Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Συνέντευξη στην ΩτΦ του επικεφαλής των Πολιτών στο Προσκήνιο κ.Παναγιώτη Μέγκου - Tην αξιοπιστία όλων όσων παρουσίασαν μετρήσεις στην περιοχή αμφισβητεί ο Δήμος

-κε Μέγκο το τελευταίο διάστημα έχετε διοχετεύσει όλη την ενέργειά σας σε θέματα αμιγώς ύδρευσης και αποχέτευσης. Γιατί θεωρείτε ότι είναι πάνω από όλες τις άλλες ανάγκες του δήμου και των δημοτών;....

Δεν το θεωρούμε εμείς. Αυτές οι δύο ανάγκες μαζί με την συλλογή και την διαχείριση των απορριμμάτων, είναι κυρίαρχες για την ζωή των κατοίκων ενός Δήμου. Η Υγεία των δημοτών και η ποιότητα της ζωής τους, εξαρτάται από την σωστή ή όχι λειτουργία των συστημάτων της Αποχέτευσης, του Νερού και των Απορριμμάτων. Αυτές είναι και οι υποχρεώσεις ενός Δήμου που πηγάζουν μέσα από τα Ανταποδοτικά Τέλη που εισπράττει από τους δημότες του.
Όλη η ενέργειά μας ως Δημοτική παράταξη δεν έχει διοχετευθεί σε αυτά τα 3 θέματα.
Τα θέματα αυτά διεγείρουν το ενδιαφέρον του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, για τους λόγους που προανέφερα. Αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και δημιουργείται λογικά μια επιτακτική ανάγκη να δοθούν απαντήσεις και λύσεις.
Μα είναι τόσο εύκολο να δοθούν λύσεις άμεσα αν έχουμε πρόβλημα παράδειγμα στο νερό ή στο δίκτυο που το μεταφέρει;
Για να μπορέσεις να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει αρχικά να το εντοπίσεις και στην συνέχεια να αποδεχτείς πως αυτό υπάρχει. Να αποφασίσεις πως θες να το λύσεις. Να το συγκεκριμενοποιήσεις, να βρεις τι εναλλακτικές λύσεις έχεις, ποια από αυτές μπορείς άμεσα να πραγματώσεις και πως θα επιθυμούσες να το λύσεις ώστε να έχεις μια σταθερότητα σε βάθος χρόνου.
Η παραπάνω σκέψη μεθοδολογίας αντιμετώπισης των καθημερινών μας προβλημάτων, ξεκινά έχοντας ως αρχή την Σωστή Πληροφόρηση και Γνώση της κατάστασης.
Όλα αρχίζουν να γίνονται πιο εύκολα από την στιγμή που αποφάσισες πως πρέπει να  παλέψεις για να δόσεις λύση .Αντίστροφα θα γίνουν «τέρατα που θα σε καταπιούν» όσο δεν θες να τα δεις, ή πλανάται στην σκέψη σου η άποψη πως δεν είναι σοβαρή η κατάσταση που αντιμετωπίζεις και θα ξεπεραστεί με τρόπο μαγικό.
Κι αυτή η στάση της φυγομαχίας ειδικά αν είσαι γνώστης της πραγματικότητας και της κατάστασης και προσπαθείς να την αποκρύψεις από τους δημότες τους οποίους εκπροσωπείς, παραπέμπει χωρίς μισόλογα σε φασίζουσες λογικές. 

-Όταν έγινε η διπλή δειγματοληψία είπατε σε δήλωσή σας ότι θα διαπιστωθεί η αξιοπιστία του διαπιστευμένου εργαστηρίου με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος. Γιατί να βγάζουν λάθος αποτελέσματα οι συνεργάτες του δήμου και να μην έβγαλε λάθος η εταιρεία που συνεργαστήκατε εσείς;
Δεν θυμάμαι αν έχω πει ποτέ πως θέλουμε να εξετάσουμε ως παράταξη την αξιοπιστία του διαπιστευμένου εργαστηρίου που συνεργάζεται ο Δήμος.
Αντίθετα την αξιοπιστία όλων όσων παρουσίασαν μετρήσεις στην περιοχή αμφισβητεί ο Δήμος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημόσια έχει κάνει δηλώσεις ο Δήμαρχος. Χθες μάλιστα η αρμόδια Αντιδήμαρχος με Δελτίο Τύπου αμφισβητεί τον τρόπο που μεταφέρθηκαν τα δείγματα στο Μικροβιολογικό εργαστήριο της Πάτρας.
Πριν λίγο καιρό δεν δέχονταν τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ διότι δεν είναι Διαπιστευμένο εργαστήριο. Φέραμε Διαπιστευμένη εταιρεία και η λήψη των δειγμάτων έγιναν παράλληλα από τους ίδιους Τεχνικούς και για τα δύο εργαστήρια με τον ίδιο τρόπο. Τα δείγματα τοποθετήθηκαν σε αντίστοιχα κουτιά ψυγεία. Ο τρόπος διατήρησης των δειγμάτων και των συνθηκών στο ψυγείο που εμείς συντηρούσαμε τα δείγματα για την εταιρεία των Πατρών, ελέγχθηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας που έχει συμβληθεί με τον Δήμο. Το δικό μας ψυγείο σφραγίσθηκε και στάλθηκε στην Πάτρα με το ΚΤΕΛ. Δηλαδή στην διαδρομή δεν μπορούσε κανείς να παρέμβει. Ο χρόνος μετάβασης προς Πάτρα είναι περίπου ίσως με τον χρόνο μετάβασης προς Αθήνα.
Αποτέλεσμα: Αμφισβητείται τώρα από την κα Αντιδήμαρχο και η διαπιστευμένη εταιρεία!
Κάνω την πρόβλεψη πως όσα εργαστήρια και αν φέρουμε, διαπιστευμένα ή όχι πάντα θα αμφισβητούνται από την Δημοτική Αρχή. Όπως ήμουν σίγουρος πως η εταιρεία που δουλεύει για τον Δήμο θα έβγαζε τα αποτελέσματα που έβγαλε. Τα πάντα τέλεια. Όπως όλες τις προηγούμενες φορές.
Γιατί; Τι συμπέρασμα θα έβγαινε εάν σε αυτή την μέτρηση ποιότητας του Νερού η εταιρεία του Δήμου, για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ έβγαζε παρόμοιες μετρήσεις με εκείνες του Εργαστηρίου της Πάτρας; Την φορά αυτή που ταυτόχρονα έγινε μέτρηση από δύο διαφορετικά εργαστήρια οι μετρήσεις δεν θα ήταν μηδέν(0) ! Θα αμφισβητούσαμε όλοι μας όλες τις προηγούμενες μετρήσεις.
Ποιος έχει συμφέρον να βγάζει καθαρά ή όχι τα δείγματα νερού στον Δήμο; Ρωτάω εγώ.
Άμεσο συμφέρον να βγαίνουν οι μετρήσεις των Νερών καλές έχουν οι Δήμοι, γιατί διαφορετικά επιβαρύνονται με ευθύνες και κόστος μεγάλο Οικονομικό αρχικά και Πολιτικό στην συνέχεια γιατί είναι υπόλογοι απέναντι στις Τοπικές Κοινωνίες.
Ποιο είναι το κέρδος των ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και στοιχεία; Πολιτικό; Για ποιο λόγο; Οικονομικό; Πληρώσαμε τις μετρήσεις που γίνανε με την βοήθεια συνδημοτών μας.
Πολιτικά, εάν το βλέπαμε έτσι, εμείς ρισκάρουμε να δεχτούμε το ανάθεμα από συμπολίτες και συνδημότες μας, που όλοι ψάχνουν να βρουν αιτίες και φταίχτες μέσα στην σκληρή οικονομικά αρνητική πραγματικότητα που βιώνουν.
Φυσικά ούτε που έχει υπάρξει ένα μέλος μας για δείγμα, που έστω για μια στιγμή να έκανε πίσω και να αναρωτήθηκε αν πρέπει ή όχι να βγούμε μπροστά για το θέμα αυτό που άπτεται της δημόσιας Υγείας, ζυγιάζοντας πολιτικά κέρδη και φοβούμενο μια άδικη κατακραυγή.
Ούτε για μια στιγμή.
Μια 2η ερώτηση: Κάνουμε κακό στον τόπο; Γιατί κι αυτό προσπαθούν να το περάσουν στο κόσμο, παίζοντας ένα άτιμο παιχνίδι.
Τις λογικές αυτές τις χαρακτήρισα τελειώνοντας την 1η μου απάντηση.
Αφιερώνω σε όσους εκφράζουν αυτούς τους ισχυρισμούς τους στίχους: « Μη μιλάς μη γελάς κινδυνεύει η ΕΛΛΑΣ».
Σήμερα ζούμε πρώτα στην εποχή της Πληροφορίας και μετά της Ταχύτητας. Η Πληροφορία έγινε πιο γρήγορη κι απ’ την ταχύτητα. Ποιος πιστεύει πως μπορεί να κοροϊδέψει τον πολίτη και τον κάθε επισκέπτη σε ένα μέρος για την ποιότητα του Νερού γιατί του παρουσίασε τις μετρήσεις ενός εργαστηρίου; Ποιος πιστεύει πως η ποιότητα του Νερού είναι ο παράγοντας που θα περιορίσει την επισκεψημότητα σε ένα τόπο όπως αυτός των Δελφών;  Οι ποιο τουριστικές περιοχές σε Ελλάδα και Εξωτερικό δεν έχουν καλό πόσιμο νερό. Βλέπε Σαντορίνη, Μύκονο, Παρίσι, Ρώμη κλπ. Λένε όμως την αλήθεια χωρίς φόβο στον επισκέπτη και δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.
Ας αφήσει λοιπόν τα ευφάνταστα σενάρια η κα αρμόδια Αντιδήμαρχος η οποία μάλιστα δεν ήταν παρούσα στην δειγματοληψία και έχει γράψει λάθος ημερομηνία στο Δ.Τ. που έβγαλε. Η δειγματοληψία έγινε στις 28/7 και όχι στις 27/7.
Η υπόθεση πόσιμο Νερό στον Δήμο Δελφών θέλει άλλη αντιμετώπιση και όχι αυτή της επικοινωνιακής πολιτικής. « Μηνύσαμε τον Δήμο. Μηνύσαμε το ΠΑΚΟΕ. Δεν είναι Διαπιστευμένο το Εργαστήριο. Δεν πήγανε σωστά τα δείγματα στο εργαστήριο»  Να συνεχίσουμε και εμείς τώρα υποστηρίζοντας: «πως τα αποτελέσματα του Συμβεβλημένου εργαστηρίου με τον Δήμο δεν είναι από τα δείγματα που πήραν στην Ιτέα»!!!.
Με τις συγκεκριμένες αντεγκλήσεις λύσανε το πρόβλημα;
Η κα Αντιδήμαρχος η οποία δεν μπορεί να ισχυριστεί πως γνωρίζει τα ζητήματα αυτά όπως οι έλεγχοι των Νερών, (ή μπορεί και δεν το ξέρουμε;), μπορεί την παρακαλούμε ΑΜΕΣΑ να μας χορηγήσει όλα τα στοιχεία που επίσημα της έχουμε ζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε Τοπικό;. Έχουν περάσει περισσότεροι από 3 μήνες. Εκτός αν έχει βάλει στόχο να σπάσει το ρεκόρ των χρονικών καθυστερήσεων, στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων και Παρατάξεων.
Μπορούμε ΑΜΕΣΑ να επισκεφθούμε οι Δημοτικοί και οι Τοπικοί σύμβουλοι τις δεξαμενές και τα μηχανοστάσιά τους που τα έχει κλειδώσει;           

-Αν και συνεργαστήκατε με το ΠΑΚΟΕ και παρουσιάσατε κοινή εκδήλωση στην Ιτέα, ο κ. Χριστοδουλάκης σας κατήγγειλε τελευταία για αδράνεια. Εσείς που αποδίδετε την καταγγελία αυτή;
Δεν συνεργαστήκαμε με το ΠΑΚΟΕ, καλώντας το στην περιοχή για την οποιαδήποτε μέτρηση.
Όταν δημοσιοποιήσαμε το θέμα για τα Λύματα στους Δελφούς, ενδιαφέρθηκαν και μας βρήκαν αρκετοί πολίτες, τα τοπικά ΜΜΕ, ΜΜΕ Πανελλαδικής εμβέλειας (έντυπα, ηλεκτρονικά & ραδιοφωνικά) φορείς, σύλλογοι, ανάμεσα σε όλους αυτούς και το ΠΑΚΟΕ. Το ΠΑΚΟΕ προσφέρθηκε να κάνει μετρήσεις και ζήτησε να δείξουμε στην ομάδα του, σε ποιο σημείο γινόταν η εκβολή των λυμάτων. Την 2η φορά μας ζήτησε να έρθει στην περιοχή να παρουσιάσει τις αναλύσεις του. Να σημειώσω εδώ πως το σημείο εκβολής των Λυμάτων ήταν δύσκολο να το εντοπίσουν ακόμα και οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Και τις 2 φορές ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα που μας έκανε, όπως θα κάναμε και σε όποιον άλλο μας το ζητούσε και ήθελε να βοηθήσει στο να κατανοήσουμε και εξακριβώσουμε στην περιοχή, πως λειτουργεί κάθε τι που αφορά την ζωή των δημοτών.
Αυτές τις επαφές μας, όπως και την ηλεκτρονική αλληλογραφία μας (email), το ΠΑΚΟΕ τις έχει δημοσιοποιήσει στην εφημερίδα του φ76 Μάρτιος 2016, όπου εκεί υπάρχει και ένα 20σέλιδο αφιέρωμα για τα Λύματα σε περιοχές του Δήμου που έχει αναδείξει το ίδιο από το 2008.
Με ρωτάτε γιατί μου επιτέθηκε στην Ρ/Φ εκπομπή του ΓΑΛΑΞΙΑ, ο κος Χριστοδουλάκης. Πραγματικά δεν γνωρίζω. Την μόνη λογική εξήγηση που δίνω είναι πως δεν είναι ενημερωμένος για όσα έχουμε κάνει για τα Λύματα και το Νερό ως δημοτική παράταξη.
Έπρεπε να ρωτήσει από την στιγμή που ήθελε να κάνει το όποιο σχόλιο. Εμείς δεν έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε ειδικά κάποιον για τις ενέργειες που κάνουμε σαν παράταξη. Ούτε το ΠΑΚΟΕ μας ρώτησε όταν έκανε και άλλες μετρήσεις στην περιοχή. Πληροφορηθήκαμε τις ενέργειές του από τα ΜΜΕ όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος.
Για εμάς, τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ το ερώτημα είναι άλλο; Ποιος είναι ο λόγος που εμμένουν ο Δήμαρχος, η αρμόδια Αντιδήμαρχος και άλλοι στον δικό τους περίγυρο να συνδέουν τις ενέργειές μας με το ΠΑΚΟΕ; Πιστεύω πως αυτός είναι ένας τρόπος για να απαξιώσουν την δική μας δουλειά γιατί είναι στη σωστή κατεύθυνση. Γιατί θέλουν το πρόβλημα ΝΕΡΟ να «κυλήσει» εκτός θέματος και να ασχολείται ο κόσμος με την Δικαστικές εκατέρωθεν μηνύσεις Δήμου – ΠΑΚΟΕ. Γιατί με τον τρόπο αυτό, τις κοκορομαχίες, λύση δεν δίνεται στο πρόβλημα και το ΠΑΚΟΕ δεν θα το έχουν αντίπαλο στις επόμενες εκλογές!    

-Γιατί δείγματα μόνο από την Ιτέα; Όλες οι άλλες Δημοτικές Ενότητες δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον ή το νερό δεν έχει πρόβλημα;
Τα δείγματα επιλέξαμε να τα πάρουμε στην Ιτέα γιατί εδώ πάρθηκαν τα αρχικά που στάθηκαν αφορμή να ξεσπάσει η αντιπαράθεση αυτή.
Από όλες τις δειγματοληψίες ακόμα και από αυτές που δείχνουν το νερό πως είναι άριστο, έχουν ήδη εξαχθεί συμπεράσματα από ειδικούς στο αντικείμενο αυτό. Δηλαδή από τις μετρήσεις που παρουσιάζουν τα ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ως 0 για λογαριασμό του Δήμου εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα. Γι αυτό δεν πρέπει κανείς να βιάζεται να πάρει θέση. Θα βρεθεί εκτεθειμένος.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ έχουμε έρθει σε επαφή με επιστήμονες και ειδικούς σε δίκτυα πόλεων και με πολλά εργαστήρια από την Κεντρική Ελλάδα, Νότια & Πελοπόννησο. Θα ενημερώσουμε πολύ σύντομα και για την μεθοδολογία λήψης των δειγμάτων Νερού και για την ανάγνωση των μετρήσεων και για τις λύσεις που μπορούν να δοθούν.
Στις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουμε μετρήσεις και σε 2η Δημοτική Ενότητα και σε σύντομο χρόνο και σε 3η Δ.Ε. που δεν μπορεί να είναι άλλη από την πόλη της Άμφισσας και τις γύρω περιοχές.
Όλες τις μέχρι σήμερα μετρήσεις τις πληρώνουμε με την βοήθεια των συνδημοτών μας.
Εμείς για άλλη μία φορά προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή να πραγματοποιήσουμε ταυτόχρονες μετρήσεις από δύο και τρία εργαστήρια και ας φαίνεται πως η πρώτη φορά δημιούργησε προβλήματα.
Εξ άλλου η Δημοτική Αρχή είναι τόσο σίγουρη για το αποτέλεσμα.    

-Στο γειτονικό δήμο Δωρίδας οι παρατάξεις της μειοψηφίας συνεργάζονται με την πλειοψηφία και διεκδικούν από κοινού, πετυχαίνοντας σημαντικά πράγματα. Γιατί δε συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και στο δήμο Δελφών;
Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν των Ελέγχων προς την Δημοτική Αρχή και των προτάσεων που μπορεί να καταθέσει για την επίλυση των προβλημάτων, εάν δεν θέλει να κάνει στείρα και γκρινιάρικη αντιπαράθεση.
Η Συνεργασία απαιτεί εμπλοκή δύο και περισσότερων μερών. Θέλει η Δημοτική Αρχή να συνεργαστεί; Είναι αποκλειστικά η συνεργασία στο χέρι της;
Ο Καλλικράτης δίνει στον Δήμαρχο πλειοψηφία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με ποσοστό 60%. Μπορεί να λειτουργήσει στα περισσότερα θέματα απούσας της Αντιπολίτευσης.
Άρα για τις συνεργασίες έχει σχεδόν την αποκλειστική ευθύνη.
Χαίρομαι αν στην Δωρίδα εφαρμόζονται τέτοιες πρακτικές και υπάρχει συνεννόηση σε επίπεδο παρατάξεων.
Αδικείται όμως λίγο εδώ τον Δήμο Δελφών και τις παρατάξεις του. Να σας θυμίσω πως έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την Επιτροπή Περιβάλλοντος όταν συζητήσαμε τις προτάσεις του Δήμου προς την Περιφέρεια για τον Χωροταξικό σχεδιασμό. Κι όπως μας μετέφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος και η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος εισέπραξαν εύσημα στην Περιφέρεια για τις προτάσεις που κατέθεσαν, την τεκμηρίωσή τους και τον όγκο τους. Τότε επιμείναμε σαν παράταξη να κάνουμε μια ουσιαστική κουβέντα. Στο τέλος δέχτηκε η Δημοτική Αρχή να μπούμε στην διαδικασία. Συζητήσαμε, τσακωθήκαμε, προτείναμε. Παρουσιάσαμε πολλές προτάσεις με δουλειά πολλών ωρών από μια ομάδα των ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ στην οποία δεν είχα και άμεση συμμετοχή και είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Σχεδόν το σύνολο των προτάσεών μας έγιναν αποδεκτές από την Δημοτική Αρχή και το αποτέλεσμα σας το προανέφερα.
Συνάντηση κανόνισε ο Δήμαρχος στο Μεταλλεία και την σέρβιρε στους επικεφαλείς, ενώ θα έπρεπε να διαβουλευτεί μαζί μας πριν την οριστικοποιήσει. Για τον χειρισμό του θέματος ενημέρωσα γραπτώς τον ίδιο και τους υπόλοιπους, χωρίς δημοσιότητα και άλλα επικοινωνιακά κόλπα. Κανένας από όσους βρεθήκαμε λίγο πριν την ορισμένη συνάντηση, δεν τον εξέθεσε (τον άδειασε κατά το κοινός λεγόμενο). Πήγαμε όλοι μαζί του στηρίζοντάς τον στην εξ απήνης συνάντηση, διατηρώντας τις θέσεις μας όλοι.
Άρα μπορούμε να έχουμε συνεργασία όταν θέλουμε πραγματικά να ακουμπήσουμε τα θέματα.
Πως μπορεί όμως να γίνει για το Νερό και τα Λύματα το ίδιο, όταν ενημερώνουμε επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες εγγράφως και το μόνο που ακόμα δεν έχουμε ακούσει είναι πως είμαστε τρελοί!
Αυτή είναι η στάση της Δημοτικής Αρχής.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ σταθερά αντιπολιτευόμαστε με θέσεις, προτάσεις και ενέργειες που φανερώνουν στους Δημότες μας με ποιο τρόπο θα συμπεριφερόμαστε και με ποιες λογικές θα κινούμαστε εάν εμείς είμασταν στο τιμόνι του Δήμου.  

-Που εντοπίζετε τα μεγαλύτερα λάθη, τις σημαντικές αστοχίες και τις παραλείψεις του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής;
ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ   
Σήμερα εκτός από Άνδρες έχουμε και Γυναίκες στο τιμόνι της Διοίκησης και το ρητό ισχύει και για τα δύο φύλλα.
Αν και ο Δήμαρχος είναι ο μαέστρος, το πρόβλημα που υπάρχει στα θέματα διοίκησης στο Δήμο Δελφών, αποπνέει το άρωμά του παντού.
Αυτό διαπιστώνω εγώ και έχω την εντύπωση πολλοί συνδημότες μου.
Αυτή την στιγμή δεν μπορώ εγώ, νομίζω και κανένας άλλος να κάνει τον έξυπνο προς την Δημοτική Αρχή, πέραν της διαπίστωσης. Διότι ακριβώς αυτό λέει το ρητό, πως μόνο όταν πάρεις στα χέρια σου την ηγεμονία θα μπορέσεις να αποδείξεις τις ικανότητές σου.
Η Διοίκηση ως ένα σημείο μαθαίνεται. Κυρίως είναι ταλέντο και συνήθως εμφανίζεται από εκείνον ή εκείνη που δεν το περιμένεις. 
Εκτός από το πρόβλημα στην Διοίκηση νομίζω πως η Δημοτική Αρχή έκανε λάθος από την αρχή στην αξιολόγηση της κατάστασης και σε ποια προβλήματα έπρεπε να ρίξει το κύριο βάρος.
Ακόμα ένα κύριο μειονέκτημά της είναι η αδυναμία της να συγκρουστεί με το παλιό κατεστημένο, με νοοτροπίες και λογικές. Δεν έχει τέτοια σκέψη, δεν θέλει αυτή την κατεύθυνση,
Ότι μέτρα παίρνει και υλοποιεί, ή δεν υπάρχει άλλος δρόμος και όποιος σήμερα και αν διοικούσε τον ίδιο δρόμο θα περπατούσε όπως π.χ. τα Οικονομικά και τα έσοδα που εισπράττει από τους δημότες, ή αναγκάζεται να πάρει μέτρα όπως π.χ. στα Τουμπανάρια που επέβαλε τα πρόστιμα μη έχοντας άλλη εναλλακτική οδό να ακολουθήσει.

-Στο δήμο την προηγούμενη θητεία σας πολλές φορές επιχειρούσατε την εισαγωγή πολιτικών θεμάτων, όπως θεμάτων, όπως το νοσοκομείο και πολλά άλλα. Τώρα γιατί δεν το κάνετε, εφόσον αυτά τα προβλήματα παραμένουν και μάλιστα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις;
Πιστεύω πως σας διαφεύγει μια συνθήκη. Στην προηγούμενη θητεία μας 2011-2014 ήμουν ο μοναδικός Σύμβουλος της παράταξης. Σήμερα είμαστε 12 μαζί. Τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι και Εννέα Τοπικοί.
Έχει αλλάξει όλη η δομή της παράταξης.
Όλα τα θέματα τα δουλεύαμε και πρώτα και τώρα. Η διαφορά του πρώτα με το τώρα είναι ο αριθμός των Συμβούλων, με αποτέλεσμα να έχουμε και μεγάλο όγκο πληροφορίας και ταυτόχρονες δράσεις.
Υπάρχει ακόμα μία παράμετρος ως προς τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και πως σήμερα αυτά αξιολογούνται από τις υπόλοιπες παρατάξεις και όχι από εμάς.
Παράδειγμα το Νοσοκομείο που αναφέρατε. Οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ το 2011 το 2012 το 2013 για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας είμασταν στην 1η γραμμή. Οι υπόλοιπες παρατάξεις οι μεγάλες που βρίσκονταν; Τι έλεγαν οι κοι Παναγιωτόπουλος και Ταγκαλής τα χρόνια εκείνα, πρωτοκλασάτα στελέχη του Δήμου και της παράταξης Φουσέκη; Τίποτα. Σήμερα όμως έχουν πάρει θέση δίπλα μας. Αυτό είναι πολύ καλό. Αυτό από μόνο του όμως μοιράζει την εικόνα, οδηγώντας μας να βγάλουμε λάθος συμπέρασμα πως οι ΠΟΛΙΤΕΣ έχουν οπισθοχωρήσει από την διεκδίκηση και όχι το σωστό πως όλοι πια συντάσσονται για το θέμα αυτό με διαφοροποιήσεις. Αλλά συντάσσονται.
Ποιανού η στάση και η πολιτική επιβεβαιώνεται;
Συνεχίζουμε και σήμερα, με θέματα όπως τα Κόκκινα Δάνεια, Κοινωνική Αλληλεγγύη τα κύρια κοινωνικά – πολιτικά προβλήματα. Πάλι δεν ακολουθούν. Μπερδεύονται.
Δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που να μην είναι πολιτικό. Η πρόταση και το σκεπτικό για την λύση του είναι μια δύσκολη υπόθεση στην οποία εμείς δεν υστερούμε.
Στα τοπικά Θέματα επίσης.
Ποια παράταξη τόλμησε να αρθρώσει κουβέντα για θέματα όπως τα Τουμπανάρια;
Καθαρή άποψη ποιος εκφράζει. Ακόμα και τώρα που ο Δήμος αναγκάστηκε με την αρμόδια υπηρεσία του να επιβάλει τα πρόστιμα, ποια είναι η άποψή τους
 και η θέση τους ακόμα δεν ξέρουμε.  

Θέλω να πω στους αναγνώστες και όλους τους συνδημότες μας, πως οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, δεν θα δειλιάσουν ούτε μια στιγμή να πάρουν θέση για οτιδήποτε και κυρίως για τα κυρίαρχα θέματα της ζωής των κατοίκων. Νερό, Αποχέτευση, Απορρίμματα.
Δίχως ζύγιασμα, δίχως πισωπάτημα, χωρίς σκοπιμότητα. Κι όσοι παλεύουν κάνουν και λάθη. Αυτό είναι αρχή.
Ευχαριστώ την ΩτΦ για την φιλοξενία.

Μέγκος Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου