Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Πολιτικές καταγγελίες για ενδεχόμενες παρανομίες στα Καστέλια Εν αναµονή της γνωµοδότησης των υπηρεσιών

Η γνωστή αμαρτωλή ιστορία των τελευταίων έργων που χρηματοδότησε ο ΟΣΚ δεν σταματά να ταλαιπωρεί όλη τη Χώρα και τη Φωκίδα φυσικά μέχρι και σήμερα, αφού στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έγιναν αναφορές για έργο στα Καστέλια το οποίο καταγγέλλεται ως ημιτελές.....

 Πρόκειται για το έργο της μετατροπής του παραδοσιακού κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου σε Κέντρο Πληροφορικής και Λαογραφίας, προϋπολογισμού 260.000 ευρώ, το οποίο εκτελέστηκε και έφτασε μέχρι εδώ, που όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, μετ’ εμποδίων, αφού η πληρωμή γινόταν σταδιακά και το έργο ακολουθούσε ανάλογη πορεία εκτέλεσης. 
Ωστόσο, ο κ. Δημήτρης Μπάκας έκανε καταγγελία υποστηρίζοντας ότι δεν έχει εκτελεστεί μέρος του έργο και ότι εκτελέστηκε είναι κατά παρέκκλιση της μελέτης. 
Παρόλα αυτά και χωρίς η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να έχει εκδώσει πόρισμα για το επίμαχο σκέλος, δηλαδή αν το έργο είναι σύμφωνο με τη μελέτη, ο Αντιδήμαρχος κ. Μολιώτης ενημέρωσε το συμβούλιο και τόνισε ότι δεν υπάρχει διάθεση συγκάλυψης τυχόν ατασθαλιών από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
 Για να μπορεί όμως να γίνει λόγος για ατασθαλίες, αφενός θα πρέπει να έχει εξετασθεί το έργο από την Τεχνική Υπηρεσία και να εντοπιστούν κακοτεχνίες ή παρέκκλιση της μελέτης, κάτι που μέχρι τώρα δεν έγινε, αφετέρου το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και από όσο φαίνεται εν προκειμένω δεν ολοκληρώθηκε ακόμη, αφού δεν έχει αποπληρωθεί και δεν έχει γίνει διοικητική παραλαβή του έργου, ούτε καν προσωρινή. 
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρώην δήμαρχο Γραβιάς κ. Θανάση Μανανά, τόνισε ότι το έργο πήρε την ονομασία αυτή, για να μπορεί να εκτελεστεί. 
«Για αν είναι επιλέξιμο, έπρεπε να έχει συγκεκριμένη μορφή. Από πουθενά δεν προκύπτει όμως ότι θα γινόταν μουσείο με προθήκες και βιτρίνες, όπως καταγγέλλεται», τόνισε και εξήγησε ότι το έργο γινόταν με δόσεις, γιατί και η εξόφληση του εργολάβου γινόταν με δόσεις. 
«Ξέρετε εσείς εργολάβο σήμερα που να μπορεί να χρηματοδοτήσει έργο από την τσέπη του και να τα πάρει «όποτε και αν», αναρωτήθηκε ο κ. Μανανάς. 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχαμε τόσο με τον Αντιδήμαρχο κ. Μολιώτη, όσο και με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Καστελλίων κ. Σπύρο Κουτσούμπα ουδείς ισχυρίστηκε με βεβαιότητα ότι υπάρχουν διαπιστωμένες παρανομίες στο έργο. Όλοι επικαλούνται την καταγγελία του κ. Μπάκα, η οποία όμως μέχρι να ελεγχθεί το έργο και να επιβεβαιωθεί, αν εντέλει επιβεβαιωθεί, δεν έχει καμιά νομική υπόσταση.
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου