Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Mεγάλη φυτεία κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη δασική περιοχή της Φωκίδας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών.....

Ακόμη μία μεγάλη φυτεία με (700) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε παραποτάμια και δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Μύλος Καρίμπαλη» Τολοφώνα Φωκίδας.
Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες (07-07-2016) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, με την συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φωκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Λιδορικίου και Ιτέας και του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,40) έως και (1,5) μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια κ.λ.π.), κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και τμήματα ελαστικών σωλήνων άρδευσης για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης.
Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος είχαν εντοπιστεί δύο ακόμη μεγάλες φυτείες σε περιοχές της Φωκίδας και συγκεκριμένα:
Την 31-07-2015, στην ορεινή, δασώδη και δύσβατη περιοχή Βαρτός Άμφισσας Φωκίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1.164) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (20) εκατοστά έως και (2) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν.
  • (137) φυτά κάνναβης, ύψους έως (5) εκατοστών, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε γλάστρες.
  • (4) κιλά και (800) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.
  • (3) κιλά και (200) γραμμάρια κάνναβης.
  • Μία ζυγαριά ακριβείας και ένα όργανο μέτρησης υγρασίας.
  • Διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, λοστοί κ.λ.π.), για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και αυτόματο σύστημα ποτίσματος της φυτείας.
Την 31-08-2015, σε δασώδη - δύσβατη περιοχή στη θέση Αγ. Αντωνίου Δράκου του Τειχίου Φωκίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1.534) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (15) εκατοστά έως και (3) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν.
  • (2) κιλά και (200) γραμμάρια κάνναβης.
  • Μία ζυγαριά ακριβείας και ένα σύστημα ποτίσματος της φυτείας.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Επισημαίνεται ότι η καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας έχει καταρτήσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του προβλήματος, πάντα με γνώμονα και κοινή συνισταμένη την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

1 σχόλιο: