Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Τι συμβαίνει στην παράταξη Παναγιωτόπουλου; Εκβιασµοί στο ∆ήµο ∆ελφών;

-Με τις φήμες να οργιάζουν από άκρη σε άκρη του δήμου και αναρτήσεις σε ενημερωτικά sites, φέρονται να έχουν δεχτεί εκβιασμούς για τις δουλειές τους τόσο η κ. Μαρία Καλπούζου, όσο και ο κ. Νίκος Οικονόμου, ανεξάρτητοι πλέον τοπικοί Σύμβουλοι Ιτέας......

 –Εντύπωση προκαλεί ότι δεν διαψεύστηκαν τα δημοσιεύματα και δεν υπήρξε αντίδραση από την πλευρά Δημάρχου και Αντιδημάρχου Ιτέας.
 –Ακυρώθηκε η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί και ήταν η μοναδική ευκαιρία να ακουστεί η αλήθεια ενώπιος ενωπίω
Ο εκβιασμός είναι κοινό ποινικό αδίκημα, ενώ όταν αυτός αφορά τη σωματική ακεραιότητα, την οικογένεια ή και το μεροκάματο κάποιου αποτελεί και μια ελεεινή και καθόλα ανήθικη πράξη. Τις τελευταίες μέρες σέρνονται σενάρια και έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία για εκβιασμό τοπικών συμβούλων, ενώ έφτασαν μέχρι την ανάρτηση δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, τα οποία δυστυχώς δεν διαψεύστηκαν εν τη γενέσει τους.
Τα δημοσιεύματα
Συγκεκριμένα, βοά η Ιτέα ότι η ανεξαρτητοποίηση των δυο τοπικών συμβούλων έγινε επειδή εκβιάστηκαν. Μάλιστα, στο ιστολόγιο ttp://epikourositeas.blogspot.gr/ γράφτηκε ότι απεσταλμένος εργαζόμενος του δήμου από μέλη της Δημοτικής Αρχής πήγε και βρήκε τους δυο συμβούλους να τους υπενθυμίσει:
«…- Στην μεν πρώτη, ότι είναι υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού και ότι υπάρχουν ανάγκες του Υπουργείου και σε ...άλλα (απομακρυσμένα) μέρη της Ελλάδος καθώς και ότι η αξιολόγησή της ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κάποια προβληματάκια...
- Και στον δεύτερο, ότι είναι εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία, φίλα προσκείμενη προς τον Δήμαρχο και σε ανοικτή επαφή μαζί του...».
Το κείμενο αναπαράχθηκε από το ιστολόγιο «amfissaface.gr», αλλά μέχρι αργά το απόγευμα δεν διαψεύστηκε ούτε μια λέξη, προς έκπληξη όλων μας.
Η μοναδική ευκαιρία να λάμψει η αλήθεια… ματαιώθηκε!
Προχθές αργά το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συνάντηση με το Δήμαρχο, την Αντιδήμαρχο και τους δυο τοπικούς συμβούλους η οποία όμως αργά το μεσημέρι ματαιώθηκε με ένα μήνυμα στο κινητό, όπου έγραφε λακωνικά:
«μετά τις τελευταίες εξελίξεις η συνάντηση ματαιώνεται».
Αυτή η συνάντηση όμως ήταν και η μοναδική ευκαιρία να ακουστεί η αλήθεια. Ήταν η μοναδική ευκαιρία να διαπιστώσουμε αν υπήρξε όντως εκβιασμός και ποιος τον έκανε. 
Δε μπορούμε πραγματικά να φανταστούμε ότι ο Δήμαρχος δεν ήθελε να μάθει την αλήθεια και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι γνώριζε πως θα γίνει τέτοια ελεεινή κίνηση και την απέκρυψε ή ακόμη χειρότερα την υπέθαλψε, όπως είναι και αδιανόητο να φανταστεί κανείς ότι οι δυο σύμβουλοι μπορεί να απειλήθηκαν με δική του εντολή ή έστω συναίνεση.
Οι πολιτικές προεκτάσεις Ειλικρινά, δεν μπορεί κανένας να πιστέψει ότι δυο μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης μπορεί να έχουν πέσει θύματα εκβιασμού από συνεργάτες και πολιτικούς τους προϊσταμένους.
Είναι αδιανόητο ακόμη και να το φανταστεί κανείς ότι όντως μπορεί να δόθηκε εντολή εκβιασμού συνειδητά και δεν ήταν ένα ακραίο επιχείρημα του εν λόγω υπαλλήλου για να εξευμενίσει τα ήθη.
Ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος φημίζεται για την ευγένειά του και την δημοκρατικότητα που τον διακρίνει, ενώ η κριτική που συνήθως δέχεται είναι στην κατεύθυνση ότι δεν θέλει να επιβληθεί πολιτικά.
Με βάση τη δημοσίευση του epikourositeas.blogspot.gr, όπως την αναπαρήγαγε το «amfissaface.gr», φαίνεται ότι όχι μόνο μέλη της Δημοτικής Αρχής εκβιάζουν, αλλά εμπλέκουν και μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία φέρεται ως εντολοδόχος πολιτικών προσώπων.
Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ξανά στη Φωκίδα και δεν μπορεί να περάσουν έτσι. Ας βγουν επίσημα και να εξηγήσουν τι έγινε και ποιος ευθύνεται.
Αν όντως ο εργαζόμενος που πήγε και βρήκε τους δυο τοπικούς συμβούλους είχε πάρει εντολή από οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο, πρέπει να το πει δημόσια και το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να «αποκεφαλιστεί πολιτικά» και να τεθεί εκτός πλειοψηφίας ο άνθρωπος που τόλμησε να δώσει τέτοια εντολή. Αν πάλι δεν δόθηκε εντολή θα πρέπει να αποσαφηνιστεί από τον συγκεκριμένο εργαζόμενο και να εξηγήσει γιατί πήρε από μόνος του τέτοια πρωτοβουλία.
Θα πρέπει με τη σειρά της η εταιρεία να εξηγήσει αν οι προσλήψεις και οι απολύσεις της περνούν από το γραφείο του Δημάρχου και από άλλα πολιτικά γραφεία και με ποια ανταλλάγματα.
Επιπλέον, το θέμα πρέπει να απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς δεν μπορεί να απλώνονται σκιές περί εκβιασμών πάνω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να φημολογείται ότι σύμβουλοι παραμένουν στην πλειοψηφία υπό ομηρία και υπό απειλή για αντεκδικήσεις.
Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε άμεσα τις εξηγήσεις Δημάρχου και Αντιδημάρχου, ενώ ελπίζουμε στη άμεση διάψευση των δημοσιευμάτων.
 Εντύπωση πάντως προκαλεί η αγωνία της Δημοτικής Αρχής να διαψεύσει το Σωματείο Εργαζομένων στους καλλικρατικούς δήμους για την πειθαρχική ποινή στο Γενικό Γραμματέα, ενώ παράλληλα δεν έδειξε να έχει την ίδια αγωνία για την παροχή εξηγήσεων σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα αυτά.


Παναγιώτα Μαρία Γιαννούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου