Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2016 – 18 MAIOY 3026

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).....
Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει κατά τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης τιμά κάθε χρόνο ένα ή περισσότερα ελληνικά μουσεία, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού. Τη 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία είναι ελεύθερη.
Για το 2016 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία». Τα Μουσεία είναι άμεσα συνδεδεμένα με το τοπίο που τα περιβάλλει. Κύρια αποστολή τους είναι η διατήρηση και διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς είτε αυτή βρίσκεται μέσα στο κτιριακό κέλυφος του μουσείου είτε έξω από αυτό. Θα πρέπει, λοιπόν, παρέχοντας τεχνογνωσία, να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο ευρύτερο περιβάλλον συνδιαμορφώνοντας το πολιτιστικό τοπίο, ώστε να αποτελέσουν δυναμικά κέντρα πολιτισμού.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (http://www.e-delphi.gr/) σε συνεργασία με τον Δήμος Δελφών και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας συμμετέχει στον εορτασμό με την παρακάτω δράση: «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ», Δράση για μαθητές και ενήλικες με στόχο να παρουσιαστούν το ευρύτερο δελφικό τοπίο, η σχέση του με τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Δελφών και οι διαδρομές που το συνδέουν με τους άλλους πολιτιστικούς χώρους της περιοχής. Η δράση θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών και θα ολοκληρωθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κίρρας. Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους Κρίσσας και Κίρρας, καθώς και στο Εθνολογικό & Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού (Συλλογή Ηλία Ευθ. Δαραδήμου) - Ώρες 9:30-13:30.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, Τ: 22650 82313 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου