Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η ζάχαρη είναι πεντανόστιμη και αν το αρνηθεί κανείς αυτό απλά ψεύδεται.

Καθώς, όμως,  η ζωή είναι κομματάκι άδικη, η ζάχαρη, σε υπερβολικές ποσότητες κατανάλωσης, είναι επίσης και πολύ επιβλαβής για τον οργανισμό.....

Για να γίνει πιο συγκεκριμένο, όταν μάθεις όλους τους τρόπους με τους οποίους η ζάχαρη επηρεάζει το σώμα σου, δύσκολα θα την ξαναδείς με το ίδιο μάτι.
Πώς θα καταλάβεις ότι το παρακάνεις με αυτή τη διατροφική Σειρήνα; Δες αυτά τα 8 σημάδια που εκπέμπει το σώμα και σκέψου αν πρέπει να μειώσεις τη ζάχαρη που καταναλώνεις.
1) Θέλεις συνεχώς ζαχαρούχα τρόφιμα
Όσο και αν σου φαίνεται υπερβολικό, η ζάχαρη λειτουργεί σαν ναρκωτικό. Στην αρχή σου ανεβάζει τη διάθεση, με αποτέλεσμα αν συνηθίσεις τον οργανισμό σε συνεχή πρόσληψη ζάχαρης και ξαφνικά την κόψεις εντελώς ή την μειώσεις, εκείνος θα σου την ζητά ξανά και ξανά.
2) Νιώθεις υποτονικά στη διάρκεια της ημέρας
Η ενέργεια είναι πιο σταθερή όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι σταθερά, έτσι όταν καταναλώνεις πάρα πολλή ζάχαρη, τα σκαμπανεβάσματα του σακχάρου στο αίμα σου επηρεάζουν αναλόγως και την ενέργειά σου.
3) Έχεις ανεξήγητα "ξεσπάσματα" στο πρόσωπό σου
Παρατηρείς ξαφνική ακμή ή ροδόχρου ακμή στο πρόσωπό σου χωρίς οι ορμονολογικές σου εξετάσεις να έχουν κάποιο πρόβλημα; Υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι η απάντηση.
4) Βασικότατο: Έχεις πάρει κιλά
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης σημαίνει υπερβολικές θερμίδες. Καθώς η ζάχαρη δεν έχει πρωτεΐνες ή ίνες για να σε χορταίνει, εσύ απλά συνεχίζεις να τρως τα ζαχαρούχα τρόφιμα, προσθέτοντας κακό λίπος στον οργανισμό σου.
5) Κακοποιείς την οδοντοστοιχία σου
Καταναλώνοντας υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης, επηρεάζεις το pH της στοματικής σου κοιλότητας, χαλώντας το στοματικό σου οικοσύστημα.
6) Θολώνει το μυαλό σου
Η "θολούρα" είναι γνωστό σύμπτωμα του χαμηλού σακχάρου στο αίμα. Όταν καταναλώνεις πολλή ζάχαρη, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου αυξομειώνονται απότομα, ενώ θα έπρεπε να το κάνουν σταδιακά.
Η έλλειψη ελέγχου του σακχάρου στο αίμα ελοχεύει τον κίνδυνο προβλημάτων όπως η γνωστική ανεπάρκεια.
7) Σταδιακά τίποτα δεν θα φαίνεται όσο γλυκό είναι
Εν ολίγοις, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης απορρυθμίζει εντελώς την αίσθηση της γεύσης σου.
ladylike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου