Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ράδιο-προπαγάνδα


Η «είδηση» που μετέδιδαν χτες το πρωί τα ραδιόφωνα και οι ιστότοποι ήταν πράγματι εντυπωσιακή.....

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέστη στο δείπνο του Ερντογάν, στο οποίο είχε παρεισφρήσει απρόσκλητος ο εκπρόσωπος του τουρκοκυπριακού κράτους, Ακιντζί.
Αντίθετα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδης, ακύρωσε την παρουσία του στο δείπνο, επειδή, όπως μετέδιδε ο «Βήμα FM», δεν ήθελε «να νομιμοποιήσει τον αρχηγό του παράνομου ψευδοκράτους».
Ακολουθούσε η καταγγελία: «Το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού επέλεξε να πάει. Προφανώς επέλεξε τα αντίθετα από τον κ. Αναστασιάδη. Θέλω μια απάντηση πώς το έκανε αυτό ο Ελληνας πρωθυπουργός. Εκτός κι αν έχουμε αναγνωρίσει το ψευδοκράτος κι εμείς. Ο Ελληνας πρωθυπουργός συντρώγει με τον εκπροσωπούντα το ψευδοκράτος σε επίσημο δείπνο το οποίο γίνεται στην Τουρκία».
Μάλιστα, το υποτιθέμενο ρεπορτάζ προχωρούσε και σε εκτιμήσεις για τη βλάβη που έχει επέλθει στα εθνικά ζητήματα, κ.λπ. Μόνο που η «είδηση» ήταν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη.
Λίγη ώρα αργότερα, το ίδιο ραδιόφωνο έσπευδε να την ανασκευάσει, αναγνωρίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε αναχωρήσει πολύ πριν από το δείπνο του Ερντογάν με τον Ακιντζί και φυσικά δεν παρέστη.
Το ερώτημα τώρα αντιστρέφεται. Πώς και από ποιον διοχετεύτηκε η είδηση-μαϊμού; Και πώς μεταδίδεται με τέτοια ελαφρότητα μια παρόμοια καταγγελία χωρίς καμιά διασταύρωση και μάλιστα από έναν ραδιοσταθμό που έδιωξε τις προάλλες τον διευθυντή του για άλλες αστήρικτες κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου