Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Περιορισμοί εγγραφών μετεγγραφών στα Εσπερινά Σχολεία

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος που αποκλείει μαθητές από την εγγραφή τους στα εσπερινά σχολεία
Άλλο ένα χτύπημα μετράνε τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Με τον πιο ανάλγητο τρόπο, λίγες ημέρες πριν, το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του αποκλείει δεκάδες παιδιά από τα Εσπερινά Λύκεια στερώντας τους  ακόμα και το δικαίωμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους........

Συγκεκριμένα με την Αρ. Πρωτ.: Φ1/95628/Δ2 εγκύκλιο με θέμα: «Σχετικά με τις εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών σε Εσπερινά Λύκεια», βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στις εγγραφές και μετεγγραφές στα εσπερινά σχολεία της χώρας οδηγώντας τα ουσιαστικά σε υποβάθμιση, ακόμα και κλείσιμο.
Με την εγκύκλιο αυτή καθορίζονται εντελώς αυθαίρετα, εισοδηματικά κριτήρια για τις εγγραφές και μετεγγραφές ανηλίκων στα εσπερινά σχολεία, απαιτώντας ταυτόχρονα αντίγραφο φορολογικής δήλωσης του κηδεμόνα που να πιστοποιείται το αντίστοιχο όριο εισοδήματος που δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των €8.879 ή των €17.270 για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και 2 εξαρτώμενα μέλη.
Η κυβέρνηση εξωθεί από τη μια χιλιάδες νέους στην ανήλικη εργασία περικόπτοντας οικογενειακά επιδόματα, φορτώνοντας τη λαϊκή οικογένεια συνεχώς με νέα βάρη, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, της υψηλής ανεργίας, του τσακίσματος μισθών και συντάξεων, και από την άλλη, στο όνομα της δήθεν προστασίας της ανήλικης εργασίας, βάζει εμπόδια στα ανήλικα παιδιά που αναγκάζονται να βγουν για δουλειά, στη μάχη της επιβίωσης, θεωρώντας μάλιστα ότι μια τετραμελής οικογένεια με 17.000 ευρώ το χρόνο ζει ζωή χαρισάμενη.
Επίσης η απίστευτης σύλληψης εγκύκλιος, απαιτώντας οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, ζητά να υποβάλουν τα εν λόγω δικαιολογητικά επικαιροποιημένα κατά την έναρξη κάθε σχολικού έτους φοίτησης, δυνητικά μπορεί να οδηγεί ακόμα και στην διακοπή της φοίτησης μαθητών σε εσπερινά σχολεία.
Συγχρόνως με τα κριτήρια που βάζει για τις εγγραφές των ενήλικων μαθητών, θέτει σοβαρούς περιορισμούς στη δυνατότητα ενηλίκων που, είτε λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, είτε για άλλους λόγους, εγκατέλειψαν νωρίς το σχολείο και επιθυμούν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη μόρφωση.
Πρόκειται για ένα ακόμα ωμό χτύπημα της κυβέρνησης στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και μάλιστα εκείνων που χρειάζονται ακόμα περισσότερη στήριξη, αφού αναγκάζονται να δουλεύουν και να πηγαίνουν ταυτόχρονα στο σχολείο.
Μάλιστα, παρότι το θέμα αυτό τέθηκε από τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος και στην ΟΛΜΕ και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια και σε Διευθύνσεις, αντιμετωπίζεται με χαρακτηριστική κωλυσιεργία από τις υπόλοιπες συνδ/λιστικές δυνάμεις της Ομοσπονδίας, τη στιγμή που οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και το σχολικό έτος έφτασε στο τέλος του.
Είναι οι ίδιες δυνάμεις που αποδέχονται το μονόδρομο της πολιτικής της Ε.Ε. και των κατευθύνσεών της για την εκπαίδευση, τη λογική της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, τη στρατηγική που και σήμερα υπηρετεί η κυβέρνηση υλοποιώντας, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων, δίνοντας απλόχερα προνόμια και φοροαπαλλαγές σε επιχειρηματικούς ομίλους και «επενδυτές».
Απαιτούμε:

·         Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος που αποκλείει μαθητές από την εγγραφή τους στα εσπερινά σχολεία και εμποδίζει τους μαθητές που ήδη φοιτούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου