Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

΄΄ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΓΗ΄΄ - ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016


.....


8 σχόλια:

  1. ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ..ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ 200 ΑΤΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ.... ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΙ Ο ΤΟΞΟΒΟΛΟΣ ΕΛΕΙΠΕ !!!!!
    ΡΕ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΣΑ ΛΑΘΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΤΟΞΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΛΛΟΙ ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗ ΣΟΥΒΑΛΑ ΑΛΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ Ή ΤΟΞΟΒΟΛΊΑ,ΕΥΤΥΧΏΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΧΕ ΤΌΞΑ ΒΈΛΗ ΚΑΙ ΤΟΞΟΒΟΛΟΥΣ ,ΝΑ ΜΗΝ ΓΊΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΈΝΑ ΑΤΎΧΗΜΑ ,,
    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώτον να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου τόσο στους θεσμικούς φορείς ( Δημοτική Αρχή , Αντιδημαρχία , Τοπική Κοινότητα ) , τους Συλλόγους του χωριού άλλους πνευματικούς Συλλόγους της περιοχής μας , ιδιώτες συγγραφείς και καλλιτέχνες δημιουργούς και όλους όσους συνέβαλαν θα συμβάλουν και θα συμμετάσχουν στον προγραμματισμό τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό μας .
    Δεύτερον με ιδιαίτερη ικανοποίηση , ως Σουβαλιώτης , διαπιστώνω την εκ μέρους της Κοινότητος συγκρότηση και λειτουργία Χορευτικών Τμημάτων που θα παρουσιάσουν χορευτικό πρόγραμμα στην πλατεία του χωριού μας την παραμονή της Πανηγύρεως της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου .
    Αλλά ρε πατριωτάκια , επιτρέψτε μου χωρίς να θεωρηθεί επικριτικό , ένα μικρό σχόλιο ως έκφραση απορίας με αφορμή την σχεδίαση και τα αναγραφόμενα στην Αφισσέτα- Αακοίνωση για τις εκδηλώσεις : - Δεν γνωρίζω τον έχοντα την πατρότητα και την επινόηση της σχεδίασης της Ανακοίνωσης των εκδηλώσεων με την επωνυμία μάλιστα “ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΓΗ “ αλλά νομίζω μια επωνυμία τέτοια δεν ταιριάζει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά παραπέμπει μάλλον σε έκθεση τοπικών προϊόντων και τροφίμων περισσότερο και με τον άστοχο υπότιτλο “ Σουβαλιώτικες Εκδηλώσεις στον Παρνασσό ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 “ που κατά τη γνώμη μου πιο εύστοχος θα ήταν “ Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στη Σουβάλα Παρνασσού ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 “ . Λεπτομέρειες ίσως οι προτάσεις μου αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν , καμιά φορά , τις διαφορές . Συχωρέστε με και πάλι . – Ακόμη , διαβάζουμε στην Ανακοίνωση , για την Έκθεση Σκίτσων του κ. Χρ. Κεφαλούδη στις 6 & 7 Αυγούστου και στην Έκθεση Φωτογραφίας από 12 έως 17 Αυγούστου ο τι διοργανωτής στην μέν πρώτη είναι ο Λαογραφικός Σύλλογος και στη δεύτερη ο Λαογραφικός – Ιστορικός Σύλλογος “ H ΣΟΥΒΑΛΑ “ Πολυδρόσου . Η απορία μου : Είναι καινούριοι Σύλλογοι στο χωριό μας αυτοί ? είναι διαφορετικοί μεταξύ τους ή πρόκειται για τον γνωστό ιδρυθέντα και λειτουργούντα από το 2006 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ “ H ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ “ ???
    - Και κάτι τελευταίο και πιο σοβαρό : Αυτές οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ίδιο χωριό με αυτό που αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση του blog ??? αν ναι , οποία δυσαρμονία και αντίφαση …
    Και πάλι σγχωρέστε με για τις παρατηρήσεις μου αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους …
    Έρρωσθε και ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε Αλέξανδρε ,
      στις καλοπροαίρετες παρατηρήσεις σου , θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση .
      Ο Μεγάλος Θεός πρόσφερε με γενναιοδωρία πλούσια τα ελέη του στον τόπο αυτό ,στην ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ . Τον στόλισε με απίστευτη ποικιλία φυτών , με ευτυχισμένα ζώα και χαρούμενα πετεινά του ουρανού . Μαζί με τον άνθρωπο ,το μυαλό του και τις δημιουργίες του αυτή η γη , η Γη της Πολυδρόσου δεν είναι μόνο η γη των αγρωστοειδών η η γη των ζαρζαβατικών . Είναι κατά κύριο λόγο η γή της ζωής, η γη του πνεύματος , είναι η γη της ψυχής και η γη του συναισθήματος . Θα ήταν κρίμα ,λοιπόν ,να περιορίσουμε τον χαρακτηρισμό της απίθανης αυτής γης σε έκθεση και εμπορία προϊόντων .
      Και όσον αφορά στον υπότιτλο , είναι σαφές ότι και μια άλλη εκδοχή μπορεί να ήταν αρκούντως εύστοχη και κατατοπιστική . Αρκεί να ήταν μια ιδέα ,που θα προηγείτο μιας απόφασης για την δημοσίευση αυτής της "αφίσας" . Ο πλουραλισμός σκέψεων και απόψεων , εύλογο είναι , ότι βοηθά στην εξεύρεση ικανοποιητικότερων λύσεων .
      Και για να αναφερθώ στην ονομασία του Λαογραφικού Συλλόγου , δηλώνω ευθαρσώς ότι για όλα φταίει ο "δαίμων" του τυπογραφείου , του πληκτρολογίου και της βιασύνης .
      Φίλε Αλέξανδρε
      ελπίζω ότι σύντομα θα διορθωθεί

      Δει καρτερείν επι τοις παρούσι
      Θαρρείν τε περί των μελλόντων

      ΧΙΚ

      Διαγραφή
    2. Χρήστο περιττές οι διευκρινήσεις νομίζω,όλοι γνωρίζουν οτι όποιος ασχολείται κάνει και λάθη.Αν ειχαμε ιδεες, βοήθεια και σωστές πληροφορίες για τις εκδηλωσεις το αποτέλεσμα θα ήταν σιγουρα καλλίτερο.Ας σταματήσει η μιζέρια και να πάρουν όλοι μέρος στις εκδηλώσεις ,αυτό θα είναι επιτυχία.
      Ν.Σ

      Διαγραφή
  4. ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ... ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙ "ΠΟΛΙΣΤΙΚΟ" ΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ? ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΩΡΑ Η "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ!!
    ΡΕ ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ...ΕΥΩΔΙΑΣΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ... ΜΥΡΟΥΔΙΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΚΑΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΣΙΚΝΑΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΑΤΟΥ . ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΑΝΑΠΟΛΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΌΝΙΑ
    ΤΑ ΩΡΑΊΑ ΤΑ ΠΑΛΙΆ
    ΠΟΥ ΑΝΈΒΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΔΈΝΤΡΑ
    ΣΤΑ ΠΛΑΤΆΝΙΑ ΤΑ ΨΗΛΆ
    ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΒΈΛΗ
    ΚΑΙ ΤΑ ΞΎΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΆ
    ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΖΏΑ
    ΤΑ ΠΟΥΛΙΆ ΤΑ ΕΡΠΕΤΆ
    ΈΤΣΙ ΣΚΈΦΤΗΚΑΝ ΜΙΑ ΜΈΡΑ
    ΤΗΣ ΣΟΥΒΑΛΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ
    ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΟ ΝΑ ΚΆΝΟΥΝ
    ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΈΑ ΤΗ ΓΕΝΙΆ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΤΑ ΤΟΞΑ
    ΜΕ ΤΑ ΒΈΛΗ ΚΟΦΤΕΡΆ
    ΝΑΧΟΥΝΕ ΚΥΝΉΓΙ ΌΛΟΙ
    ΝΑ ΤΟ ΡΊΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΤΙΆ
    ΚΑΙ ΜΕΖΈ ΚΑΛΌ ΝΑ ΈΧΟΥΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΊΝΟΥΝΕ ΚΡΑΣΙΆ
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΈΤΥΧΑΝ ΤΙ ΚΡΊΜΑ
    ΠΉΓΕ ΌΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΌ
    ΝΑ Ή ΑΛΕΓΟΥΣΑ ΉΤΑΝ ΆΔΕΙΑ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΉΡΑΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ

    Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΚΑΗΜΕΝΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΕΣΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή