Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Παναγιώτης Ταγκαλής: Απάντηση στο Δημοσίευμα του Δημάρχου της 27.6.2016

Διαβάσαμε προσεκτικά την απάντηση του Δημάρχου Δελφών στο κείμενο που δημοσιεύσαμε πρόσφατα και αφορούσε τη πλήρη απραξία της παρούσας δημοτικής αρχής στην εκτέλεση των τεχνικών έργων......

Παρατηρήσαμε σχεδόν αμέσως τη σύγχυση του Δημάρχου γιατί ουσιαστικά κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή και τα έργα της ξεχνώντας ότι  ήταν μέλος της και ότι σε όλα τα έργα είχε δώσει τη θετική ψήφο του και μάλιστα είχε υπερθεματίσει.
Όταν είσαι μέλος της ίδιας Δημοτικής Αρχής και ψηφίζεις όλα τα θέματα, ή τα πιστεύεις και είσαι σύμφωνος με την Πολιτική γραμμή ή δεν τα πιστεύεις και  αποχωρείς. Στην περίπτωση που τα ψηφίζεις αλλά μεταγενέστερα 'θυμάσαι' ότι διαφωνούσες λέγεσαι υποκριτής.
Επίσης στο κείμενό του μας ρωτάει ποιο ακριβώς ήταν το έργο μας στην Άμφισσα η οπουδήποτε αλλού και απαντάει μόνος του!!
Αφού μας ρωτάει για το έργο μας, του απαντάμε:
Ας τα πιάσουμε ένα-ένα:
1. Κάστρο Άμφισσας. Για να υλοποιηθεί οποιαδήποτε προσπάθεια σοβαρής ανάδειξης του κάστρου και αναστήλωσης, απαιτούνται πρώτα πλήρεις μελέτες Τοπογραφικές Αρχιτεκτονικές, Γεωτεχνικές κ.ά., όπως μας επισήμαναν οι μελετητές του Ε.Μ.Π. με τους οποίους συνεργαστήκαμε. Αυτοί οι ίδιοι ήταν που σας απέτρεψαν να επέμβετε ακόμα και στα πεύκα, όπως επιθυμούσατε ! Μήπως προχωρήσατε τις παραπάνω μελέτες;
2. Κυκλοφοριακό. Πρώτη φορά εφαρμόσθηκε με μεγάλη επιτυχία-κατά κοινή ομολογία- το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, η έλλειψη του οποίου έγινε άμεσα ορατή μετά την ατυχή κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
3. Παλιό Νοσοκομείο (προοριζόμενο για Λαογραφικό Μουσείο). Επί τέσσερα χρόνια πλήρης αφασία. Πολύ σωστά το λέτε. Ξέρετε γιατί; Γιατί σας είχε αναθέσει προσωπικά να 'τρέξετε' το θέμα ο τότε Δήμαρχος. Και τα καταφέρατε.
4. Περιφερειακός δρόμος. Μελέτη περιφερειακής οδού δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν τελείωναν ή δρομολογούνταν  δύο μεγάλα θέματα: η αναθεώρηση των ζωνών του Δελφικού τοπίου-σε συνδυασμό με την περάτωση του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου της Άμφισσας και η επέκταση του σχεδίου πόλεως της Άμφισσας.                                         4α. Το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο ήταν πράγματι σχεδόν περαιωμένο από τον τότε Δήμαρχο κ. Α.Ασημακόπουλο και είχε ληφθεί και  η τελική απόφαση αποδοχής του από το τότε Δ.Σ. με ενσωμάτωση των παρατηρήσεων. Τα προβλήματα δύο και μεγάλα: πρώτον οι παρατηρήσεις αυτές σήμαιναν πρακτικά ότι θα έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σε όλους τους χάρτες της μελέτης και σε όλα τα κείμενα, χωρίς την ύπαρξη μελετητή, με νέους ελέγχους από την προϊσταμένη αρχή (αποκεντρωμένη διοίκηση) και με νέες εγκρίσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Δεύτερον για να τελεσιδικήσει το Γενικό Πολεοδομικό θα έπρεπε πρώτα να εγκριθεί η Στρατηγική μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία με τη σειρά της προϋπόθετε 'Καθορισμό των χρήσεων γης των ζωνών του Δελφικού τοπίου' σχετικά με το τμήμα της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας.
Τα δύο 'τεράστια' έργα, τα αποτελέσματα των οποίων δεν είναι άμεσα ορατά-θα είναι όμως στο μέλλον-, συντελέστηκαν έγκαιρα και με επιτυχία κατά τη διάρκεια της θητείας μου.
5. Σχετικά με τα σημεία που εξωραΐσαμε να σας φρεσκάρω τη μνήμη, η οποία τώρα τελευταία έχει γίνει εξαιρετικά ασθενής, ότι μελετήσαμε, ωριμάσαμε και υλοποιήσαμε τα έργα των αστικών αναπλάσεων ήτοι:
Υπόλοιπη ανάπλαση ιστορικού κέντρο (Π = 267.000 €).
Ανάπλαση πλατείας παιδικής χαράς (Π = 250.000 € και δωρεάν η μελέτη φωτισμού)
Ανάπλαση περιοχής Συνοικισμού (Π = 1.146.000 €). 
Υποέργο 1. Ανάπλαση χώρου αναψυχής  περιοχής Συνοικισμού (Π = 1.066.000 €).
Υποέργο 2. Αγορά οικοπέδου (Π = 80.000 €).
Αποκατάσταση οικίας Πανουργιά και μετατροπή της σε κέντρο ιστορικής ενημέρωσης (Π = 812.000 €).
6. Επέκταση σχεδίου πόλης Άμφισσας. Είστε σίγουρος για τη Νομιμότητα της υλοποίησης της επέκτασης και για την επιτυχή της έκβαση; Προσωπικά δεν συμφωνώ με την επέκταση της πόλης προς τα πάνω. Αυτός ήταν σχεδιασμός πριν από 25 χρόνια. Οι ανάγκες της πόλης είναι να επεκταθεί προς τα κάτω, όπως όλες οι πόλεις που έχουν προοπτική, ώστε να είναι εφικτή η κατασκευή των κοινοφελών έργων από πλευράς Δήμου (Οδοποιία, ύδρευση-αποχέτευση). Με τον επανακαθορισμό, των χρήσεων των ζωνών του Δελφικού τοπίου, φροντίσαμε να συμπεριλάβουμε το τμήμα μεταξύ, του περιφερειακού δρόμου για Λαμία αλλά και Λιδορίκι και μέχρι το πέρας του σχεδίου πόλεως, ως μελλοντική επέκταση.
7. Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Άμφισσας. Βλέπε παράγραφο 4.
8. Ρομά. Βρήκαμε τη χωροθέτησή τους από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Άποψή μου είναι ότι δεν είναι κατάλληλη θέση γιατί δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν.
9. Βιολογικός Καθαρισμός Άμφισσας. Δεν είμαστε σίγουροι αν τον έχετε  επισκεφτεί τώρα. Εάν όμως τον είχατε επισκεφθεί στην προηγούμενη δημοτική περίοδο θα είχατε διαπιστώσει ότι:  Στο βιολογικό σταθμό  έχουν αντικατασταθεί με νέας τεχνολογίας όλες οι αντλίες, έγινε περίφραξη  του χώρου, χρωματισμός και συντήρηση των σωληνώσεων και εγκαταστάσεων, συντήρηση και λειτουργία των κλινών ξήρανσης.
10. Διυλιστήριο. Ομοίως και για το διυλιστήριο. Στο διυλιστήριο κατασκευάστηκε εξολοκλήρου μία δεξαμενή που ήταν ανενεργή για τουλάχιστον δέκα χρόνια, τοποθετήθηκαν νέες αντλίες και νέας τεχνολογίας ηλεκτρικοί πίνακες, εργασίες που αν δεν είχαν γίνει σήμερα οι πόλεις και τα χωριά που υδροδοτούνται από το διυλιστήριο δεν θα είχαν επαρκή ποσότητα νερού.
11. Μουσικό Σχολείο. Οι ανάγκες στέγασης των προηγούμενων ετών καλύφτηκαν επαρκώς από την προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσμου ο οποίος και τοποθετήθηκε στο Μουσικό σχολείο, αντιθέτως από εσάς που επιμένατε, εσφαλμένα φυσικά νε σαρδελοποιηθούν στο χώρο του Γυμνασίου. Το ξεχάσατε;
12. Ειδικό Σχολείο. Ουδεμία πρόσκληση σε μέτρο του ΕΣΠΑ υπήρξε, άρα ήταν πρακτικά αδύνατον να κάνουμε το παραμικρό. Εσείς που έχετε τη δυνατότητα, αναμένουμε με ενδιαφέρον και περιέργεια να δούμε τι θα κάνετε. Δεν διεκδικείτε και πατρότητα, αφού το έργο σας το δίνει η Περιφέρεια 'στο πιάτο'.
13. Χάρμαινα. Η Πολιτική εκμετάλλευση του έργου της Ανάπλασης της Χάρμαινας και του τεχνικού προβλήματος που πράγματι παρουσιάστηκε και χειριστήκατε εσείς ως Νομικός, καταδεικνύει λαϊκισμό, αφού την ουσία του θέματος τη γνωρίζουμε πολύ καλά και οι δυό μας... (σας την είπα και εκτός μικροφώνων στο σχετικό Δ.Σ.)
Τώρα σχετικά με τον κυκλικό κόμβο για να υλοποιηθεί απαιτεί Πολεοδομικές αλλαγές, που άπτονται ενός ήδη προβληματικού σχεδίου πόλης. 
Γιατί, όμως περιορίζετε τις αναφορές σας στην Άμφισσα; Σε όλο το Δήμο Δελφών εντάχθηκαν σημαντικά και μεγάλα έργα.
Αναπλάσεις στη Δ.Ε.Παρνασσού, στη Δ.Ε.Καλλιέων και στη Δ.Ε.Δεσφίνας αξίας πλέον των 4 εκ. ευρώ.
Αποχέτευση Κίρρας αξίας 2,50 εκ. ευρώ με υποέργο αυτό της αναβάθμισης των  εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ιτέας  αξίας 1,23 εκ. ευρώ.
Έργα τύπου Leader, όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου της Άμφισσας και του Γαλαξιδίου αξίας 0,74 εκ. ευρώ
Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης Δημοτικών κτιρίων Δήμου Δελφών (κολυμβητήριο Ιτέας και Δημοτικό σχολείο Άμφισσας) αξίας 0,4 εκ. ευρώ
Ο Χωροταξικός σχεδιασμός μας αναπτύχθηκε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ολοκληρώθηκε στη Δ.Ε.Δεσφίνας και σας παραδώσαμε στη Β' φάση όλες τις άλλες. Δυστυχώς, 20 μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί καμία !
Ο Πολεοδομικός σχεδιασμός ολοκληρώθηκε στην Κίρρα ενώ αυτός των Δελφών ξεκόλλησε και δρομολογήθηκε μετά από πολλά χρόνια. Ολοκληρώθηκε στις ημέρες σας, αφού εκδικάστηκαν οι ενστάσεις των πολιτών σε εκείνη την 'περίφημη' συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη των Δελφών, χωρίς την ύπαρξη χαρτών και τοπογραφικών !
Χ.Υ.Τ.Υ. Γελάει και ο κάθε πικραμένος όταν προσπαθείτε να του αποδείξετε τη συμμετοχή σας στο έργο αυτό. Και οι πέτρες ξέρουν ακόμη ότι μέχρι πρότινος δεν ξέρατε κατά που πέφτει ο χώρος που θα κατασκευαζόταν.  Το βρήκατε έτοιμο, δημοπρατημένο, και με επαρκή χρηματοδότηση.
Τώρα αντιλαμβάνεστε κ. Μίχο γιατί η θητεία μου στην Τεχνική Υπηρεσία διάρκεσε μόνο μία διετία;  
Ως αιρετός οφείλετε να δέχεστε κριτική, πολύ δε περισσότερο όταν στηρίζεται σε επιχειρήματα. Εσείς αντιθέτως δεν παραθέσατε κανένα επιχείρημα στη δική σας ανακοίνωση. Ούτε για τη θεσμική απαξίωση που σας πρόσαψα σχετικά με την απουσία σας από Δ.Σ. δεν μας είπατε κάτι, ούτε για τα έργα σας. Γιατί απλώς δεν έχετε επιχειρήματα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ανακρίβειες για παραπλάνηση της κοινής γνώμης, μέσα από ανούσια επικοινωνιακά παιχνιδάκια του διαδικτύου στα οποία αρέσκεστε.

Εσείς προσωπικά κ. Μίχο και ο  κ. Δήμαρχος, έχετε ακέραια την ευθύνη για την ελλιπή υποστήριξη των έργων.
Χάσατε τις αναπλάσεις Καλλιέων και Δεσφίνας (ειδικά της Δεσφίνας για τις οποίες μας διαβεβαιώνατε κ. Δήμαρχε ότι θα σωθούν μετά από προσωπική μέριμνα του αντιδημάρχου σας κ. Μίχου)
Χάσατε την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της Ιτέας τη στιγμή που από την ίδια χρηματοδότηση και μέτρο υλοποιήθηκε το Σχολείο της Άμφισσας.
Χάσατε την αναβάθμιση του Βιολογικού της Ιτέας αξίας 1,23 εκ. ευρώ, αφού ακυρώσατε το έργο μόλις ξεκαθάρισε το τοπίο με τις ενστάσεις (πανελλήνια πρωτοτυπία). Δημοπρατήσατε τον Ιούλιο του 2015 και εισάγατε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στην Οικονομική Επιτροπή για πρώτη φορά, τέλος Φεβρουαρίου του 2016 ! Τόσο μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον σας !
Χάσατε τα γήπεδα ποδοσφαίρου Άμφισσας και Γαλαξιδίου τη στιγμή που εσείς προσωπικά κ. Δήμαρχε διαβεβαιώνατε τις ομάδες ότι θα υλοποιηθούν μέχρι τέλος του 2015 !
Υποβάλατε τέσσερις προτάσεις προς ένταξη στο ΕΣΠΑ-Αγροτικής Ανάπτυξης  τέλος του 2014, χωρίς φυσικά καμία τύχη αφού ήταν ημιτελή (π.χ. ο μισός δρόμος Στρώμης-Μαυρολιθαρίου) και γνωρίζουν ακόμα και οι αδαείς ότι στο ΕΣΠΑ εντάσσονται πλήρη έργα !
Δυστυχώς, αντί να κινηθείτε αναπτυξιακά, προσλαμβάνετε συμβούλους για να περιχαρακώσουν τη θέση σας και  το προφίλ σας, αποβαίνοντας τελικά  εις βάρος των πραγματικών συμφερόντων του Δήμου. Η προσωπική σας επίθεση στο πρόσωπό μου, έχει προφανή στόχο να ανεβάσει τους τόνους για να καλύψει την Πολιτική σας ανεπάρκεια.
Είναι, όμως,  φυσικό να μην γνωρίζετε τα έργα που μελετήθηκαν, ωρίμασαν και εκτελέστηκαν, τόσο στην Άμφισσα όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές ενότητες στην προηγούμενη θητεία, γιατί ήσασταν απασχολημένος, από την πρώτη ημέρα που αναλάβατε τα καθήκοντά σας ως Πρόεδρος του Δ.Σ., στην προετοιμασία σας να γίνετε 'Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη' !

Άμφισσα 28.6.2016

Παναγιώτης Ταγκαλής

1 σχόλιο:

  1. Τι γίνεται εδώ πέρα διαχειριστή? Είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε συνέχεια για τον Παναγιωτόπουλο και τον Ταγκαλή ? Τα παιδιά του Φουσέκη ?
    Τους έδωσες βήμα και ξεσκίστηκαν. Φτάνει πιά. Δεν νομίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή