Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Από τον Τομέα Δικαιοσύνης και Ισονομίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

Στις 29-3-2016 με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, διεξήχθη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, στην οποία, αντί να συζητηθεί η κυβερνητική πολιτική ....
και οι προτάσεις για την «πολύπαθη» πλέον και «παθογενή» Δικαιοσύνη και τις ειδικότερες μεταρρυθμίσεις και τομές που χρήζουν άμεσης εφαρμογής, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε στο να συζητηθεί εάν και κατά πόσο ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, πρώην συνεργάτης του κ. Κώστα Καραμανλή και πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, συναντήθηκε ή όχι με εν ενεργεία εισαγγελικό λειτουργό.
Χθές ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναβλήθηκε επ’ αόριστον, 10 χρόνια μετά την έναρξη της Δικαστικής έρευνας, η γνωστή Δίκη για τα «μαύρα» ταμεία της SIEMENS προκαλώντας εκ νέου το κοινό περί Δικαίου αίσθημα για το εάν και κατά πόσο λειτουργεί η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Η Δίκη αυτή όμως, θα πρέπει να τονιστεί γενναία από όλα τα κόμματα χωρίς λαϊκισμούς και τακτικισμούς, ότι ανεβλήθη νομίμως γιατί δεν είχε μεταφραστεί το παραπεμπτικό Βούλευμα στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων κι έτσι οι τελευταίοι δεν είχαν λάβει γνώση κατά το Νόμο γιατί κατηγορούνται, προκειμένου να δικαστούν σε ένα περιβάλλον Δίκαιης Δίκης σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Κι αυτό έγινε γιατί δυστυχώς δεν προβλέπεται ρητά από το Νόμο μία διαδικασία άμεση για αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα, ότι θα μπορούσε ο Εισαγγελέας με την έκδοση και υπογραφή του ανωτέρω παραπεμπτικού βουλεύματος να υπογράφει και το επίσημο μεταφρασμένο κείμενο από την ειδική μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Η Δικαιοσύνη σήμερα «έχει πληγεί βίαια» στη δομική της ύπαρξη και λειτουργία, φερόμενη να εξυπηρετεί οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα της χώρας.
Και γι΄αυτό το λόγο πρέπει η ίδια σήμερα να αντιδράσει και να προστατεύσει τη θεσμική της αυτοτέλεια και λειτουργία κατά το Σύνταγμα χάριν του δημοσίου συμφέροντος.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει ΦΩΣ και σήμερα – περισσότερο από κάθε άλλη χρονική συγκυρία – πρέπει να το επιδείξει προστατεύοντας η ίδια την θεσμική της ύπαρξη κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον με τη δυναμική συμμετοχή της και συναίνεση στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και τομές που απαιτούνται στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό της Δικαιοσύνης και της ύψιστης λειτουργίας που αυτός επιτελεί σε ένα Κράτος Δικαίου, εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά από την αρχή της ίδρυσής του, στις 3 Γενάρη 2015, προκειμένου να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο κι ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος για την ορθή Δομή και ορθή Λειτουργία μίας αποτελεσματικής Δικαιοσύνης μέσα σε μία σύγχρονη εποχή που όλα εξελίσσονται και όλα πρέπει να εξελίσσονται χωρίς φόβο υπηρετώντας πάντα τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου