Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ!!! Πανδαισία, ήχων, φύσης και συναισθημάτων που θα μείνει αξέχαστη. Εμπειρία ζωής χαραγμένη στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν.


Με  πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος  Γυναικών Πολυδρόσου  "Η ΕΣΤΙΑ"  το Σάββατο  2  Ιούλη στον ειδυλλιακό χώρο των πηγών της Αγίας Ελεούσας. Οι γυναίκες  της  Πολυδρόσου πρωτοτύπησαν και πάλι και όσοι δεν παρακολούθησαν  την εκδήλωση έχασαν (δείτε φωτό και βίντεο).
Στην  εκδήλωση .....


τραγούδησε τραγούδια Ελλήνων συνθετών αλλά και  δημοτικά  τραγούδια,  η  Κα Μαρία Ταραλά, μεσόφωνος της Λυρικής Σκηνής και  Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου  Μπράλου Την  συνόδευσαν οι  Kώστας Νέλλας(κιθάρα) και Βάσια Κωσταντακοπούλου (φλάουτο) η οποία επίσης τραγούδησε.

Από αργά το απόγευμα άρχισε να προσέρχεται ο κόσμος στο χώρο των πηγών ο οποίος με φροντίδα  του Αντιδημάρχου Κου Μολιώτη και της Τοπικής  Κοινότητας Πολυδρόσου είχε φωταγωγηθεί.

Οι γυναίκες του Συλλόγου , που τις προηγούμενες ημέρες καθάρισαν και περιποιήθηκαν το  χώρο,  είχαν  τοποθετήσει φαναράκια στην περίμετρο της πηγής και  στο γεφυράκι κάνοντας  ακόμα πιο όμορφη αλλά και  ρομαντική τη βραδιά. Υποδέχθηκαν δε τον κόσμο προσφέροντας του  παραδοσιακό λουκούμι .
Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρόμοια εκδήλωση στο χώρο των πηγών.

Πολλά συγχαρητήρια  και πάντα τέτοια !
















































































9 σχόλια:

  1. Τελικα υπαρχει και μια Σουβαλα που αντιστεκεται στην μιζερια των καιρών με δημιουργικοτητα, ομορφες,πρότυπες ιδεες που θα μείνουν χαραγμενες στην μνημη σας. Συγχαρητήρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ -ΓΟΥΡΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ-ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟ ΧΑΝΕΤΑΙ .....ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΣΟΥ.
    ΑΣ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΙΣΜΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΟΧΙ ΣΝΟΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΑΔΑΕΙΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βελέντζα Βαρβάρα3 Ιουλίου 2016 στις 8:44 μ.μ.

    Πολλά μπράβο Συγχαρητήρια !!!! Μακάρι αυτή η εκδήλωση σ'αυτό το υπέροχο δελφικό τοπίο να γίνει η απαρχή για μια σειρά από τέτοιες όμορφες εκδηλώσεις!!! Τελικά δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα για γίνει μια όμορφη εκδήλωση αρκεί να υπάρχει διάθεση, φαντασία, δημιουργικότητα και αγάπη για τον τόπο μας και από αυτά ευτυχώς διαθέτει ο Σύλλογος Γυναικών. .... Μπράβο και πάλι στις Γυναίκες και σε όσους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη βραδιά...






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ,ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ
    Aλέκος Ι. Βαλάσκας
    Ένα ποίημα του Σικελιανού γραμμένο για τις πηγές “Πενταυλοί” στον ομώνυμο οικισμό στον Ταϋγετο , που θα μπορούσε να είναι γραμμένο και για τις δικές μας πηγές ,του Παρνασσού μας, θυμήθηκα με την ευκαιρία αυτής της όμορφης μουσικής βραδιάς στην Αγία Ελεούσα και το μεταφέρω εδώ αφιερώνοντάς το στο Σύλλογο Γυναικών του χωριού μου , που διοργάνωσε την εκδήλωση , στους συντελεστές και εκλεκτούς καλλιτέχνες και σε όλους τους συγχωριανούς μου , τους τυχερούς παρόντες στην εκδήλωση και στους δι’ ευλόγους αιτίας αλλά και άνευ αιτίας απολειφθέντας .

    Στα κρύα νερά , στους Πενταυλούς …
    Στα κρύα νερά , στους Πενταυλούς , π’ ασπροβολάν οι ρεματιές / και μυστικό θεριεύουν περιβόλι / -κάθε χαλίκι αυγερινός αστράφτει μέσ’ απ’ τα νερά – / βαθύ, μια νύχτα , πού ’βρα αραξοβόλι!
    Πλατάνια, λεύκες ξέχειλες, που οι ρίζες τους βυθάν, / της νερομάνας θρέμμα,/ στη γάργαρη πολύφωνη κατεβασιά κι ακολουθάν / κατήφορες το ρέμα,
    και μές το βούισμα το βαρύ, στον αμολόγητο το θρό / των δέντρων απ’ τον άνεμο με ζόρι / πιο βιαστική κι αδάμαστη , στην άγρια μέσα νύχτα, / από το θώρι
    των ουρανών , π’ αλλάζανε τ’ αστέρια αρίθμητα νερά , /χίλιω λογιώ πετράδια,/ από τ’ αηδόνια ανέβαινε, που το λαιμό σηκώνανε / στου μυστηρίου τα χάδια,
    τ’ ανάβρυσμα που πλήθαινε το σείσμα των αστερισμών / και των νερών τα γέλια… / Και τόσο ο νούς μου αγάλλονταν, λουσμένος μες τον άναρχο / ρυθμόν ως τα θεμέλια,
    που, ο θείος αν ήταν έρωτας, καθόλου δεν το λόγιαζεν, / ή στα δικά του βύθη, / το μοιρασμένο του ιερό τραγούδι ξάφνου πόβγαινε / απ’ τη λήθη
    και, με φωνήν ολόθερμη μες στα σκοτάδια, μυστικιά / και πλέρια , / με τα νερά χυνόντανε , και με τον άνεμο έφευγε , / και σίγαε με τ’ αστέρια !...
    Στα κρύα νερά , στους Πενταυλούς , π’ ασπροβολάν οι ρεματιές / και μυστικό θεριεύουν περιβόλι / -κάθε χαλίκι αυγερινός αστράφτει μέσ’ απ’ τα νερά – / βαθύ, μια νύχτα , πού ’βρα αραξοβόλι!

    Άγγελος Σικελιανός Λυρικός βίος τομ. β’
    Υ.Γ.
    Αλέκα , Ντίνα, Ελένη , Μήτσα και σε όλες τις γυναίκες του Δ.Σ. και του Συλλόγου σας , ΕΥΓΕ για την όντως πρωτότυπη , πρωτόγνωρη και πρωτοποριακή αυτή ιδέα και εκδήλωση .
    Καλό Καλοκαίρι & καλή συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια στις Γυναικες του συλλογου για την ομορφη και ποιοτικη βραδια που μας χαρισαν, αλλά και για τη συμβολικη επιλογη τους να γινει διπλα στις πηγες του Κηφισου και στους αρχαιους ναους..
    Θα χαρηκαν πολυ φανταζομαι οι μουσες και οι νυμφες του Παρνασσου και των πηγων με τις ωραιες μουσικες που ακουσαν μετα απο πολλα χρονια...
    Αν θελουμε μπορουμε να κανουμε καλα πραγματα για τον τοπο μας,ας μπουν μπροστα αυτοι που εχουν να δωσουν κομματι απο την ψυχη τους και ειδικα η νεα γενια,αυτη ειναι το μελλον!
    Ανδρέας Πιλάλης(Γραμματεας Συλλογου Παλαιοχωριτων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γραμματέα,
      Οι Ζβαλώτες δείξανε τον δρόμο.
      Οι παλιοχωρίτες τι κάνουν σχετικά???.
      Αλήθεια πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να κάνουν η μάλλον να πάρουν μια απόφαση, έστω για μια υποτυπώδη πλατεία, όπως όλα τα χωριά της Ελλάδας???
      Καλή η μηνιαία αποζημίωση των 200 ευρώ των κοινοτικών προέδρων....... αλλά περισσότερο.... έργα.

      Διαγραφή
  7. ''δι ΄ευλόγους αιτίας αλλά και και άνευ αιτίας απολειφθέντας'', σωστός οπως πάντα ο Αλέκος,καλά θα ήταν ομως να τραβήξει και κανένα αυτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν συνηθιζω να απαντω σε σχολια και μαλιστα ανωνυμα(και μεσω ιστοτοπων που φιλοξενουν τις αποψεις μας),αλλα για υπενθυμιση καποιων πραγματων οφειλω να απαντησω.
    Ο Πολιτιστικος Συλλογος Παλαιοχωριτων εδω και πολλα χρονια εχει πραγματοποιησει δεκαδες εκδηλωσεις πολιτισμου οπως εκθεσεις εικαστικων τεχνων,λαικης τεχνης,φωτογραφιας, βιβλίου,θεατρικες παραστασεις ,αναβιωσεις παιδικων παιχνιδιων,κουκλοθεατρο,καραγκιοζη,παραδοσιακα πανηγυρια,δημιουργια χορευτικης ομαδας με ανταλλαγη εκδηλωσεων με ελληνοφωνα χωρια της Καλαβριας και πολλα αλλα.
    Εχει πραγματοποιησει βοηθωντας την Κοινοτητα πολλα εργα και παρεμβασεις στο σχολειο,στο ιατρειο,στη βιβλιοθηκη,στο γηπεδο ποδοσφαιρου, στα εκκλησακια μας και τελευταια στην εκκλησια του χωριου μας μετα τις ζημιες του σεισμου. Ειναι πρωτοπορος στη διαφυλαξη του περιβαλλοντος,του Καλλιδρομου και της λιμνης του και πολλα άλλα που ο ανωνυμος φιλος μας ισως επειδη ειναι μοναχικος τυπος δεν γνωριζει. Οσον αφορα την πλατεια του χωριου φυσικα και οι ευθυνες δεν βαρυνουν πολιτιστικους συλλογους. Αυτα για ενημερωση των αναγνωστων σας και ευχαριστουμε για τη φιλοξενια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή