Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Μη Με Λησμόνει (Myosotis Alpestris)

Το Μη Με Λησμόνει είναι ορεινό πολυετές φυτό με μπλε, άοσμα άνθη, βλαστούς έρποντες και τριχωτούς και φύλλα λογχοειδή......
Είναι μια ανθεκτική πόα ύψους φυτών 10-40 πόντων. Στην περιοχή της Καστοριάς εκφύεται δίπλα σε ρυάκια και ποτάμια από τον Μάρτιο έως και τον Σεπτέμβριο.
Γένος
Myosotis
Βοτανική ονομασία
Μυοσωτίς η Αλπική (Myosotis Alpestris)
Οικογένεια
Βοραγινίδες (Boraginaceae)
Θρύλος
Ένα ερωτευμένο ζευγάρι βάδιζε δίπλα σε ένα ποτάμι και η κοπέλα ζήτησε από το αγόρι να της προσφέρει ένα μπλε λουλουδάκι. Εκείνος μόλις το έκοψε γλίστρησε και έπεσε στα ορμητικά νερά. Πρόφτασε και της το πέταξε φωνάζοντας Μη με λησμόνει. Ήταν η τελευταία κουβέντα που εκστόμισε στην αγαπημένη του συνδέοντας το φυτό με την αγάπη και τη μοιραία κατάληξή της.
Καλλιέργεια
Οι σπόροι του φυτού πρέπει να σκορπίζονται σε πλούσιο αλλά στραγγισμένο έδαφος σε μέρος με αρκετό ήλιο. Στη συνέχεια, αναμειγνύονται με λίπασμα και τοποθετούνται σε σακούλες πολυαιθυλενίου, σε σημείο προστατευμένο από τον καυτό ήλιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και σε απόσταση 3-4 εκ. μεταξύ τους. Το ξηρό έδαφος ίσως επηρεάσει αρνητικά τους σπόρους. Η καλλιέργεια μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, ώστε το λουλούδι να ανθίσει μέσα στο χειμώνα.
Ανθοφορία
Πραγματοποιείται την άνοιξη και ολοκληρώνεται περίπου μέσα στο καλοκαίρι.
Φροντίδα
Για να διατηρηθεί η ανθοφορία χρειάζονται μέτριας συχνότητας ποτίσματα, πλούσια εδάφη, ελαφριές λιπάνσεις και τακτικό κλάδεμα.
Πηγή
wikipedia.org
http://hikingexperience.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου