Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Δυο παιδικές χαρές: Η μια στην εμπόλεμη Βαγδάτη και η άλλη στην σημερινή Πολύδροσο (Σουβάλα).


Δυο παιδικές χαρές: Η μια στην εμπόλεμη Βαγδάτη και η άλλη στην σημερινή Πολύδροσο (Σουβάλα).
Η μία σφύζει από ζωή ( παιδάκια – μαμάδες) και η άλλη έρημη και χορταριασμένη.....
Θα μου πείτε μήπως σταμάτησαν τα παιδιά μας να πηγαίνουν στις παιδικές χαρές; Ότι κλείνονται στα σπίτια τους μπροστά από μια οθόνη και αδιαφορούν για το παιχνίδι;
Τότε γιατί το προαύλιο της εκκλησίας γεμίζει από μικρούς μπόμπιρες;
Και αν ο παπάς μας δεν ήταν τόσο ανεκτικός και απαγόρευε να παίζουν εκεί,γιατί σπάζουν τα τζάμια της εκκλησίας, τότε που θα πήγαιναν;
Αν στην εμπόλεμη ζώνη της Βαγδάτης μπορούν οι παιδικές χαρές να σκορπίζουν χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα στην ειρηνευτική Πολύδροσο (Σουβάλα)  γιατί όχι;


Δείτε εικόνες από παιδική χαρά της Βαγδάτης
Ανάμεσα σε ερείπια από βομβιστικές επιθέσεις και με τον φόβο να πλανάται πάνω από την πόλη μερικά παιδιά της Βαγδάτης περνούν μερικές "ανέμελες" στιγμές. Η εικόνα αποτυπώνει μια δημοφιλή παιδική χαρά στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ιράκ. Τα παιδιά όμως που αποτολμούν να παίξουν είναι λιγοστά.
Τα πάρκα και οι δρόμοι άδειοι και πολλοί κάτοικοι παρέμειναν στα σπίτια τους μετά την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από την κυβέρνηση. Δρόμοι έμειναν κατά διαστήματα κλειστοί, συνεχείς έλεγχοι και αυξημένα μέτρα ετοιμότητας από τις δυνάμεις ασφαλείας μετά την αιματηρή βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 292 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. 
Για τα πιτσιρίκια όμως ένα ξύλινο αλογάκι πάνω στην ετοιμόρροπη κούνια αρκεί για να φέρει χαμόγελα, έστω και όταν δεν υπάρχουν παπούτσια.



Δείτε εικόνες από την Παιδική χαρά στην Πολύδροσο






Από τον Οκτώβριο του 2014 είχαμε συχνή αλληλογραφία μεταξύ Αντιδημάρχου και Προέδρων των Τοπ. Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού.
Με το Αρ. πρωτ.26383/19-10-2015 ο Αντιδήμαρχος κ. Μολιώτης ενημερώνει τους Προέδρους.
......΄΄ Μέχρι την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών, τις οποίες είχατε ζητήσει σε απάντηση του με αριθμό 28005/2-10-2014 έγγραφο της Δ.Τ.Υ. του Δήμου Δελφών, καλείσθε, ως υπεύθυνοι ( άρθρο 82 παρ. ε του Ν. 3852), να διακόψετε τη λειτουργία των Παιδικών Χαρών για την ασφάλεια των παιδιών.
Τον Ιούλιο του 2015 ο Δήμος Δελφών έκανε αναμόρφωση προϋπολογισμού με ένταξη εργασιών συντήρησης – επισκευής και προμήθεια οργάνων για πέντε παιδικές χαρές προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που προβλέπονται από το Νόμο και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών . ....για 
Μια απάντηση από τους υπεύθυνους νομίζω ότι τη δικαιούμαστε, σε συνδυασμό με την παραπάνω απόφαση που λήφθηκε πριν από ένα χρόνο…
ΧΜ

10 σχόλια:

  1. Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ, ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ. ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΒΙΩΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

    ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ - ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΙ ΖΩΗ ΔΙΑΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ? (ΑΝΕΡΓΙΑ, ΕΞΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, Κ.Α.) ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ (ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ), ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΧΩΡΟ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΙΛΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ (ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ) ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ), ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΥΛΗ ΤΟΥ (ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ, ΩΦΕΛΗ, Κ.Α.) ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ), ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙΑ, ΤΣΙΓΑΡΑ, ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΞΙΠΑΣΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ. ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ου να χαθούν όλοι τους. Τρεχουμε τα παιδιά μας στη κατω αγοριανη γιατί θα πάθουν σύφιλη απο το χαλι αυτό. Ντροπή και αισχος. Ντρέπομαι και μονο που μένω στη Σουβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ...12 Ιουλίου 2016 στις 6:58 μ.μ.

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ
    ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΠΗΓΑΝΕ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΡΑΜΠΑΛΑ.

    ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΤΑ ΞΕΡΟΧΟΡΤΑ
    ΤΟΥΣ ΤΡΥΠΑΓΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ
    ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΟΥΝΙΟΝΤΟΥΣΑΝ
    ΠΕΣΑΝΕ ΣΤΑ ΚΟΤΡΩΝΙΑ.

    ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ
    ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ ΠΗΡΑΝ
    ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΑ ΦΚΙΑΞΟΥΝΕ
    ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΗΡΑΝ.

    ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ
    ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΒΑΓΔΑΤΗ
    ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΟΥΣ
    ΠΥΡΕΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΨΗΛΟ
    ΚΑΙ ΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.

    ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
    Θ ΑΦΗΣΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
    ΑΦΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΤΟΥΣ ΔΕΡΝΕΙ ΑΠΡΑΞΙΑ.

    ΦΛΕΣΟΥΡΑΣ








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ ΓΕΝΙΚΩΣ!!!!12 Ιουλίου 2016 στις 7:15 μ.μ.

    Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016
    ΑΛΛΟ ΒΑΓΔΑΤΗ, ΑΛΛΟ ΣΟΥΒΑΛΑ!...
    Εικόνες από το βορειοπαρνάσσιο μέτωπο


    Του πολεμικού ανταποκριτού μας Χ.Μ. από το θέατρο των εχθροπραξιών στην πολεμική ζώνη της Σουβάλας (Souva-la).

    Σύμφωνα με τις αναφορές ριψοκίνδυνων παιδιών (και γονέων), η κατάσταση στο ναρκοπέδιο της ''Κούνια-Μπέλα'',
    έχει ξεφύγει της λογικής και των υποσχέσεων, με αποτέλεσμα, η οποιαδήποτε προσέγγιση στην συρματοπλεγμένη αλλά αφύλακτη ''Δημαρχιακή Χαρά'', να είναι από ανόητη, έως και επικίνδυνη.
    Όπως είναι γνωστό, η ευρύτερη περιοχή της Σουβάλας (διεθνώς γνωστής και ως Πολύδροσος), μαστίζεται τα τελευταία έτη, από ψηφο-φθόρες εμφύλιες συρράξεις, με αποτέλεσμα και σε σύγκριση με άλλες φιλήσυχες περιοχές του πλανήτη (όπως η Βαγδάτη), να υστερεί σε θέματα υποδομών, καθαριότητος, σχεδιασμού και προστασίας πολιτών και περιβάλλοντος.
    Το ρεπορτάζ του Χ.Μ. Είναι αποκαλυπτικό.
    Προσοχή : Οι εικόνες είναι ανεπεξέργαστες. Απομακρύνεται τα παιδιά από τον Η/Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΙΤΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε διαχειριστά γιατι δεν περνάτε τα σχόλια? Κριτική κάνουμε για τους ανυπαρκτους. Εξαιρώ τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΕΤΗΘΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΧ ΣΑΛΤΑΠΙΔΑ ΞΑΚΟΥΣΤΕ
    ΠΟΥ ΤΑΓΡΑΦΕΣ ΩΡΑΙΑ
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΣ
    ΚΑΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ?

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ "ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ"
    ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΣΗΜΑΙΑ
    ΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΣΑΚΙΑ ΜΑΣ
    ΤΑ ... ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ.

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
    ΤΗΣ ΖΒΑΛΑΣ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ
    ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ
    ΜΟΝ ΛΕΝ ΠΑΧΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.

    ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΕΗΦΑΝΟ ΧΩΡΙΟ
    ΜΕ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΛΑΣΜΕΝΟ
    ΑΤΥΧΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ
    ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΑΔΙΚΗΜΕΝΟ.

    ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ
    ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΤΙΧΟΠΛΑΣΤΕΣ
    ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ
    ΠΟΤΕ- ΠΟΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΑ
    ΜΑΛΛΟΝ Θ ΑΡΓΗΣΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΜΕΡΑ.

    ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό είναι που έφτιαξαν τις κούνιες;;; εσείς που ασχολειστε με τη σελιδα αυτή βγαλ τε καμμία φωτο ακόμα με τη χαλασμένη τσουλήθρα, την τραμπάλα που δεν έχει καν χερούλια κ το μονο που έκαναν ηταν να τα βαψουν.. Για να μη μιλήσω για τα ρεταλια απο τα πλαστικά που υποτίθεται προστατεύουν τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή