Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Στο Όρος Καλλίδρομο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κατά την εφετινή σχολική χρονιά 2015-16 συνεχίστηκε η συνεργασία μας με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 “ForOpenForests”, με τη συμμετοχή έξι  Δημοτικών σχολείων της Α/θμιας Διεύθυνσής Φθιώτιδας, τα οποία επισκέφθηκαν το βουνό του Καλλιδρόμου......
 
Η εργασία πεδίου πραγματοποιήθηκε με εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και το υποστήριζαν εξειδικευμένοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί. Στον καταρτισμό του προγράμματος και στην εργασία πεδίου συμμετείχε επίσης και η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης.
 
 
Οι εφετινές δράσεις έγιναν την Τρίτη και Τετάρτη 1/6 και 2/6 και είχαν ενταχθεί στον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος (Κυριακή 5/6). Πήραν μέρος 130 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Καμένων Βούρλων, Ρεγκινίου, Μώλου, Αμφίκλειας, Ελάτειας και 4ο Λαμίας. Η μεταφορά των μαθητών έγινε με δαπάνη η οποία καλύφτηκε από το έργο LIFE και περιλάμβανε γνωριμία με Ιαματικές Πηγές Καλλιδρόμου, περιβαλλοντικές δράσεις στο βουνό, επίσκεψη στις Θερμοπύλες και στο μονοπάτι που θεωρείται ότι ακολουθεί την Ανοπαία ατραπό των αρχαίων  και κατάληξη στο Μοναστήρι της Δαμάστας.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πήραν μέρος στις δράσεις αυτές και ιδιαίτερα την Ηγουμένη και τις μοναχές της Δαμάστας για την άψογη φιλοξενία τους.
 
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου