Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Οι κάτοικοι της ΔΕ Παρνασσού πληρώνουν ακόμη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τα δημοτικά τέλη με την παλιά αξία των 1500


Γιατι ο Δήμος Δελφών καθυστερεί να εφαρμόσει την απόφαση του κράτους και πότε θα επιστραφούν τα αναδρομικά ?.....

Για μια ακόμα φορά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που παρέλαβαν οι κάτοικοι της ΔΕ Παρνασσού ο υπολογισμός των δημοτικών τελών έγινε με την παλιά αξία των 1500 ευρώ,και όχι με την μειωμένη των 1250
που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο και έχει αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015! 
Πολλοί  δήμοι  ανά την επικράτεια, σύμφωνα με έρευνα που κάναμε τις έχουν διορθώσει από τον περασμένο Απρίλιο.

Μπορούμε  να έχουμε μια υπεύθυνη απάντηση? 

Έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ορίζει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από τους Δήμους, τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και λοιπές Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, διαδικασίες που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος αντικειμενικών αξιών, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν στη μείωση της αξίας των τιμολογίων της ΔΕΗ, προστίμων που τυχόν έχουν επιβληθεί σε καταναλωτές, καθώς ακόμη και επιστροφής ποσών στις περιπτώσεις πληρωμής οφειλών εφάπαξ.
Ειδικότερα, με την αριθµ. ΠΟΛ 1009/18-1-2016 του Αν. Υπουργού Οικονοµικών (ΦΕΚ 48/Β΄/20-1-2016) αναπροσαρµόστηκαν οι τιµές ζώνης και οι συντελεστές εµπορικότητας για τον υπολογισµό της αντικειµενικής αξίας των εντός σχεδίου πόλης ή ορίων οικισµού ακινήτων.
∆εδοµένου ότι, οι τιµές ζώνης λαµβάνονται υπ’ όψιν κατά τον υπολογισµό οφειλών που προκύπτουν από την εφαρµογή της πολεοδοµικής νοµοθεσίας (πολεοδοµικά πρόστιµα, εισφορά σε χρήµα) καθώς και τον υπολογισµό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, η αναδροµική ισχύς της ανωτέρω ΠΟΛ, σύµφωνα µε το άρθρο 5 αυτής (από 21-5-2015), δηµιουργεί, εκ των πραγµάτων, δικαιώµατα για απαιτήσεις επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών εκ µέρους των υπόχρεων ή συµψηφισµού αυτών µε άλλες απαιτήσεις οι οποίες υφίστανται.

4 σχόλια:

  1. Τους χαχόλους τους ενδιαφέρει να χουν μουσικές και προβατίνα !!! Θα κάτσουν να ασχοληθούν με φραγκοδίφραγκα ?
    Που κάπως έτσι είναι η διαφορά στον ΕΝΦΙΑ ??
    Γι αυτό και η Δημαρχάρα και η Αντιδημαρχάρα μας (που μας έχουν φτυσμένους) χρεώνουν κατά βούληση , παράνομα και πονηρά καταχωρώντας και τους νόμους του κράτους στα παλιά του τα παπούτσια !!!!!!!
    Ξυπνήστε γειτόνοι , σηκωθείτε , αντισταθείτε ! Είναι παράνομοι ! Σας κλέβουν !
    Π. Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΙ...... ΕΡΙΧΝΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΔΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ. ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ?????? ΩΧΩΧΩΧΩΧΩΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ.ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΑΠΑ ΝΤΟΥΠΑ ΕΙΔΑΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝΕ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή