Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μεγάλη συγκέντρωση στο Δίστομο : ΄΄Να μην κλείσει η μοναδική Τράπεζα"

Ο κόσμος μίλησε! Και απαίτησε με την μαζική συγκέντρωσή του μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς στο Δίστομο, να μην κλείσει το κατάστημα, που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κάτοικους της Μαρτυρικής κωμόπολης και το τουριστικό ρεύμα προς Όσιο Λουκά, αλλά και τους κατοίκους των γύρω χωριών- Στείρι, Δαύλεια, Κυριάκι, Δεσφίνα,Αντίκυρα,Παραλία (Άσπρα Σπίτια).....

Για μια και πλέον ώρα σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι ''πολιόρκησαν''  συμβολικά την Τράπεζα, η οποία αυτό το διάστημα δεν έκανε συναλλαγές. Κάτοικοι από όλη την περιοχή, άνδρες γυναίκες και παιδια, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, έμποροι και επαγγελματίες,''Να σταματήσει το μαράζωμα του τόπου μας,το κλείσιμο ήδη δύο Τραπεζών και άλλων Υπηρεσιών Δημόσιου χαρακτήρα'' τόνισε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής ο κ. Λουκάς Δημάκας, που υπογράμμισε  ότι είναι πρόσχημα αυτό που λένε από την πλευρά της Τράπεζας ότι κλείνει και άλλα καταστήματα : ''Αν ήταν έτσι, δεν θα άνοιγε η ίδια Τράπεζα  πριν 5-6 μήνες νέο κατάστημα σε διπλανή κωμόπολη, όπου υπάρχουν και άλλες δυο Τράπεζες!, είπε ο ομιλητής χειροκροτούμενος.

Το έωλο αυτό επιχείρημα της Τράπεζας απέκρουσε και ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ Γιάννης Γεωργακός  που είπε ότι έχει ήδη προτείνει στον Πρόεδρο της Τράπεζας κ Μιχ.Σάλλα '' ότι αν θέλει να κάνει οικονομία, τότε να κλείσει το κατάστημα που άνοιξε στην Αράχωβα όπου υπάρχουν και άλλες τράπεζες για να εξυπηρετείται ο  κόσμος και να διατηρήσει το κατάστημα του Διστόμου, που χρειάζεται για τους δημότες'' . Ο κ. Γεωργακός , που παρέδωσε στην διευθύντρια του καταστήματος το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου,τόνισε ότι θα συνεχιστεί η ενημέρωση και δεσμεύτηκε να φέρει τις καταθέσεις του Δήμου στην τράπεζα. Επίσης μετέφερε, μαζί με τον κ Δημάκα, τον χαιρετισμό του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Θηβαίου με την υπόσχεση-δέσμευσή του ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει Ερώτηση στην Βουλή και θα επιδιώξει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη, που έχει υπό τη  εποπτεία του τις Τράπεζες.
Παρούσα στην εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ Φανή Παπαθωμά, η οποία στην ομιλία την ανέφερε ότι η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης κ. Κ.Μπακογιάννης στηρίζουν το αίτημα των κατοίκων του Διστόμου και της γύρω περιοχής και θα κινηθούν για να ανατραπεί η απόφαση, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειας και πρωην βουλευτής κ Γιάννης Σταθάς που αναφέρθηκε στις επαχθείς συνέπειες των Μνημονίων, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης του Επιμελητηριου Βοιωτίας κ Χήνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς κ.Ν. Μπούρας,ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Αλουμινίου Ελλάδας κ Τ. Οικονόμου, αντιπροσωπεία των Σωματείου Αυτοκινητιστών, εκπρόσωπος της  ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' κ. Σωτ. Παντίσκας, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κκ Σκλάβος και Καρβούνης, του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κ.α.
Συγκίνησε ο 86χρονος ΑΜΕΑ!
Αίσθηση στους συγκεντρωμένους έκανε η ομιλία του 86χρονου κτηνοτρόφου και ΑΜΕΑ κ. Νίκου Μίχα ( Κολιούκου)και τα πανό που κρατούσαν μικρά παιδιά με συνθήματα κατά του μαρασμού του τόπου αλλά και ευρηματικά συνθήματα όπως <<Και η σύνταξη του παππού?>> <<Και η σύνταξη της γιαγιάς?>>.
<<Για πέστε μου, εγώ 86 χρονών με δυο κομμένα πόδια, που θα πάρω την σύνταξή μου? Που θα καταθέσω τα 2 ευρώ που χρειάζεται κάθε φορά που κάνω αίτηση στην ΕΛΓΑ για αποζημίωση όταν οι λύκοι τρώνε ένα κατσίκι? Θα κάνω 24 συν 24 χιλιόμετρα πηγαιν-έλα στην Λιβαδειά? Και αν αύριο για να κερδίσουν περισσότερα κλείσουν και την Λιβαδειά, θα μας στείλουν στην Αθήνα?>> τόνισε καταχειροκροτούμενος ο κ Μίχας, που είπε ότι ειναι πελάτης της Αγροτικής (νυν Πειραιώς) από το 1980.''Από τότε και μέχρι χθες ήθελαν τις καταθέσεις μας. Τώρα μας  ξέχασαν και μας αποδιώχνουν!>>.είπε δειχνοντας το βιβλιάριό του.
Την εκδήλωση συντόνισε Οργανωτική Επιτροπή που εκπροσωπούσε τα Τοπικά Συμβούλια Δίστομου και Στειρίου του Δήμου και όλους τους Μαζικούς Φορείς της ευρύτερης περιοχής.

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ





















1 σχόλιο:

  1. Καλή η κινητοποίηση αλλά το κατάστημα θα κλείσει.Οταν θα μάθει το κράτος να λειτουργεί με τα κριτήρια που λειτουργούν οι τράπεζες(κερδοφορία πάση θυσία,συμπίεση κόστους εργασίας,αποδοτικότητα υπαλλήλων κλπ)ίσως να δούμε καλύτερες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή