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα και δικαιούνται τη στήριξη όλων!...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου