Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Τα"Φωκικά 2016", η πρωτεύουσα του Δήμου Δελφών και τα χωριά μας. Να δείτε πως το λέει ο ποιητής...."Ήθελα κάτι να σου πω / και στο τραπέζι σου θα `ρθω μ’ ένα παράπονο πικρό / να σε καλησπερίσω"


"Γ"
Παίρνοντας αφορμή  από το πρόγραμμα  των "Φωκικών γιορτών 2016"   που διάβασα στα ηλεκτρονικά  μέσα, θέλω να  επικοινωνήσω στους Δημοτικούς άρχοντες  και σε όλους σας τις παρακάτω  απλές  σκέψεις  μου .
Πρέπει να κατανοήσουν τόσο  ο  Κος  Δήμαρχος  όσο και ο τοπικός του Αντιδήμαρχος  ότι  Φωκίδα  και  Δήμος  Δελφών   δεν  είναι  μόνο η Άμφισσα  και  ότι αναφέρεται αλλά και  γυρίζει  " επίμονα" εδώ  και  χρόνια  γύρω  από  αυτήν.
Είναι  απαράδεκτο να  έχουν αφεθεί  στην  τύχη τους  άλλα  χωριά  του  Δήμου  και  να   "'προικοδοτείται"  συνέχεια  η   Πρωτεύουσά του και  με  έργα  αλλά  και  με  πολιτισμό.
Αν  δεν  υπήρχαν  και  οι  κατά  τόπους  Σύλλογοι στα  διάφορα  χωριά που  προσπαθούν  με  νύχια  και  με  δόντια, χωρίς  καμιά  οικονομική  στήριξη και  μέσα στις σημερινές  ακραία  αντίξοες  συνθήκες  αλλά  και  "σε πολεμική ατμόσφαιρα"  πολλές  φορές, να  συντηρήσουν κάθε  τοπική  πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική  δημιουργία και δραστηριότητα και να κρατήσουν - στο  μέτρο  του δυνατού  βέβαια -  ζωντανές  τις  τοπικές  κοινωνίες,  ακούγοντας και διαβάζοντας  κάποιος για τη  Φωκίδα  θα πιστέψει ότι τα σύνορα του νομού,  εκτός από τον ομφαλό του - τους Δελφούς - που έχει χαρακτηρισθεί ιστορικά  και  ομφαλός  της  γης και τώρα "φοβάμαι" ότι έχει αλλάξει ...και αυτός "ουσιαστικά" θέση.... , αρχίζουν  και  τελειώνουν στην  πρωτεύουσά  του.
Αναφερόμενος στον  Αυτοδιοικητικό "Φωκικό χάρτη"  και συγκεκριμένα  σε ότι αφορά  στο Δήμο μας, νομίζω πως με  τις κατά καιρούς πολιτικές και πολιτικάντικες πρακτικές παραβιάζεται η αρχή της ίσης αντιμετώπισης που πρέπει να απολαμβάνουν οι πόλεις και τα χωριά μας, έχοντας οι Δημοτικές αρχές  πιστό  σύμμαχο σε τούτο  και ερμηνεύοντας  κατά  το  δοκούν τον από πολλούς  αμφισβητούμενο, πολλά υποσχόμενο στη γέννησή του,  ατελή και προβληματικό - όπως αποδείχτηκε- "Καλλικράτη".

Αλλάξτε νοοτροπία Κύριοι και  σκύψτε  πάνω  στα  χωριά  μας και στα προβλήματά τους,  όχι με πολύ αλλά με λιγάκι προσοχή  και  θα  δείτε  ότι και εμείς οι "ταπεινοί, φτωχοί και παραμελημένοι"  κάτι  τέλος  πάντων  προσπαθούμε  να  κάνουμε.  Μόνοι  μας  .. Ναι, εντελώς  μόνοι!
Και   ξέρετε  κάτι? Οι εξουσίες  και  τα  χρόνια  έρχονται  και  παρέρχονται ...Ο λογαριασμός  όμως  έρχεται πάντα στο  τέλος και  κάποιες  φορές .. "Ο χαμένος  τα  παίρνει  όλα"...... 


Γ.Θ(Κ)

10 σχόλια:

  1. Επίκαιρο ΄΄Γ΄΄, Μετά απο ένα ΄΄ άνυδρο ΄΄ πολιτιστικά καλοκαίρι απο μεριάς Δήμου Δελφων και μόνο με πρωτοβουλίες απο τους τοπικούς συλλόγους και την εθελοντική προσφορά κάποιων σώθηκε κάπως η κατάσταση.
    Ο πολιτισμός και οι εκδηλώσεις ειναι απαραίτητα στοιχεία στην μίζερη καθημερινότητα της επαρχίας ειδικά σε αυτή την περίοδο που ζούμε.Είναι σημαντική παρέμβαση για να βελτιωθεί ο τρόπος σκέψης των κατοίκων ,ειδικά των νέων που σε αυτούς ελπίζουμε να αλλάξουν τα τόσα στραβά που υπάρχουν στον τόπο μας.Η προστασία του περιβάλλοντος,η αποδοχή της διαφορετικότητας των ανθρώπων,ο εθελοντισμός,η αλληλεγγύη
    ξεκινάνε απο τον πολιτισμό.
    Ποιός νοιάστηκε για ολα αυτά?ποιός κοίταξε πέρα απο τα μικροπολιτικά του μυωπικά γυαλιά?
    Εγώ δεν θα μιλήσω για εκλογική τιμωρία τους,αυτή θαρθει απο μόνη της,
    Θα μιλήσω ομως για την πλήρη απέχθειά μου στον τρόπο που χειρίζονται την εξουσία που τους εμπιστευτήκαμε.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    Ν.Στύλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απόλυτα. Εοιτέλους κάποιος κάποια στιγμή έπρεπε να τα πεί με το όνομά τους.
    Τη Σουβάλα την απασχολούν πάρα πολλά προβλήματα . Προβλήματα υποδομών,καθαριότητας, ύδρευσης, περιβαλοντολογικά, αποχέτευσης, και δεν υπάρχει ανταπόκριση για την αντιμετώπισή τους από πουθενά. Παντού κλειστες πόρτες. Λες και το χωριό είναι αποκλεισμένο και τιμωρημένο.
    Για το θέμα των Φωκικών Γιορτών. Γιατί οι Φωκικές Γιορτές να μην καλύπτουν όλο το νομό? Γιατί ο Δήμος Αμφικλείας Ελατείας έχει άλλη πρακτική και ο Δήμαρχος εκεί κινείται διαφορετικά ενισχύοντας Συλλόγους και χωριά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΥ ΣΟΥ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑ¨Υ¨ΔΕΥΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΖΒΑΛΑΣ,
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
    ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΖΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗ ΜΠΟΥΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΜΟΥ...
    ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΩ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΠΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους καθαρά λόγια υπεύθυνα επώνυμα ,μπραβο Γιώργο Νίκο ,χωρίς φόβο,μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι,μήπως και κάτι αλλάξει επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άν 8.09 που δίνεις συμβουλές μας έλεγες και ποιός είσαι επώνυμα, ξέρεις πόσο καλύτερα θα ήτανε τα πράγματα ? Δεν φαντάζεσαι...Αυτό βέβαια ισχύει και για τους άλλους ανώνυμους. Εκτός εάν, άνθρωποι είμαστε , ξέρεις πολλές φορές μπορεί να υπάρχουν και .... δεσμεύσεις και ..υποχρεώσεις και....
    Μόλις λοιπόν βγείτε όλοι εσείς επώνυμα , θα βγώ και εγώ επώνυμα που σχολιάζω τώρα. Σιγά- σιγά όμως και μην στριμώχνεστε και πάθουμε τίποτα... γιατί δεν μας χωράει όλους η πόρτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΕ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
    ΜΟΙΑΖΕΙ Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΠΑΡΙΣΙ
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ
    ΜΑ ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
    ΓΥΡΩ ΣΤ ΆΛΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
    ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΩΜΙΣΕΙ
    ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ
    ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
    ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΥΝΗΣΕΙ
    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ....΄

    bolivar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ .ΝΟΜΙΖΩ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ......

    "• Την παλιά συνοικία των βυρσοδεψών, τη Χάρμαινα, κάτω από το κάστρο της πόλης. Παρκάρετε κάπου το αυτοκίνητό σας, πάρτε ανά χείρας τη φωτογραφική μηχανή και κάντε μια βόλτα στα πλακόστρωτα στενά της περιοχής όπου κάποτε λειτουργούσαν τα βυρσοδεψεία και τα σχοινάδικα της πόλης. Αυτή την εποχή, μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, κάποια εγκαταλελειμμένα κτίρια της Χάρμαινας αναπαλαιώνονται και, ίσως, σε λίγο καιρό από τώρα η όμορφη και ιστορική αυτή περιοχή να αποκτήσει ξανά ζωή."

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΜΑΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΤΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΑΡΡΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή