Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Λύνεται το θέμα της χρηματοδότησης των Συνδέσμων Δήμων για δράσεις πυροπροστασίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9/5 στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μεταξύ του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και εκπροσώπων των Συνδέσμων Δήμων Αττικής.....


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εμπλοκή στη χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ των δράσεων Συνδέσμων που έχουν ως αποστολή τους την πυροπροστασία των δασικών εκτάσεων.

Οι αντιπρόσωποι των Συνδέσμων έθεσαν υπόψη του Υπουργού ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της κρίσιμης ξηροθερμικής περιόδου με υπαρκτό τον κίνδυνο καταστροφών των τελευταίων δασικών εκτάσεων (της Πάρνηθας, του Υμηττού, της Πεντέλης, του Αιγάλεω και του Ποικίλου όρους) από το γεγονός ότι δεν έχουν δρομολογηθεί οι ετήσιες ενέργειες πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

Ο Υπουργός αναγνωρίζοντας τους κίνδυνους για τα βουνά του Λεκανοπεδίου, έδωσε εντολή για την άμεση εκταμίευση των χρημάτων προκειμένου να υλοποιήσουν οι Σύνδεσμοι τις δράσεις που εκτελούν εδώ και 17 χρόνια. Η οριστική επίλυση του θέματος θα γίνει με σχετική τροπολογία που θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου.

Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών Πειραιώς (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρ. Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) Βλ. Σιώμος, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής Στ. Ιατρού, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Π. Αγγελόπουλος και η Αντιπρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Αφρ. Μπιζά, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.

Με κοινή δήλωσή τους όλοι οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων τόνισαν: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό κ. Κουρουμπλή για την κατανόηση του προβλήματος, την άμεση αντιμετώπισή του και την προώθηση της επίλυσής του. Μια τέτοια προοπτική μας λύνει τα χέρια προκειμένου η Αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού να μπορεί να ασχοληθεί ουσιαστικά με την πυρασφάλεια των πολύπαθων βουνών της Αττικής». 
airetos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου