Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Ανασυντάσσει τις οργανώσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα


Με την παρουσία 30 περίπου μελών, εκ των οποίων τα μισά καινούρια, και σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του κόμματος στην Ιτέα η ολομέλεια της Οργάνωσης Μελών του δήμου Δελφών του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Στ. Παππάς,....
μέλος της Κ.Ε.  και υπεύθυνος των οργανώσεων του κόμματος για τη Στερεά Ελλάδα. Εκτός από την αναδιοργάνωση των κομματικών δομών στη Φωκίδα, η χθεσινή ολομέλεια εντάσσεται και στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διεργασιών εν όψει του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που χρονικά προσδιορίζεται στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Αρχικά έγιναν αποδεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφής στην οργάνωση που είχαν υποβληθεί από 15 περίπου φίλους και υποστηρικτές του κόμματος το τελευταίο διάστημα και οι οποίοι απέκτησαν την ιδιότητα του μέλους και τη δυνατότητα συμμετοχής στις διαδικασίες του συνεδρίου. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για την πορεία ανασύνταξης των τοπικών κομματικών δομών και καθορίστηκαν τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, ενώ εξελέγη και τριμελές προσωρινό συντονιστικό όργανο της Οργάνωσης Μελών για το Δήμο Δελφών, μιας και οι τοπικές δομές του κόμματος ακολουθούν χωροταξικά το καλλικρατικό μοντέλο.
Το προσωρινό συντονιστικό της Ο.Μ. δήμου Δελφών θα αναλάβει να οργανώσει τις διαδικασίες για την πλήρη συγκρότηση της κομματικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ στην ακτίνα δράσης και ευθύνης του και το αποτελούν οι Δημ. Κοίβαρης, Κ. Λιδωρίκης και Αντ. Ιωάννου.
Κατά τη συγκέντρωση ανταλλάγησαν απόψεις για την στρατηγική και τις θέσεις του κόμματος στα κεντρικά θέματα που απασχολούν την περιοχή, τους τομείς δράσεις και τους τρόπους ουσιαστικής παρέμβασης στις τοπικές εξελίξεις, καθώς και για τα οργανωτικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τα μέλη κατά το αμέσως προσεχές διάστημα.
Επίσης, ο Στ. Παππάς ενημέρωσε αναλυτικά για τα στάδια και τις διαδικασίες διεξαγωγής του 2ου συνεδρίου κι επεσήμανε την ανάγκη να ανοίξουν στους προοδευτικούς πολίτες οι πόρτες του κόμματος και να ευθυγραμμιστούν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία και ειδικότερα με τα στρώματα εκείνα που το κόμμα εκφράζει και εκπροσωπεί. Ταυτόχρονα, επεφύλαξε ιδιαίτερη έμφαση στις εργασίες του προσεχούς συνεδρίου, μιας και αυτό θα επικαθορίσει τη μετεξέλιξη και τη σύγχρονη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ ως εκφραστή μιας πλειοψηφικής κοινωνικής συμμαχίας με κεντρικούς άξονες τα παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας, τους ανέργους και τη νεολαία.
Επίσης, ο Στ. Παππάς παρείχε λεπτομερή πληροφόρηση για τους κύριους πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής καθώς και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το κόμμα και η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα και υπογράμμισε την ανάγκη συστράτευσης και συντονισμένης δουλειάς σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αλλάξει οριστικά σελίδα ο τόπος ξεπερνώντας τις πολιτικές που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις,  να υλοποιηθεί η  ανάταξη του παραγωγικού μοντέλου και η προώθηση των συμφερόντων των λαϊκών τάξεων, των προοδευτικών πολιτών και των μικρομεσαίων στρωμάτων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνικής συμμαχίας που ενσαρκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και που έχει επωμιστεί την ευθύνη για την υπέρβαση της κρίσης και τη χάραξη νέας εποχής για τη χώρα.
 amfissaface.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου