Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

9η ΜΑΗ: Ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών

Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ αναδημοσιεύει την  Ανακοίνωση για την 9η Μάη, Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που εξέδωσε η Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας :.....

«9η Μάη-Ζήτω η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!
Ο μεγάλος πατριωτικός πόλεμος του σοβιετικού λαού ενάντια στην προβαλλόμενη τότε ως ανίκητη ναζιστική Γερμανία και τους συμμάχους της στην Ευρώπη έληξε με τη συντριβή και την άνευ όρων συνθηκολόγηση του φασισμού. Η 9η Μάη είναι η μέρα που σηματοδοτεί τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Ο Κόκκινος Στρατός υψώνοντας στο Ράιχσταγκ την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο ολοκλήρωσε μια μεγάλη νίκη των λαών ενάντια στο φασισμό.
Ο φασισμός δημιουργήθηκε και στηρίχτηκε από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα ως μια απροκάλυπτα αντιδραστική μορφή αστικής διαχείρισης για τη προστασία της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Ο κύριος παράγοντας για τη μαχητικότητα και αντοχή της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ο ίδιος ο σοσιαλιστικός της χαρακτήρας, η σχεδιασμένη οικονομία, ότι ο λαός είχε στα χέρια του την εξουσία.
Στο πλευρό της ΕΣΣΔ, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, βρέθηκαν ένοπλα εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα, που έδρασαν κάτω από την καθοδήγηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που έδωσαν και αυτά βαρύ φόρο αίματος για τη συντριβή του φασισμού.
Η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία αποκαλύπτει σταθερά και καταγγέλλει την επιδίωξη της ΕΕ να σβήσει από την ιστορική μνήμη και πείρα των λαών τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών μετατρέποντας την 9η Μάη σε "μέρα της Ευρώπης". Αντιπαλεύει τον προκλητικό και ανιστόρητο στόχο της ΕΕ και των κυβερνήσεών της σχετικά με τη ταύτιση της κομμουνιστικής ιδεολογίας με τη ναζιστική, την ταύτιση της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία, τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, όπως και την ίδρυση Μουσείου Ευρωπαϊκής Ιστορίας της ΕΕ που στοχεύει στη διάδοση του αντικομμουνισμού και της πλύσης εγκεφάλου με ανιστόρητα κηρύγματα ιδιαίτερα στη νεολαία. Καταδικάζουμε την πολιτική της ΕΕ που στη πραγματικότητα στηρίζει τον αντικομουνισμό, τις διώξεις και την απαγόρευση της δράσης ΚΚ, όπως αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, στην Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής κ.ά. Καταγγέλλουμε την επιδίωξη των αστικών τάξεων και της ΕΕ να κηρυχθούν ως παράνομα τα κομμουνιστικά σύμβολα και να μπουν νέα εμπόδια για τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών. Αποδοκιμάζουμε τους προκλητικούς φόρους τιμής για τους ναζί εγκληματίες και τους συνεργάτες τους, που σήμερα διοργανώνονται από τους πολιτικούς τους συνεχιστές τους σε χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ.
Ζήτω η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών!

Η ιστορική αλήθεια δε διαστρεβλώνεται ούτε παραγράφεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου