Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Mt. Olympus: The Creation» (βίντεο)


Στους πρόποδες του Ολύμπου, στο Αρχαίο Δίον στις 24 Ιουνίου 2016, πρόκειται να προβληθεί, σε παγκόσμια πρεμιέρα, το ντοκιμαντέρ της Ellopia Films USA «Mt Olympus: The Creation» σε σκηνοθεσία της βραβευμένης δημοσιογράφου/σκηνοθέτη Αθηνάς Κρικέλη.....
Η προβολή του ντοκιμαντέρ στο αρχαίο θέατρο του Δίου, που συμπίπτει με τη διεξαγωγή του Μαραθώνιου Ολύμπου και την έναρξη του Φεστιβάλ Ολύμπου, ήταν ιδέα του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κωνσταντίνου Δημόπουλου, χώρος αφιερωμένος στη λατρεία των 12 Θεών του Ολύμπου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου – Ολύμπου, του Φεστιβάλ Ολύμπου και του Οlympus Marathon.
Στην ωριαία παραγωγή αμερικανικών προδιαγραφών περιγράφεται η δημιουργία του βουνού «Όλυμπος» και οι γεωλογικές ιδιαιτερότητές του, που το κατατάσσουν στα πλέον ενδιαφέροντα βουνά του πλανήτη.
Το ταξίδι στο χρόνο ξεκινά πριν 250 εκατομμύρια χρόνια, με τη σύγκρουση των τεκτονικών πλακών, όταν ο Όλυμπος αποτελούσε παραλία της τεκτονικής πλάκας της Αφρικής, και καταλήγει στο σήμερα, με την βοήθεια σύγχρονων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων αλλά και των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, Ησίοδο και Όμηρο.
Στην ομάδα της παραγωγής συμμετέχουν Έλληνες, Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί, ενώ την μουσική του ντοκιμαντέρ έχει συνθέσει ο Γιώργος Χατζής. Αφηγητές είναι ο ηθοποιός Ντέιβιντ Γουάσιγκτον, γνωστός από τις αφηγήσεις του στο National Geographic και σε άλλα εξιδεικευμένα κανάλια προβολής ντοκιμαντέρ της Αμερικής και ο Έλληνας ηθοποιός Ιωάννης Στρατάκης.Το «Mt Olympus the Creation» αποτελεί το δεύτερο από τη σειρά των 12 ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στον Όλυμπο, τα οποία η Ellopia Films USA σκοπεύει να ολοκληρώσει μέχρι και το 2018.
Ήδη το πρώτο ντοκιμαντέρ «Elassona, the Secret Path to Mt. Olympus» έχει αποσπάσει τρία παγκόσμια βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ, που διεξήχθησαν το 2015 και 2016, ενώ είναι προτεινόμενο και για πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κορέας.



Πηγή
ellopiatv.com
http://hikingexperience.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου