Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Πλαστά όλα


Επί δεκαετίες κάποιοι ανεξέλεγκτοι ιδιοκτήτες επαγγελματικών σχολών πουλούσαν ανενόχλητοι πλαστούς τίτλους σπουδών σε σπουδαστές – πελάτες χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο από οποιοδήποτε Υπουργείο. ....
Κάποιοι φοιτητές που παρέλαβαν τους τίτλους, κατάφεραν στη συνέχεια να διοριστούν, με όλους τους υπεύθυνους να σφυρίζουν αδιάφορα.
Κι όμως, υπήρχε ήδη νόμος της Μαριέτας Γιαννάκου που ποτέ δεν εφαρμόστηκε και που προέβλεπε ότι αν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα οι κάτοχοι αυτών των πλαστών τίτλων θα έπρεπε να διαγωνιστούν ξανά. Κανείς υπουργός φυσικά ποτέ δεν τιμώρησε τους ιδιοκτήτες των σχολών αλλά ούτε και θέλησε να εφαρμόσει το Νόμο μια και αυτό θα είχε πολιτικό κόστος οπότε... δεν τα πολυσκάλιζε.
Σήμερα οι δημοσιογράφοι της «αξιοκρατίας» ανακάλυψαν τους απατεώνες, τη «λέρα», την «πλέμπα» όπως τους χαρακτήρισαν αναφερόμενοι όχι στους ιδιοκτήτες των σχολών αλλά στους φοιτητές πελάτες που αγόρασαν τα πτυχία και με βάση αυτά διορίστηκαν. Από κοντά στα ΜΜΕ και ο αρχηγός της Ν.Δ.
Ο υπουργός Παιδείας αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών και η ΟΙΕΛΕ απάντησαν, ξεκαθαρίζοντας πλήρως το κατασκευασμένο θέμα αλλά και υποδεικνύοντας το ανεξέλεγκτο επί δεκαετίες καθεστώς λειτουργίας σχολών ευκαιρίας και φυσικά την αδιαφορία όλων των προηγούμενων Υπουργών Παιδείας στο να ελέγξουν οποιονδήποτε.
Πριν από λίγες μόνο ημέρες όταν περίπου 80 φάκελοι υποψηφίων νοσηλευτών βρέθηκαν να μην πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του ΑΣΕΠ ώστε να διοριστούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΘ, οι ίδιοι που σήμερα κόπτονται και ζητούν να ριχτούν οι κάτοχοι των πλαστών τίτλων στο πυρ το εξώτερο, εγκαλούσαν τον υφυπουργό Υγείας που διερεύνησε το θέμα και ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος. Θύελλα ξεσηκώθηκε και τότε με πρόσχημα ακόμα και το απαράδεκτο επιχείρημα ότι κινδυνεύουν άνθρωποι στις ΜΕΘ.
Τελικά είναι προφανές ότι ούτε τα συγκεκριμένα ΜΜΕ ούτε δυστυχώς και η Ν.Δ. αντιδρούν στο όνομα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; 
Το μόνο ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί το παλιό καλό καθεστώς της ασυδοσίας.  
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου