Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Με αφιέρωμα στην Καλλιόπη Σκαρίμπα αλλά και μουσική εκδήλωση με την Πένυ Ξενάκη αρχίζουν την Κυριακή τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ στην Αγία Ευθυμία

Τα ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ 2016 αρχίζουν, την Κυριακή 31 Ιουλίουστις 8.30 το βράδυ, το πολυήμερο ταξίδι τους που θα διαρκέσει 17 ημέρες!!....
Η έναρξή τους περιλαμβάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στην αυλή του σπιτιού που γεννήθηκε ο Γιάννης Σκαρίμπας στην Αγία Ευθυμία: Αφιέρωμα στην Καλλιόπη Σκαρίμπα, ξεχωριστή ποιήτρια και λογία και αδελφή του Σκαρίμπα αλλά και μουσική εκδήλωση με μια σπουδαία ερμηνεύτρια, την Πένυ Ξενάκη.
Στην ποίηση της Καλλιόπης Σκαρίμπα θα αναφερθεί ο φιλόλογος Συμεών Σταμπουλού ενώ ποιήματά της θα διαβάσει η Παγωνίτσα Τριάντη.
Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος των «Φίλων Γιάννη Σκαρίμπα» Κώστας ΜπαϊρακτάρηςΘα διαβαστούν κείμενα του Παρνάσσιου ποιητή και δοκιμιογράφου Λουκά Κούσουλα και του Χαλκιδαίου πεζογράφου Δημήτρη Διακομόπουλου που αναφέρονται στην ποιήτρια.
Στο δεύτερο, μουσικό μέρος της εκδήλωσης οι ξεχωριστοί καλλιτέχνες Γιώργος Κωνσταντινίδης (πιάνο) και Πένυ Ξενάκη (τραγούδι) θα ερμηνεύσουν συνθέσεις της Αναστασίας Παπαδημητρίου επάνω στην ποίηση της Καλλιόπης Σκαρίμπα, παράλληλα με μελοποιημένα ποιήματα του αδελφού της. Ο Χαλκιδαίος συνθέτης Θανάσης Σωτηρόπουλος θα ερμηνεύσει με την κιθάρα του δικές του συνθέσεις επάνω στο έργο των δύο ποιητών.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με γνωστά τραγούδια, που όλοι έχουμε αγαπήσει και τα οποία θα τραγουδήσει η σπουδαία ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη.
Μπορείτε να απολαύσετε μοναδικές ερμηνείες της Πένυς Ξενάκη ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ 
Την εκδήλωση συντονίζει ο Πρόεδρος του «Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών» Σπύρος Κυριάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου