Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Στα 246 εκατ. το τίμημα για τις 4 τηλεοπτικές άδειες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΩΝ
Τα σχήματα που εξασφάλισαν μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες ανακοινώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, μετά από μια πραγματικά μαραθώνια διαδικασία δημοπρασίας που διήρκεσε πάνω από 60 ώρες......


Όπως έγινε γνωστό τηλεοπτικές άδειες εξασφάλισαν τα σχήματα: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) και ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.). 
Από τη διαδικασία της δημοπρασίας, το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει συνολικά 246 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΪ εξασφάλισε μια άδεια με 43,6 εκατομμύρια ευρώ, ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας με52,6 εκατομμύρια ευρώ, ο ΑΝΤ1 με 75,9 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ, συμφερόντων του Β. Μαρινάκη, κατέβαλε 73,9 εκατομμύρια ευρώ
Χωρίς αδειοδότηση αποχώρησαν από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) τα τηλεοπτικά σχήματα: ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.), DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA), ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP). 
Από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που βρίσκονται ήδη στον αέρα, χωρίς άδεια βρέθηκαν τα κανάλιαAlpha και Star
Ο ενιαίος πίνακας των επιλαχόντων 
DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED 61,5 εκατ
Στα 246 εκατ. το  τίμημα για τις 4 τηλεοπτικές άδειες
ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) 61 εκατ. 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) 18 εκατ. 
ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) 13 εκατ.


Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. «Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθιστάται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται επιτέλους το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, και συνέχισε: «Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας… Μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας». 
Παππάς: Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας
«Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 
Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι πλέον στη χώρα μας θα εκπέμπουν «νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί» ενώ παράλληλα τονίζει ότι η υλοποίηση του διαγωνισμού ήταν βασική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
Στα 246 εκατ. το  τίμημα για τις 4 τηλεοπτικές άδειες
Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ): Η διαδικασία ήταν χιτσκοκική
«Χιτσκοκική» χαρακτήρισε τη διαδικασία ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ και ο διεκδικητής που πήρε την πρώτη άδεια. 
«Ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ουσιαστικά μετά την πρώτη φάση άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου. Θα δείτε τι έχει γίνει. Η άδεια για εμάς κράτησε περίπου 10 ώρες» δήλωσε ο κ. Κιμπουρόπουλος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και συμπλήρωσε: «Οι πιο χρονοβόρες ήταν η 3η και η 4η περίπου στις 14 ώρες». 
Ιβάν Σαββίδης: Συγχαρητήρια στους νικητές 
Χαρούμενος που οι 4 τηλεοπτικές άδειες προσέφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό κοντά στα 250 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος της διαδικασίας για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. 
«Δίνω συγχαρητήρια στους νικητές» δήλωσε εξερχόμενος ο κ. Σαββίδης, και αναφερόμενος για τα ποσά που προσέφερε, είπε: «Μέχρι εκεί που έπρεπε… Εκπλήρωσα την αποστολή μου». 
Αλκαλάι (STAR): O διαγωνισμός θα έπρεπε να γίνει αφού έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν
Στα 246 εκατ. το  τίμημα για τις 4 τηλεοπτικές άδειες
Απερχόμενος  ο εκπρόσωπος, στη διαδικασία, του Star, Κάρολος Αλκαλάι, είπε χαρακτηριστικά: «O διαγωνισμός θα έπρεπε να γίνει αφού έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν».
«Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε» υπογράμμισε ο κ. Αλκαλάι και συμπλήρωσε: «Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι είναι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη». 
Το διαδικαστικό 
Η διαδικασία αδειοδότησης ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης, με τους υποψήφιους να εισέρχονται στα γραφεία της ΓΓΕΕ και να αποχαιρετούν τον έξω κόσμο για τρεις ολόκληρες ημέρες. Οι πολιτικοί διαξιφισμοί εκτός του κτιρίου ήταν ιδιαίτερα έντονοι, με την κυβέρνηση να ανταλλάσσει «βολές» με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, κατατέθηκαν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τηλεοπτικούς σταθμούς είτε κατά της διαδικασίας είτε κατά συνυποψηφίων τους. 
Στα 246 εκατ. το  τίμημα για τις 4 τηλεοπτικές άδειες
Το διαδικαστικό προέβλεπε ότι τόσο οι νικητές όσο και οι ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα γραφεία της ΓΓΕΕ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Με την ολοκλήρωση της δημοπρασίας συντάχθηκε το πρακτικό –μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα. 
Σε αυτό το σημείο, εκλήθη ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος, που θα έφτασε στα γραφεία για να ενημερωθεί και να μιλήσει στον Τύπο.
Μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος των πόθεν έσχες των «προσωρινών υπερθεματιστών», όπως αποκαλούνται τυπικά οι νέοι καναλάρχες. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι θα ελεγχθεί η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών πόρων που θα διατεθούν για τις άδειες. 
Θα ακολουθήσει διάστημα 90 ημερών προκειμένου τα νέα κανάλια να είναι έτοιμα να εκπέμψουν. Μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος, το σήμα των καναλιών που δεν έχουν άδεια θα διακοπεί, όπως έχει πολλές φορές τονίσει η κυβέρνηση. 
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το εάν θα ακολουθήσει νέος διαγωνισμός για θεματικές άδειες ή περιφερειακές άδειες καναλιών. 
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου