Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Η τοποθέτηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στη συνάντηση της δημοτικής αρχής Δήμου Δελφών με την εργοδοσία του μεταλλείου «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες» στο 51 χλμ στις 11/6/2016


κ. Πολυχρονόπουλε
   Οφείλω να ομολογήσω ότι ανταποκριθήκατε τάχιστα, στο κάλεσμα του κ. Δήμαρχου, αλλάζοντας μάλιστα και την απόφαση, πρότασή του, για συνάντηση στο δημαρχείο σε αντίθεση με το Σωματείο που το δεχτήκατε μετά από ενάμιση χρόνο (3φορές μάλιστα σε τέσσερεις μέρες καταγράφοντας ρεκόρ). .....
Προφανώς κάτι θέλατε να καταδείξετε με τη στάση σας αυτή και προς τις δύο κατευθύνσεις!
   Εμείς παίρνουμε μέρος στη συνάντηση για να πούμε τις θέσεις μας, όχι ότι δεν τις γνωρίζεται, αλλά για να δείξουμε και έμπρακτα, τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε γι αυτές μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και την υπόλοιπη τοπική κοινωνία. Αυτές, τις θέσεις μας τις έχω εγγράφως, γιατί το θέμα είναι και σοβαρό και το φτυάρι κάποιων φερέφωνων, φιλοκυβερνητικών κυρίως, παίρνει πολύ λάσπη μιας και τις τελευταίες μέρες έπιασαν ακριβώς γι αυτό το λόγο δουλειά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 -Τι αλήθεια σας καταλογίζουν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους! ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΤΕ! Ότι παραβιάζετε τον ΚΜΛΕ. Αυτόν τον Κώδικα που η επιχείρησή σας τύπωσε και διένειμε στους μεταλλωρύχους για να δείχνει σύννομη την ίδια στιγμή που στέλεχός σας, από τους υπογράφοντες την επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο, έλεγε σε εργαζόμενους των υπογείων ότι «ο ΚΜΛΕ είναι ανεφάρμοστος και ότι την ασφάλεια την καθορίζουμε εμείς ανάλογα με τις συνθήκες εργασίας» (Δεν είναι για εντυπωσιασμό αυτά που σας λέω αλλά λόγια που ειπώθηκαν κατ εντολή σας προφανώς ακριβώς λόγο της θέσης στην ιεραρχία που έχει ο συγκεκριμένος). Χρειάζεστε αποδείξεις άραγε για όλα αυτά όταν μόλις προχθές έρχεται να σκάσει (κάτι αυτονόητο, μιας και το έχουν ξαναζήσει οι εργάτες), το μπάζωμα της στοάς! Αν ΔΕΝ το κάνατε εσείς τότε ποιος το έκανε; Μήπως ένας, κάποιος από τα στελέχη τα υπογράψαντα την πιο πάνω επιστολή; Όλα τα άλλα για πληθώρα ατυχημάτων, κάποια από αυτά που δεν δηλώθηκαν, η σχεδόν πλήρης κατάργηση και παροπλισμός των ξεσκαρωτών, των μηχανημάτων ηλώσεως, είναι εκ του περισσού μιας και τα ατυχήματα και η εκμετάλλευση με τους τρόπους που εσείς επιλέγετε συνεχίζονται. Με τα παραπάνω γίνεται σαφές οτι έχετε γράψει την μεταλλευτική νομοθεσία στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. Εξ άλλου και γιατί να μην το κάνετε! Μήπως, λέω μήπως, πληρώσατε κανένα πρόστιμο! Αλλά και ακόμη και αν πληρώνατε, δεν θα ήταν δικά σας λεφτά αλλά λεφτά των εργαζομένων που κάθε μήνα τους τα κόβεται. Εκτός και αν σας τα παρακρατήσουν απο το πακέτο που περιμένετε να σας δώσει η κυβέρνηση με το νέο αναπτυξιακό νόμο, που κατά παραγγελία σας (βιομηχάνων και εφοπλιστών), φέρνει στη βουλή την ερχόμενη Τρίτη 14/6/16 η «αριστερή» κυβέρνηση!

   -Τι άλλο σας καταλογίζουν; Ότι παρανομείτε και στην εργατική νομοθεσία! Αλλαγές συμβάσεων με το πιστόλι στον κρόταφο (.... γιατί μη μας πείτε ότι οι εργαζόμενοι τρέχουν οικειοθελώς για να υπογράψουν πως θα δουλεύουν περισσότερο, θα αμείβονται λιγότερο, θα τους κόβετε άδειες και επιδόματα, θα απολύετε κλπ κλπ;) Αλήθεια αναγνωρίζετε σαν νόμιμο να τρομοκρατείτε εσείς ο ίδιος προσωπικά  τους εργαζόμενους και τα Σωματεία, στις συνεχείς συναθροίσεις σας, προκειμένου να καταργήσετε τη διοίκηση του Σωματείου για να επιβάλετε εσείς τη δική σας, ακριβώς για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου; Μέχρι και διαδήλωση τους βάλατε να κάνουν (τους ανθρώπους σας) παίρνοντας την χλεύη από τους κατοίκους της Άμφισσας! Όλες αυτές οι ενέργειές καταδεικνύουν με τον πιο σαφή τρόπο τη θέλησή σας να χειραγωγήσετε εργάτες και Σωματεία. Εξ άλλου τη διάθεσή σας για τα Σωματεία την εκφράσατε σε σύναξη σας παλιότερα, στην ΕΛΜΙΝ, την οποία προσπαθείτε τώρα να κάνετε πράξη! Θέλετε δικό σας Σωματείο. Καλά κάνετε αν και έχετε τον ΣΜΕ και τον ΣΕΒ. Αυτό όμως το Σωματείο είναι υπόθεση των εργαζομένων και μόνο (και μόνο αυτοί έχουν τον τρόπο να κάνουν το κουμάντο τους μακριά από τις παρεμβάσεις σας). Τους συνδικαλιστές τους θέλετε να σερβίρουν το κονιάκ στη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας (αν δεν την καταργήσετε κι αυτήν) σερβίροντας τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής και ίσως και κανέναν υπουργό!

   Τι είναι αλήθεια αυτό που ζητάνε οι εργαζόμενοι στην επιχείρησή σας;

   Δουλειά. Με ανθρώπινες συνθήκες. Με ασφάλεια. Με αξιοπρεπείς μισθούς και  ωράριο. Να μπορούν να προγραμματίζουν και το χρόνο τους και τις άδειές τους. Να μην έχουν το μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι τους. Να έχουν το Σωματείο τους.

ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΔΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝΕ ΣΩΟΙ  ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΩΣ ΔΙΠΟΔΑ ΟΝΤΑ! ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟ,ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ!

 Αυτά. Τίποτε περισσότερο. Αυτά που εξ άλλου είναι ΝΟΜΟΙ του κράτους που η δική σας τάξη έφτιαξε. Η τάξη των εκμεταλλευτών. Που τους έφτιαξε υπολογίζοντας πάνω απ όλα τα κέρδη της. Δεν δέχεστε λοιπόν ούτε αυτή τη στραβή νομιμότητα!
Αυτή τη νομιμότητα ζητάνε και ζητάμε να ακολουθήσετε!
    Εμείς χωρίς καμία αμφιβολία (που σαφώς δεν ήρθαμε να καταθέσουμε την υποτέλειά μας) τασσόμαστε με την πλευρά των εργαζομένων. Το ίδιο καλούμε  να κάνουν και οι υπόλοιποι συνδυασμοί αφήνοντας κατά μέρος τα μεσοβέζικα (και με τους εργάτες και με την επιχειρηματικότητα!).
                                                                                  Άμφισσα 11/6/2016

                                                                                  Ιωσηφίδης Γιώργος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου