Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη συντήρηση υφάσματος στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας



«Εισαγωγή στη συντήρηση υφάσματος: αρχές, θεωρία και πράξη, όπως εφαρμόζονται στα Μουσεία Ashmolean της Οξφόρδης και Whitworth του Μάντσεστερ» ήταν ο τίτλος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016. ....

Το θέμα παρουσιάστηκε αναλυτικά από δύο καταξιωμένες ειδικούς, την Susan Stanton και την Ann French, διευθύντριες των τμημάτων συντήρησης των μουσείων Ashmolean και Whitworth αντίστοιχα και με πολυετή εμπειρία στη συντήρηση υφάσματος σε σημαντικά βρετανικά μουσεία.
 Από την παρουσίαση των δύο ειδικών εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα αναφορικά με τον τρόπο συντήρησης κάθε είδους υφάσματος που είτε ανήκει σε μουσειακή συλλογή είτε χρησιμοποιείται σε οικιακό περιβάλλον. 
Την παρουσίαση ακολούθησε επίδειξη βασικών τεχνικών συντήρησης υφάσματος.
Η τεχνογνωσία και τα διδάγματα από την εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών συντήρησης, φύλαξης και έκθεσης των υφασμάτων στα δύο μεγάλα αυτά ευρωπαϊκά μουσεία πρόκειται να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον σχεδιασμό της μόνιμης έκθεσης του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας, ώστε αυτή να είναι συμβατή με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές.

Για την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης θερμές ευχαριστίες οφείλονται στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄, στα Οινόφυτα Βοιωτίας, καθώς στο τοπικό ενημερωτικό ιστολόγιο e-hani.
Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται επίσης σε όλους όσους προσήλθαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Μουσείου μας, προερχόμενοι είτε από την Αράχωβα είτε από άλλες πόλεις.
Το βίντεο της εκδήλωσης, καθώς και σχετικό υλικό από αυτή, θα ανεβεί σύντομα στην ιστοσελίδα του Μουσείου μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου