Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δνση Εκπσης Στερεάς

Διεκδικούμε Ενιαία, Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων υποβαθμίζοντας/τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και φυσικά τα δικαιώματα των εκπ/κών.....
Υλοποιεί με τη σειρά της την εκπ/κή πολιτική του κεφαλαίου, όπως ζητούν τα υπερεθνικά και ντόπια όργανά του(ΟΟΣΑ, Ε.Ε., ΣΕΒ …) ώστε να «προσαρμοστεί» η εκπαίδευση στις σύγχρονες ανάγκες τους.
Για 6η συνεχόμενη χρονιά δεν θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί, ενώ φέτος έμειναν ακάλυπτα 3.700 κενά σε Α & Βθμια. Περικόπτονται ώρες στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Περικόπτονται μαθήματα και θέσεις υπεύθυνων Ολοήμερου και Εργαστηρίων της Βθμιας. Συρρικνώνεται δραστικά -καταργείται στην πράξη- η Ειδική Αγωγή, η ΠΔΣ, η Παράλληλη Στήριξη, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Αυξάνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών στα Ολοήμερα Τμήματα και στα Νηπιαγωγεία. Έτσι η κυβέρνηση θα «εξοικονομήσει προσωπικό» και θα χρειαστεί πολύ λιγότερους αναπληρωτές το Φθινόπωρο, ακόμα και αν καλύψει όλα τα κενά.
Αθροιστικά οι επιπτώσεις όλων αυτών θα είναι βαριές και στην Εκπ/κή Περφέρεια Στερεάς, όσο κι αν γίνεται λόγος για λελογισμένες, ήπιες παρεμβάσεις ή για ιδιομορφίες. Οι ανατροπές ψηφίστηκαν για να εφαρμοστούν κι όχι για να ξεγελάσουν τους «κουτόφραγκους». Επιβάλλονται γιατί είναι ανάγκη της αστικής τάξης.   
Ο «κόφτης» δεν κόβει μόνο μισθούς και συντάξεις. Ακρωτηριάζει όλες τις κοινωνικές δαπάνες(Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, Πολιτισμό, λαϊκό Αθλητισμό, λαϊκή κατοικία…) προκειμένου να περισσέψει χρήμα για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι επίκαιρο - τρανό παράδειγμα ταξικής επιλογής. Δηλ. για τους πολλούς ο «κόφτης» και για τους μεγαλοκαρχαρίες «λεφτά με τη σέσουλα». Αλλά, ταυτόχρονα, και «παραγωγή» αμόρφωτου, φτηνού και χειραγωγήσιμου εργατικού δυναμικού από τα σχολεία.
Οι εκπ/κοί Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλούμε εκπ/κούς, γονείς, μαθητές να αγωνιστούν δίπλα στο ταξικό κίνημα και να απαιτήσουμε μαζί από την κυβέρνηση:
·         Να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Να επαναπροσληφθούν από την 1η Σεπτέμβρη και σε μία φάση όλοι οι αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος. Επίσης να εξασφαλίσει άμεσα την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας.
·         Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες. Για την Παράλληλη Στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης. Να λειτουργήσει η ΠΔΣ.  Να μη μείνει εκτός Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου κανένα παιδί που κάνει αίτηση η οικογένειά του. Να εγγραφούν και να φοιτήσουν όσα προνήπια κάνουν αίτηση σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Να επανέλθουν οι υπεύθυνοι στα εργαστήρια στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

ΛΑΜΙΑ    16/6/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου