Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Αύγουστος στο βουνό

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Elatos Resort & Health Club
Χτισμένο μέσα στα έλατα, στη θέση Ιταμος Επταλόφου και σε υψόμετρο 1.300 μ., αποτελείται από ένα κεντρικό πέτρινο κτίριο, όπου βρίσκονται το lounge, το εστιατόριο, μία μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο και playground, ενώ μπροστά του απλώνονται τα 39 αυτόνομα σαλέ.....
Ολα είναι κατασκευασμένα με ξύλο και η αρχιτεκτονική τους έμπνευση προέρχεται από τα resorts των Αλπεων, ενώ μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 έως 6 άτομα σε δωμάτια και σοφίτες.

Είναι από τα πρώτα ορεινά resort που χτίστηκαν στην Ελλάδα, πολύ φιλικό σε οικογένειες με παιδιά αλλά και στα κατοικίδιά τους. Ειδική παιδαγωγός απασχολεί κάποιες ώρες καθημερινά τα παιδιά και διοργανώνονται θεματικά Σαββατοκύριακα, όπως baby swimming. Βέβαια, κολύμπι με φόντο τα έλατα μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι καθημερινά στην εσωτερική πισίνα. Τους καλοκαιρινούς μήνες οι υπηρεσίες spa λειτουργούν κατόπιν συνεννόησης, ενώ το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο είναι στη διάθεσή σας.

Διοργανώνονται συχνές πεζοπορίες και εξορμήσεις στο βουνό και, αν είστε τυχεροί, μπορεί να θαυμάσετε τη σπάνια παιωνία, ενδημικό φυτό του Παρνασσού. Μπορείτε, επίσης, να εκδράμετε στον Επτάλοφο και στην Αγόριανη με τον καταρράκτη, τα πιο κοντινά στο Elatos Resort χωριά του Παρνασσού, για βόλτες και φαγητό σε παραδοσιακές ταβέρνες. Συνεχίστε μέχρι το Πολύδροσο και επισκεφτείτε το Οινοποιείο Αργυρίου. Οι παθιασμένοι φυσιολάτρες προχωρήστε προς τις πηγές του Κηφισού, στην Αγία Ελεούσα, ένα όμορφο σημείο της πιο άγνωστης πλευράς του Παρνασσού.

Επισκεφτείτε τους Δελφούς και ενημερωθείτε για τις καλοκαιρινές παραστάσεις και τις εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Καθίστε για φαγητό ή καφέ σε μία από τις βεράντες των καταστημάτων του χωριού, με την απίθανη θέα στον Ελαιώνα της Αμφισσας και στον Κορινθιακό.

Ακολουθήστε τη διαδρομή μέχρι τα παράλια του Κορινθιακού, κάντε μια βουτιά στην Ιτέα ή συνεχίστε για μπάνιο και φαγητό μέχρι το Γαλαξίδι. Περπατήστε το αρχαίο μονοπάτι που ενώνει τους Δελφούς με την Ιτέα ή αυτό που ανεβαίνει από τους Δελφούς στο σπήλαιο του Κωρύκειου Αντρου. Αν δεν γνωρίζετε την περιοχή, συμβουλευτείτε κάποιον ορειβατικό σύλλογο.

Γνωρίστε την κοσμική Αράχωβα στην ήσυχη καλοκαιρινή εκδοχή της. Θα βρείτε καλές εκπτώσεις στα λίγα αλλά ενδιαφέροντα μαγαζιά με ρούχα, θα απολαύσετε ένα τσιπουράκι και μεζέδες στη βραδινή δροσιά της πλατείας Παπαϊωάννου ή ένα ποτό στην πλατεία Λάκκα.

• Τηλ. 22340-61162-3, www.elatosresort.gr, 420 ευρώ οι 3 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα, 1 παιδί με ημιδιατροφή, πρωινό και δείπνο
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου