Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση για το Πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)

Ενημέρωση και συζήτηση με τα προεδρεία των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής Παρνασσού και Γραβιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ώρα 8 μ.μ. στις 22-06-2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γραβιάς  για το Πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER).....


Στην διαβούλευση-ενημέρωση ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της περιοχής που κατά το 1995-2001 υλοποίησε το LEADER II, τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) το 2002-2010, στην δε περίοδο 2007-2015 υλοποιήθηκε ο Άξονας 3 του ΥΠΑΑΤ, κάνοντας πράξη την φιλοσοφία της πρωτοβουλίας LEADER “Συνδυασμένες δράσεις για την ανάπτυξη της υπαίθρου”.


Στην ημερίδα συμμετείχαν και έκαναν παρεμβάσεις ο Δήμαρχος Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος, οι Αντιδήμαρχοι Λαμιέων κ.κ. Δ. Καλαμπαλίκης, και Γ. Ρούλιας, ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Μολιώτης και η Δημοτική Σύμβουλος Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Αθανασία Στιβακτή. 

Το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα είναι πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων και αφορά τις ορεινές περιοχές Παρνασσού-Οίτης.  Στην περιοχή υλοποιήθηκαν πολλές μικρές επενδύσεις στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, ενώ υλοποιήθηκε και το έργο ανάπλασης της Γραβιάς ύψους 1.000.000€ περίπου.  Σήμερα ο Δήμος Δελφών σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους Αμφίκλειας- Ελάτειας και Λαμιέων ανέλαβε την πρωτοβουλία για ένα πρόγραμμα που θα αφορά τις κοινότητες που ορίζονται στις ορεινές περιοχές Παρνασσού-Οίτης- Καλλίδρομου- Γκιώνας. 

Ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Ν. Μολιώτης ο οποίος είχε και την ευθύνη της σύσκεψης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της περιοχής σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και στις συνεργασίες που αναπτύσσονται ιστορικά στην περιοχή του Παρνασσού. Σύντομα θα αναλάβουμε και άλλη πρωτοβουλία ενημέρωσης για την περιοχή που θα αφορά του συλλογικούς φορείς της περιοχής, τους συλλόγους Γυναικών τους πολιτιστικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς. 

Αναλυτικά για τα Προγράμματα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και το CLLD /LEADER για το 2014-2020 και για τις δράσεις που χρηματοδοτούνται αναφέρθηκε ο κ. Β. Τσιτσιρίγκος  Δ/ντής της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΑΣΕ, η οποία εταιρεία από το 1995 μέχρι σήμερα αποτέλεσε την Δομή Στήριξης και Υλοποίησης των Προγραμμάτων αυτών στη Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή Παραπαρνασσίων Δήμων.  

Στην συζήτηση επισημάνθηκαν οι δυσκολίες της περιόδου, που προκύπτουν με την κατάσταση των τοπικών οικονομιών, αλλά και η ανάγκη συνδυασμού των περιορισμένων πόρων σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις, η κινητοποίηση όλης της Αυτοδιοίκησης για να αναθερμανθεί η τοπική οικονομία, για να δημιουργηθούν συνέργειες με έμφαση στα Τοπικά Προϊόντα και στις υπηρεσίες για να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στις περιοχές.

Γραβιά 22-06-2016
Το γραφείο τύπου



Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου